DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » » »Dahlia din foamiran
Foamiran dalie


Foamiran (spumă, fom, piele de căprioară sau doar latex din spumă) este o noutate în lumea lucrărilor de ac, care vă permite să creați cu ușurință buchete frumoase și accesorii pentru păr. Fom a dobândit o relevanță deosebită pentru mamele copiilor fermecători care doresc să creeze benzi de cauciuc și agrafe de păr cu propriile mâini. Ciudat, florile cu un număr mare de petale mici - păpădie, asteri, dalii, crizanteme, sunt cele mai simple de fabricat.
Naturalitatea unei flori depinde în mare măsură de culoarea aleasă de foamiran și de nuanțarea acesteia cu vopsele sau pasteluri.

Materiale și instrumente.
Ați încercat vreodată să lipiciți cauciucul? Cu siguranță, pentru asta aveai nevoie de clei „Moment” și de eforturi considerabile. Spuma este, de asemenea, o foaie subțire de latex de spumă, care creează probleme în muncă. Cel mai bun mod de a-l repara este lipiciul cald. Așadar, pentru muncă, trebuie doar o armă cu clei și tije.

În plus, veți avea nevoie de:
 • Fier.
 • Două foi de foamiran - alb și verde.
 • Un tub de vopsea de culoare lămâie.
 • Foarfece.
 • O pereche de ladybugs pe o bază lipicioasă.
 • Bandă elastică, ac de păr sau bandaj, la discreția dumneavoastră.
 • Perie sintetică.


vei avea nevoie


Etapele muncii.
În primul rând, ar trebui să pregătiți benzi de spumă, lungime de 30-40 cm, cu lățimi diferite:
 • 2 bucăți de 15 mm
 • Unul de 20mm
 • 25 mm
 • 30 mm


fâșii de spumă


Am tăiat una dintre fâșii cu o lățime de 15 mm într-o franjă mică.

din benzi late

din benzi late


Mai întâi, tăiați a doua fâșie în benzi de 5 mm, apoi faceți un „cui” din fiecare dintre ele.

tăiate în fâșii


Benzile ulterioare sunt tăiate în mod similar, dar cu o creștere a lățimii „cuiului” cu 2 mm.

se taie similar


În continuare, fiecare dintre benzile pregătite trebuie să fie modelate. Foile de foamiran sunt drepte, ca și hârtia, florile, dimpotrivă, au petale curbate și ondulate. Materialul este atractiv prin faptul că se pretează cu ușurință la modelare și modelare atunci când este încălzit. În mod constant, aplicăm fiecare dintre benzi pe un fier încălzit în mod mediu (bumbac).

se aplică pe fier


Nu vă fie teamă - latexul nu se lipește de suprafața încălzită a fierului și nu lasă reziduuri pe el. Cu cât fomul este mai gros, cu atât va trebui să depuneți eforturi pentru a îndoi petalele - subțire, 1 mm grosime este răsucită în sine, 2 mm - trebuie să vă întindeți și să vă îndoiți.
Pregătind fiecare dintre fâșii, procedăm la asamblarea florii.
Pentru comoditate, este mai bine să luați o scobitoare sau o sârmă în jurul căreia să răsuciți „petalele”. Înainte de prima întorsătură, puneți puțin lipici la începutul benzii și strângeți-o în jurul „axei”. Lipiți treptat prima fâșie în formă de cerc: lipiciul fierbinte se întărește foarte repede, deci nu trebuie să îl aplicați mai mult de 2 cm lungime.

începe să asambleze floarea


„Fringe” trebuie utilizat pe deplin, indiferent cât de lungă este banda dvs., ca urmare veți obține o floare similară cu un crizantem.

începe să asambleze floarea


Următoarele benzi, cu excepția ultimelor, cele mai largi, sunt lipite într-un rând.

începe să asambleze floarea

începe să asambleze floarea


Fâșia finală este lipită complet și cu cât lungimea sa este mai lungă, cu atât mai magnifică va dahlia.

începe să asambleze floarea


Dar fiecare floare, pe lângă un mugur luxos, are și frunze, pe care le vom face dintr-o frunză verde.

foaie

foaie


De asemenea, aplicăm pliante pe fier, formăm și punem un desen pe ele cu foarfece pliate sau o scobitoare. Lipim partea din spate a florii într-un cerc tăiat din spumă, ca dimensiune similară cu fundul florii.

Foamiran dalie


Apoi lipici și pliante.

Foamiran dalie


Tonifiere.
Puteți nuanța foamiran în diferite moduri, dintre care cea mai accesibilă este tehnica „perie uscată”. O cantitate mică de vopsea, acril sau ulei, se aplică pe o bucată de hârtie. O perie uscată este scufundată în ea, care trebuie apoi curățată complet de excesul de hârtie și abia apoi treceți la vopsirea petalelor.

Foamiran dalie


Lipiți o pereche de ladybugs la petale și o ac de păr sau o bandă elastică pe spate. Un accesoriu elegant pentru o mică prințesă sau o petrecere de absolvire este gata.

Foamiran dalie
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat