DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
Covorul - un lucru indispensabil în viața de zi cu zi. El este cel care creează confortul apartamentului și păstrează cald. În ciuda faptului că din ce în ce mai multe persoane pun parchet și linoleum pe podea, covorașele sunt, de asemenea, populare și la cerere. Acestea sunt în principal în baie și toaletă, pe balcon, în holul de lângă ușă. Varietatea covoarelor din magazine este excelentă, dar puteți face cu ușurință un covor drăguț. Pentru aceasta, nu este necesar să aveți abilități speciale. Crearea unui covor necesită perseverență și suficient timp. Totuși, acest lucru nu este atât de important, deoarece la final puteți obține un produs unic și inimitabil.
Principalul lucru este dorința de a crea și fantezie nelimitată.


Pentru a face un covor avem nevoie de:

1. Baza covorului. Pentru aceasta este potrivită o pânză sau o plasă metalică de construcție. Pot fi achiziționate la magazinele de cusut și construcții. Este mai bine să alegeți o plasă sau o pânză mai mare pentru a ușura munca.
În cazul nostru, există o plasă metalică de 50 * 30 cm. Puteți utiliza o bază mai mare sau mai mică, în funcție de dorința dvs.

plasă metalică


2. Tesatura. Tricouri, tricouri, tricouri și alte lucruri inutile sunt potrivite pentru crearea unui covor. Țesăturile tricotate ar trebui să fie preferate, deoarece acestea sunt moi și mai confortabile pentru a lucra.

3. Foarfece. Trebuie să vă asigurați că foarfecele sunt ușor de ținut, deoarece acestea trebuie să lucreze suficient de mult, iar calusurile de pe degete sunt foarte ușor de frecat. De asemenea, trebuie să acordați atenție clarității instrumentului, de care depinde viteza de tăiere a țesutului.

plasă metalică


Procesul de creare a unui covor pufos.

Mai întâi trebuie să tăiați țesătura existentă în benzi cu lățimea de 1-2 cm. Este în regulă dacă piesele se vor dovedi inegale, deoarece nu va fi observat în covorul finisat.

Procesul de creare a unui covor pufos


În continuare, benzile noastre trebuie tăiate în părți mai mici. Pentru ca covorul să fie cu o grămadă mică, benzile trebuie să aibă o lungime de 6-9 cm. Dacă doriți să obțineți un volum mare de produs, părți ale țesăturii ar trebui să fie realizate 10-15 cm.

Procesul de creare a unui covor pufos


Dacă utilizați mai multe țesături, este mai bine să le sortați în funcție de culoare pentru a ușura munca. Hainele și țesăturile trebuie luate foarte mult pentru a face covorul moale și pufos. Pentru a crea un covor de lungimea noastră, a fost nevoie de 2 pulovere și 4 tricouri.

Procesul de creare a unui covor pufos


După pregătirea materialului necesar, puteți începe să lucrați. O fâșie de țesătură trebuie să fie filetată în orificiul de plasă.

Procesul de creare a unui covor pufos


Apoi legați un nod obișnuit.

Procesul de creare a unui covor pufos


Fâșiile de țesătură trebuie să fie amplasate suficient de aproape una de cealaltă.
În acest fel, trebuie să completați tot spațiul gol din baza noastră.

Procesul de creare a unui covor pufos


Având diferite țesături, puteți alterna culorile pentru a face covorașul mai luminos și mai interesant. Puteți da frâu liber imaginației dvs. și puteți crea diverse modele și desene din țesături colorate. Pentru a nu vă confunda, puteți desena imaginea dorită pe o bucată de hârtie și să o priviți atunci când legați nodurile de țesătură pe grilă.
În cazul nostru, există un amestec simplu de culori diferite.

Procesul de creare a unui covor pufos


După ce umplem tot spațiul de pe grila noastră, obținem un covor moale și pufos.

Covor pufos
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat