DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» » »Dulciuri naturale
Din ce în ce mai des în timpul nostru, am început să acordăm mai multă atenție la ceea ce mâncăm. Probabil, oamenii au început în sfârșit să înțeleagă cât de mult este adevărul în zicerea „tu ești ceea ce mănânci”. Sau și-au otrăvit deja corpul atât de mult, încât se face simțit mai des, sau din cauza modului mereu în creștere pentru o nutriție corespunzătoare, sport și monitorizarea sănătății lor. Oricare ar fi motivul, ne monitorizăm sănătatea, dar dragostea dulciurilor este indestructibilă! Pentru a nu vă chinui cu refuzuri de dulciuri și ciocolată și, în același timp, să nu vă faceți rău și, mai ales, copiii cu bomboane de ciocolată, care includ în mod necesar îngroșători, arome și conservanți, puteți face dulciuri singuri folosind numai produse naturale!

Îți voi spune o rețetă pe care prietenul meu cu alimente crude m-a „tratat” la un moment dat, care este foarte sensibilă la sănătatea lui. Rețeta este absolut simplă, nu necesită produse specifice, mult timp și chiar o sobă sau un cuptor! Este potrivit pentru cei care își monitorizează întotdeauna cu atenție alimentația și mănâncă exclusiv, drept și pentru vegetarieni și pentru alimentația crudă, iar persoanele care doresc doar să-i mulțumească pe cei dragi cu miracolul făcut manual.

Tot ce ai nevoie este un blender sau o mașină de tocat cafea, feluri de mâncare și cantitatea minimă de ingrediente. Dulciurile se dovedesc mult mai gustoase decât dulciurile din magazin, foarte hrănitoare și sănătoase! Mai mult, toate produsele sunt complet naturale, nu sunt scumpe și accesibile pentru toată lumea și în orice țară.

Așa că hai să începem. Pentru a vă pregăti aveți nevoie:

1. Nuci de caju, migdale sau alune (puteți folosi oricare dintre ele sau toate împreună) - 150 gr.
2. Stafide (pot fi înlocuite cu curmale - va fi mai dulce) - 100g.
3. Brosuri de nucă de cocos sau semințe de susan - 50g.
4. Scorțișoară - un vârf
5. Banane - 2 mari, coapte
6. Pudră de cacao - 4 linguri. linguri
7. Miere - 1 linguriță

Veți avea nevoie


Din toate acestea, se pot face două tipuri de dulciuri - una „ciocolată”, folosind pudră de cacao. Al doilea, foarte hrănitor, este mierea. Numărul total de bomboane, de dimensiunea unei vișine mari, va fi de aproximativ 35-40 buc.

1. Se macină nucile într-un blender (sau într-o mașină de tocat cafea).

Se macină într-un blender


2. Grind stafide / curmale cu un blender.

Datele de stafide măcinate


3. Se macină bananele cu un blender până la pirat.

piure de banane


4. Amestecați în două feluri de mâncare diferite:
A) pentru „ciocolată” - nuci tocate, stafide, nucă de cocos, scorțișoară, banane și cacao. Ei bine, amestecă toate acestea până la un amestec omogen.

la un amestec omogen


B) pentru dulciuri „miere” - aceleași ingrediente, numai cacao înlocuită cu 1 linguriță de miere. De asemenea, amestecați bine.

se amestecă bine


Sfat: amestecul de „miere” se dovedește de obicei mai lichid, iar „ciocolata” face o pudră groasă de cacao. Prin urmare, vă recomand să existe mai multe nuci în miere și mai multe banane în ciocolată.

Turnați puțină pudră de cacao într-una și fulgi de nucă de cocos în a doua pe două farfurii diferite.

pulbere de cacao în fulgi de nucă de cocos


Din cele două amestecuri rezultate, turnăm și „sculptăm” bile mici chiar (încercăm să nu le facem pe cele mari, întrucât vor fi incomode să le consumăm pe cele mari). Ciocolata se rulează în pudră de cacao, miere în fulgi de nucă de cocos sau susan.

mici bile netede

în fulgi de nucă de cocos


Observați, nu adăugăm zahăr deloc! Dulciurile și așa vor fi foarte dulci și satisfăcătoare.
Punem bilele rezultate la frigider pentru câteva ore, astfel încât dulciurile să se „orbească” bine. După aceea, delicatesa este gata! Ne așezăm frumos dulciurile pe bucate și ne încântăm pe noi înșine și pe cei dragi! - simplu, rapid și, cel mai important, absolut natural și insanatos gustos și satisfăcător! Bon pofta!

Bomboane naturale

Bomboane naturale
Comentarii (2)
 1. Tamashii
  #1 Tamashii vizitatori 9 august 2017 16:09
  0
  Ce bomboane cu apă gură! Ca un dinte dulce mare, nu pot trece. Voi încerca cu siguranță să gătesc. Multumim pentru reteta!
 2. Ksusha1214
  #2 Ksusha1214 vizitatori 28 august 2017 12:57
  0
  Am folosit această rețetă pentru că ador dulciurile. S-a dovedit foarte gustos. Îi sfătuiesc pe toți!

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat