DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » Ulei de cocos
Valoarea nutrițională a nucă de nucă de cocos este cunoscută chiar și dincolo de acele colțuri paradisiace ale lumii în care crește. Iar proprietățile magice ale uleiului de nucă de cocos sunt legende. Se hrănește, se înmoaie, se regenerează, se hidratează, se fermifică, se protejează și se antibacterian. Mai mult, poate fi folosit pentru păr, unghii, față și corp. Ca o cremă, ca o mască și chiar ca un bronz. După cum vedeți, un astfel de ulei poate înlocui zeci de borcane de creme, loțiuni și măști.

Pentru a obține un astfel de produs de îngrijire unic, acum nu trebuie să mergi la tropice sau să scuiri magazinele și farmaciile din orașul tău, și apoi să plătești și un preț destul de ridicat. Astăzi vom învăța cum să facem un astfel de ulei cu propriile noastre mâini acasă! Fără a cheltui mulți bani și efort și fără a folosi ingrediente greu accesibile. Mai mult, după ce v-ați confecționat singur, veți ști cu siguranță că acest produs este 100% natural, fără coloranți, parfumuri și îngroșători care sunt folosiți în produsele magazinelor.

Tot ce avem nevoie este o nucă de cocos obișnuită, disponibilă în aproape orice supermarket. La fel cum se vinde la noi - maro. În acele țări în care cresc, populația locală nu mai folosește astfel de nucă de nucă pentru alimente și nu-și bea sucul. Întrucât este considerată deja o nucă de cocos veche. S-a întărit atât la exterior (la coajă) cât și la interior - practic nu există lapte de nucă de cocos acolo și ceea ce nu este deja la fel de gustos ca în nuca de nucă de nucă. Iar carnea nucă de nucă de cocos este deja complet grea. Astfel de nucă de cocos din tropice sunt deja utilizate numai pentru fabricarea de chipsuri sau produse cosmetice de cocos, același ulei de nucă de cocos. Este imposibil să o faci dintr-o nucă de cocos tânără, verde - carnea ei este actuală și moale, neîmpodobită încă cu lapte de cocos. În nuca de cocos veche, maro, laptele este mult mai mic, deoarece este practic absorbit în carnea nucă de cocos, saturați-l prin conținutul său de grăsime și valoarea nutritivă. Toate acestea, în acest caz, suntem la îndemână doar pentru tine - este vechea nucă de nucă de cocos de care avem nevoie.

Deci, luați nuca de cocos maro. Pe o parte, are trei găuri întunecate. Străpungeți cu atenție fiecare dintre ele cu o șurubelniță sau o șurubelniță subțire.

nucă de nucă de cocos străpunsă cu o șurubelniță


Turnăm lapte de nucă de cocos prin aceste deschideri în recipient și deocamdată sunt deoparte - ne va fi totuși util.

scurgeți laptele de nucă de cocos


Robinet de nucă de cocos pe toate părțile de-a lungul perimetrului (de-a lungul „laturilor” sale), în urma căruia, mai devreme sau mai târziu, o fisură transversală va merge de-a lungul ei.

cracare de cocos


Acum obținem fructele din coajă. Obținem o carne albă de nucă de cocos într-o piele moale maro. Am tăiat complet această piele maro cu un cuțit.

tăiați carnea unei nucă de cocos cu un cuțit

carne de cocos


Trei cărnuri albe de nucă de cocos pe o răzătoare foarte fină.

trei carne de cacao pe o răzătoare


Turnați ușor fulgii de nucă de cocos rezultați în laptele de nucă de cocos, pe care l-am turnat din nucă de cocos înainte. Se amestecă la o masă mai mult sau mai puțin omogenă și se lasă să se înmoaie puțin lapte de cocos și se infuzează.

se toarnă lapte de cocos


După aceea, macinați această masă într-un storcător (sau blender).

masă într-un storcător


În mod ideal, dacă ai un storcător care separă imediat sucul de pulpă.

separă sucul de pulpă


Sucul este uleiul nostru. Dar, de regulă, o mulțime de ele rămân în cipurile rezultate. Prin urmare, îl vom stinge din nou, manual. Turnați bărbieritul pe o cârpă curată de bumbac sau pe brânză de brânză, înfășurați-l și strecurați uleiul rămas în el într-un recipient în care depozităm uleiul pe care l-am extras deja.

uleiul nostru

fulgi de cocos friabil


Mai avem în țesătură fulgi de nucă de cocos uscați și crud, pe care îi puteți folosi apoi la gătit sau în amestec cu miere ca scrub de corp. În farfurii, avem ulei de nucă de cocos pur sub formă lichidă.

fulgi de cocos friabil


Acoperim uleiul lichid cu ceva și îl lăsăm 24 de ore la frigider.

24 de ore la frigider


După o zi, uleiul se întărește și devine solid. Doar apa se așează în partea de jos.

24 de ore la frigider


Pentru a scurge apa, străpungem stratul superior de ulei întărit cu un băț de lemn și drenăm cu grijă apa prin orificiul format.

uleiul îngheață


Putem păstra uleiul rămas la frigider aproximativ două săptămâni și îl putem folosi ca cremă, mască sau balsam. Bună utilizare!

Ulei de cocos

Ulei de cocos
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat