DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» » » »Decorați lumânări
materiale:
- lumânări de parafină sau de ceară (puteți cumpăra ceara în magazine specializate sau magazine pentru creativitate; o opțiune mai ieftină: cumpărați lumânări obișnuite într-un supermarket) - numărul de lumânări depinde de dimensiunea viitoarei lumânări;
- Bol emailat pentru topirea lumânărilor;
- Servetele pentru decoupage (servetele sunt vândute în magazine pentru creativitate în seturi sau pe rând, puteți alege orice culoare sau model adecvat) sau cărți decoupage;
- O lingurita;
- foarfece;
- forma în care lumânarea se va solidifica;
- Arome (vanilie sau scorțișoară pentru cofetărie este perfectă) sau ulei esențial (lavandă, mentă, ylang-ylang, portocaliu, ienupăr, scorțișoară etc.).

Etapele de lucru:
1. Pregătiți toate materialele și instrumentele necesare pentru lucrare.

pentru muncă

pentru muncă


2. Rupeți lumânările în bucăți mai mici și puneți-le în vasele în care vor fi încălzite. Fitilul, care se află în interiorul lumânării, nu trebuie aruncat, ci va fi util în procesul de confecționare a lumânării. Lăsați bucăți inutile de fitil, le puteți folosi în viitor atunci când faceți lumânări noi. Lumânările de topire durează 10-15 minute. Deci, aveți grijă! Urmăriți procesul de încălzire. Vasele în care s-au topit lumânările trebuie spălate în apă caldă imediat după transfuzia ceară.

ceară


3. Turnați ceara topită în formă. Folosiți o matriță din sticlă groasă sau plastic. Pereții matriței trebuie să fie uniforme și netede, astfel încât lumânarea să poată fi îndepărtată cu ușurință, și să nu se rupă. Adăugați arome sau ulei esențial. Fitilul trebuie să fie fixat vertical în centru, pentru aceasta puteți folosi haine de spălat sau bastoane de bambus.

Turnați ceara topită


4. Lumânarea trebuie să se întărească complet și să se răcească. Abia după aceea va fi posibil să ieși din formular. Timpul depinde de mărimea lumânării. Pentru această lumânare (înălțime - 6,5 cm, diametru - 8,5 cm) a durat aproximativ 10 ore.

Turnați ceara topită


5. Este timpul să decorați produsul finit. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza șervețele pentru carduri decoupage sau decoupage. În această clasă de master s-au folosit șervețele, deoarece este mai ușor să lucrați cu ele și sunt minunate pentru a lucra cu lumânări. Tăiați modelul necesar. Servetele au de obicei 2-3 straturi. Trebuie să separați stratul cel mai de sus pe care se află imaginea. Șervețele sunt foarte subțiri, trebuie să aveți grijă să nu rupeți șervețelul și să nu deteriorați modelul.

Turnați ceara topită

Turnați ceara topită

Turnați ceara topită


6. Atașați imaginea la lumânare, apoi încălziți lingura peste lumânări și glisați într-o mișcare circulară deasupra imaginii. Datorită faptului că ceara se va scurge printr-un șervețel subțire, va respecta ferm lumânarea, iar marginile șervețelului vor deveni mai puțin vizibile.

Turnați ceara topită

Turnați ceara topită

Turnați ceara topită


7. Repetați acești pași în jurul întregului perimetru al lumânării, aplicați toate imaginile pregătite. Este necesar să verificați dacă ceara este distribuită uniform în întreaga lumânare. Este important, în procesul de aplicare a desenului, să nu se facă pliuri sau indentări.
Lumânarea este gata!

decorarea lumânărilor


Un decor unic și exclusiv pentru casa dvs. este gata! Puneți o lumânare lângă pat sau dați-o rudelor și prietenilor! Vei reuși! Mult noroc!
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat