DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » » »Panglică memorială pentru Radonitsa
După Paște, toți creștinii se pregătesc pentru ziua strălucitoare a Radoniței. În această zi, ouăle și prăjiturile pictate sunt lăsate pe mormintele rudelor decedate. În afară de asta, lăsați orice cadouri și flori - vii sau artificiale. Dar puteți decora mormintele într-un alt mod - o panglică memorială. Orice femeie o poate face cu propriile mâini, cel puțin o mică cunoaștere a artei cusăturii încrucișate.

Pentru a face banda aveți nevoie:
• Banda rituală de 1,5 - 2 metri lungime și aproximativ 20 cm lățime. Puteți cumpăra într-un magazin ritual sau obișnuit din secțiunea „Țesături”. Dacă nu puteți cumpăra o bandă finită, o puteți înlocui cu o țesătură obișnuită de draperii, tăiată în benzi late și margini tăiate.

Panglică memorială pentru Radonitsa


• Pânză mare.
• Firul de ata.
• Ac pentru broderie.
• Hoop.
• Foarfece.

Pregătim broderie. Pentru a face acest lucru, trebuie să alegeți un model de broderie de Paște.

Model de broderie de Paște

Model de broderie de Paște


Schemele pot fi selectate și altele. Pentru a facilita respectarea modelului, aplicați 10 x 10 celule pe pânză cu fire strălucitoare.

Panglică memorială pentru Radonitsa

Panglică memorială pentru Radonitsa

Panglică memorială pentru Radonitsa

Panglică memorială pentru Radonitsa


Pentru a banda pe un fundal alb broderie a ieșit bine în evidență, firele pentru ea ar trebui să fie alese luminoase. Dacă firele sunt ușoare în model, puteți face un înlocuitor singur.
Brodează un model. Acest model va fi atașat la 1 capăt al benzii. Marginile pânzei nu trebuie prelucrate. Puteți chiar întinde 10 până la 12 fire extreme, ceea ce face ca marginile să fie îngrozitoare.
Pentru celălalt capăt, brodează o cruce conform modelului.

cusătură cruce


Pentru a face crucea să pară mai strălucitoare și mai spectaculoasă, mijlocul acesteia poate fi brodat cu un fir galben cu lurex și cusut în jurul marginilor cu fire galbene obișnuite cu un ton sau cu 2 mai mare. Pe această broderie, marginile pot fi de asemenea marcați.

Panglică memorială pentru Radonitsa


Se fierb bucățile brodate, se așează pe ambele capete ale benzii și le coase cu atenție, mascând capetele firelor.
Panglica va fi un decor excelent pentru mormintele celor dragi. Aceasta este o alternativă excelentă la florile artificiale obișnuite. Poate fi legat de o cruce sau de un monument. Ea nu va fi aruncată de vânt și nu va fi spălată de ploaie.
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat