DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
Cu toții avem uneori dorința de a ridica o perie și de a încerca să înfățișăm ceva. Din păcate, nu tuturor li se dă talent. Prin urmare, probabil, omenirea a venit cu un mod atât de interesant de a-și arăta individualitatea - batik, pictura pe țesătură. În această artă uimitoare, talentul artistului nu este absolut necesar - puteți crea capodopere fără să încercați vreodată să pictați înainte.
În primul rând, trebuie să vizitați un salon de artă sau un magazin de papetărie și să cumpărați vopsele, contururi pentru muncă, butoane pentru fixarea materialului pe o targă, perii. Ei bine, desigur - țesătura. Ideal pentru batik - mătase naturală. Sfătuiesc un artist începător să aleagă material mai ieftin - mătase artificială, crepe de chine, cambric, șifon. Materialul selectat trebuie spălat și călcat. Multe țesături se micșorează după spălare, așa că ar trebui să aveți grijă de acest lucru în avans. Impregnarea din fabrică pe suprafață poate deteriora foarte mult curățenia și frumusețea imaginii - trebuie îndepărtată cu apă cu săpun.
Să începem cu conturul sau rezervarea, așa cum o numesc profesioniștii. Conturul este folosit astfel încât culorile de pe țesătură să nu se răspândească și să nu se amestece între ele. Maeștrii profesioniști ai batikului și-au dezvoltat personalul din rezerva personală. Dar avem nevoie doar de un tub cumpărat într-un magazin. Puteți utiliza o rezervă de lichid, care se aplică pe desen folosind un tub special de sticlă. Include benzină, deci nu este recomandat să o utilizați în spații rezidențiale.

Poate folosi


Pentru ca imaginea să fie exactă, iar imaginea să fie exact așa cum v-ați propus - țesătura trebuie să fie fixată pe targă, trăgând-o bine. Puteți cumpăra o structură sau faceți-vă singuri dintr-o placă tăiată sau placaj, învelindu-l cu bandă, pentru a nu deteriora materialul. Materialul este atașat de acesta cu butoane obișnuite de papetărie, de preferință cu capete înalte, astfel încât să fie mai convenabil să îndepărtați.

împingeți ace


Deci, totul este pregătit pentru creativitate. Materialul este spălat, întins pe o targă. Începe cea mai interesantă artă. Puteți crea o schiță pe o bucată de tapet vechi, puteți utiliza o imagine găsită pe Internet sau puteți face doar un desen fantezist fără contururi specifice. Oricare dintre încarnările dvs. pe țesătură va fi magnifică datorită modulației culorii și originalității. Este recomandabil să completați schița dintre sub-cadru și material, astfel încât să se potrivească perfect pe țesătură.

se prinde de țesătură

se prinde de țesătură


Încet, încercând să nu rateze conexiunea liniilor din desen, desenați contururile viitoarei capodopere. Fiți extrem de atenți și atenți - conturul care a ajuns în locul nepotrivit nu va fi spălat de nimic și vă poate strica integritatea imaginii. După ce rezerva sa uscat, asigurați-vă că toate conexiunile sunt închise, astfel încât scurgerea vopselei într-o lacună nedetectată să nu strice starea de spirit. Acest lucru se face foarte simplu cu o perie umedă, desenăm de-a lungul întregului contur din figură - unde umiditatea începe să se scurgă - o vopsim.
Vopseaua pentru batik este lichidă, așa că este suficient să o tastați pe perie și să o transferați în desen.

Lichid pentru lichid batik


Periile trebuie utilizate numai natural - din păr de veveriță sau o coloană. Încercați un efect interesant - turnați puțină sare de bucătărie pe vopseaua încă umedă și lăsați-o să se usuce - efectul vă va uimi. Când ați completat imaginea cu culoare - dați-i ocazia să se usuce pe o targă cel puțin o zi.

batic

BATIK DIY

batic

batic


Apoi trebuie îndepărtat și călcat cu un fier fierbinte fără abur timp de 5-10 minute, spălat. Nu vă alarmați dacă în timpul spălării apa este colorată - toată vopseaua nu va fi spălată, ci doar excesul acesteia. Produsul uscat trebuie să fie mângâiat, prelucrat și pus pe invidia altora.
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat