DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» » »Înlocuirea cablurilor de tavan
Oricine s-a confruntat cu înlocuirea cablurilor într-o clădire de apartamente știe că cel mai dificil lucru este să o înlocuiască în plăcile de podea, unde trece pentru a furniza tensiune la farurile și candelabrele de tavan. Această problemă nu există pentru apartamentele în care sunt suspendate, suspendate și alte tipuri de tavane, în proiectarea lor între aragaz și planul decorativ există un spațiu în care puteți pune cablaje oriunde și în orice fel. Dar, în cazul în care este planificat să picteze tavanul, să lipiți cu tapet sau țiglă de spumă, această procedură poate cauza multe probleme. Există trei tipuri de plăci de podea. Primele două sunt structuri cu canale interne - goluri, în care firele cablurilor electrice trec, singura diferență este că pot merge de-a lungul sau de-a lungul plăcii. Dacă nu ai noroc, va trebui să te confrunți cu cel de-al treilea tip, cu unul în formă de P, în care nu există goluri, iar firele trec pe podeaua vecinilor superiori, atunci există o singură cale de ieșire - pentru a face un tavan suspendat. În primele două cazuri, începem prin extinderea orificiului prin care intră firul candelabrului. Facem acest lucru cu un perforator, cu care mai întâi găurim găuri cu un burghiu, iar apoi cu o duză - cu o dalta, distrugem jumperii.

înlocuirea cablurilor de tavan


Acum trebuie să determinați direcția canalului, deoarece acesta nu poate fi perpendicular pe pereți. Pentru a face acest lucru, găuriți găurile de control din farfurie.

înlocuirea cablurilor de tavan


După ce l-am determinat, găsim locul în care iese sârma, poate fi în aceeași cameră, sau poate în următoarea, dar întotdeauna lângă caseta de joncțiune, care ar trebui să fie căutată sub tencuiala și tapetul vechi.

înlocuirea cablurilor de tavan


Într-un loc în care converg fire de la diferite camere și linii diferite, trebuie să îl găsiți pe cel potrivit. Pentru a face acest lucru, dezactivăm apartamentul, deconectăm toate răsucirile sau cuplajele și găsim cel dorit cu un sunet. Apoi, ca la începutul lucrării, extindem gaura din farfurie și încercăm să tragem pe rând sârma de la diferite capete. Cu un anumit noroc, s-ar putea să se slăbească imediat, dar nu trebuie să-l scoți imediat de bucurie. Este necesar să conectați capătul său la capătul unui fir nou și să întindeți cu atenție această răsucire prin canal.
Dacă nu a fost posibil să o scoateți imediat, puteți crește forța cu o unealtă, de exemplu, clește, trăgând brusc firul de la unul și celălalt capăt, dar în acest caz puteți exagera, firele vechi de aluminiu sunt destul de fragile și puteți să le tăiați, atunci procesul suplimentar este complicat. Prin urmare, nu trebuie să vă grăbiți, trebuie să conectați ferm capătul cablajului vechi cu o bucată din orice sârmă pe ambele părți și să încercați să o scoateți fără zgârieturi bruște. Canalele din plăci au un diametru destul de mare, dar pot fi înfundate cu resturi de construcție sau mortar care a intrat în ele, astfel încât nu este întotdeauna posibil să se scoată. Dacă se întâmplă acest lucru, treceți la pasul următor, încercați să extindeți sonda de ghidare. Materialul pentru acesta trebuie să fie suficient de rigid, dar flexibil. Când este confruntat cu un obstacol, cel moale se va îndoi, în timp ce cel greu îi va fi greu să dea direcția dorită. Cea mai bună opțiune este un cablu în carcasă pentru curățarea canalizării, este destul de flexibil pentru a schimba direcția de mișcare în canal și nu se va îndoia când întâlniți un obstacol. Introducem capătul cablului într-unul din cele două găuri și dându-i direcția dorită, înaintăm înainte.

înlocuirea cablurilor de tavan


Când se blochează, facem mișcări reciproce de translație cu răsucire simultană. Dacă canalul nu este înfundat strâns cu o soluție, atunci totul se va dovedi. Apoi fixăm ferm un fir nou la cablu, făcând o răsucire simplificată, fără colțuri proeminente, și o întindem prin canal.

înlocuirea cablurilor de tavan


Dacă se întâmplă astfel că golul nu este trecător, îl puteți folosi pe cel vecin, găsindu-l prin încercarea de forare a panoului de podea la o distanță de 15 - 20 cm de gaura veche. Dar acest lucru este acceptabil atunci când placa este goală și are mai multe goluri, dar dacă este monolitică cu un canal special pentru cablare, atunci această opțiune nu funcționează și rămâne doar să menținem o linie externă, care nu este binevenită de SNiP sau să facă un tavan suspendat.
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat