DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » »Decor din tencuială cu modele florale
Vremea de primăvară, florile și frunzele tinere verzi strălucitoare creează o dispoziție minunată! Dar florile și frunzele nu pot fi doar admirate. Cu ajutorul frunzelor proaspete și a lamelor de iarbă, puteți realiza o nouă decorațiune pentru casă - o imagine de gips cu un model floral.

Decorarea tencuielii cu un model


Pentru muncă veți avea nevoie de: tencuială de construcție (alabastru), care poate fi găsită în orice depozit de clădiri, un recipient rotund din plastic redus, un alt recipient din plastic cu pereți înalți pentru reproducerea ghipsului (de exemplu, din brânză de căsuță), un băț din lemn (o broască lungă sau stick pentru sushi), apă, frunze proaspete, dantelă, vopsea gouache verde, perie.

Decorarea tencuielii cu un model


Comanda de lucru
1. Puneți frunze proaspete sau lame de iarbă pe fundul unui recipient cu plastic scăzut. Îl poți răspândi în centru, într-un cerc sau într-o ordine haotică - așa cum îți place cel mai mult.

Decorarea tencuielii cu un model


2. Pregătiți o dantelă de aproximativ 15 cm lungime. Legați un nod la fiecare capăt al dantelei.

Decorarea tencuielii cu un model


3. Turnați ipsos într-un recipient de plastic cu laturi înalte. Este necesar să adăugați treptat apă în ghips și să agitați ușor cu un băț de lemn. La final, aveți nevoie de o soluție care poate fi turnată într-un alt recipient, dar în același timp nu trebuie să fie prea lichidă (densitatea sa ar trebui să fie aproximativ ca cea a smântânii). Masa trebuie să fie astfel încât să acopere complet fundul recipientului în care sunt așezate frunzele.

Decorarea tencuielii cu un model


4. După aceasta, trebuie să turnați rapid soluția într-un recipient de plastic cu laturile joase (care sunt așezate frunzele). Masa de ghips începe să se îngroașe foarte repede. Puneți imediat dantelă pregătită deasupra. Trebuie să o puneți astfel încât nodulii să fie scufundați în ipsos, iar dantela în sine să rămână liberă. Rezultatul este o buclă pentru care apoi puteți agăța imaginea noastră pe perete.

Decorarea tencuielii cu un model


6. Așteptați până când gipsul s-a setat complet. Trebuie să aștepți cel puțin o jumătate de oră. Când ghipsul s-a întărit, trebuie să eliminați imaginea din recipientul de plastic. Pentru a face acest lucru, îndoiți ușor pereții cu degetele, trageți cablul, iar poza va ieși cu ușurință din recipientul de plastic.

Decorarea tencuielii cu un model


7. Acum trebuie să eliminați cu atenție frunzele și lamele de iarbă din imagine. Sub frunze veți vedea amprente clare ale contururilor și venelor frunzelor.

Decorarea tencuielii cu un model


8. Puteți lăsa poza albă, dar este mai bine să o colorați - luați vopseaua cu guașă verde și pictați imaginea de tencuială cu o perie. Așteptați până când vopseaua este complet uscată.

Decorarea tencuielii cu un model


Decorația florală este gata!

Decorarea tencuielii cu un model


Rămâne doar să găsiți un loc potrivit în apartament, să conduceți o mică garoafă în perete și să agățați decorația de pe el.

Decorarea tencuielii cu un model


Folosind același principiu, puteți face un magnet de frigider - luați un recipient mic cu o formă rotundă, ovală sau pătrată (de exemplu, de sub iaurt), iar în loc de dantelă, apăsați magnetul până când gipsul s-a înghețat. Desenul poate fi realizat nu numai din frunze, ci și din scoici, nasturi, pietre mici de mare și orice alte obiecte convexe.
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat