DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
Rezultatul reparației depinde de ce etaje aveți. Defectele și neregulile existente vor afecta acoperirea, mai ales dacă este vorba de linoleum. Parchetul va necesita o planeitate absolută. Puteți enumera o mulțime de pardoseli, care trebuie așezate pe o fundație de calitate. Nu este posibil să le stabiliți calitativ dacă nu nivelați baza. Stratul final al întregului proces de muncă este șapa lor.
Dale din beton armat pentru podea are două laturi. Unul servește ca tavan și are o suprafață netedă înglobată în procesul de fabricație. Al doilea - are un număr mare de denivelări și defecte. Acestea pot fi suprapuneri metalice de armare, adâncituri și bombă. Șapa poate fi făcută pe sol și pe o bază de lemn.

Lucrări pregătitoare.
Pentru a alinia defectele plăcii de beton armat, trebuie să aveți o pălărie, racletă și o perie de păr. Tăiați toate bombele și armăturile proeminente. Se scurge baza plăcii și se amorsează. Utilizarea sticlei lichide modificate cu silice în primer permite compoziția să rămână în starea inițială. Acoperiți aragazul cu această soluție și veți fi siguri că nu veți inunda vecinii de la etajul inferior. Fisurile și indentările trebuie reparate înainte de a începe să completați amestecuri de nivelare.

Alegerea materialului pentru șapă.
Piețele construcțiilor au o selecție largă de amestecuri uscate, completate cu agenți de întărire și plastifianți. Compozițiile de nisip și ciment finisate în proporție, pot fi utilizate pentru șapă. Amestecul uscat „podele netede” vă va facilita procesul de lucru, întrucât este auto-nivelant.

Tehnologie de execuție ecranată.
Efectuați șapă, nivelați podelele sau turnați apă și sisteme de încălzire cu bandă electrică. Pentru muncă, este necesar să folosiți balize, instalându-le la o distanță de cel mult un metru. Folosind nivelul, faceți marcaje pe ele care vor arăta nivelul maxim de turnare a soluției. Lucrările se efectuează de la unul dintre pereți, deplasându-se spre ieșire. Când puneți soluția, este necesar să nivelați și să tamponați. Veți obține podele de înaltă calitate dacă utilizați două tipuri de amestecuri în același timp. Primul este pentru nivelare, al doilea este finisajul. Toate formulările au la bază ciment. Prin urmare, acestea trebuie depozitate într-un loc uscat și ghidate de recomandările indicate pe pachet.

Sapa de podea


Termenul de utilizare a amestecurilor uscate are limite de timp. Compușii diluați își schimbă consistența, astfel încât munca este făcută imediat după ce sunt combinate cu apă. Amestecurile autonivelante sunt eficiente pentru zonele mici. Acestea pot închide uniform podelele fără balize. Când lucrați cu zone mari, fără ele, nu se poate face o muncă de calitate.
În procesul de utilizare a compozițiilor obișnuite de nisip și ciment, este necesar să se întindă șnurul pe întreaga suprafață a podelei către balizele în locurile marcajelor făcute de nivel. Se recomandă închiderea podelelor finite cu polietilenă, asigurând întărirea treptată. Becurile trebuie fixate pe podea cu alabastru sau cu un mortar de ciment gros. Nu lucrați la temperaturi scăzute sau ridicate. Podelele crăpate sunt defecte.

Sapa de podea


Folosind un șapă semi-uscată, trebuie să vă ghidați după regulile tehnologiei. Amestecul este pus, compactat și nivelat.Beacon-urile de control trebuie să fie prezente cu această metodă. Nu aveți încredere în intuiția dvs., vă poate da jos. Adăugați apa prin pulverizare la sfârșitul întregului proces. Calitatea muncii nu va suferi de acest lucru.
Când efectuați lucrări, puteți utiliza balize de mortar. Pentru a face acest lucru, la nivelul calculat, adunați soluția la marcajul stabilit, care ar trebui să înghețe. Această metodă nu necesită eliminarea găurilor rămase după turnare. Sau îndepărtați structurile standard din chit după tamponare și nivelare în timp ce se deplasează de-a lungul bazei podelei.

Sapa de podea


În unele cazuri, pentru a asigura un strat gros de șapă, utilizați o plasă întărită. Ea va îmbunătăți calitatea muncii.
Respectarea tehnologiei de lucru, ghidată de recomandările indicate pe ambalaj, puteți face singuri podelele din șapă. Tot procesul suplimentar de pardoseală depinde de acesta.
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat