DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» » » »Decorarea unui ou de Paște
În această clasă de master, se propune decorarea unui ou de Paște cu sare de mare și patal. Cristalele de sare lipite cu o suprafață mare vor imita o bijuterie sau nugget (sau cristale de gheață, pentru care se vede), iar potalul (imitație de frunze de aur) va oferi oului de Paște aspectul unei adevărate bijuterii de familie.

Pentru a decora un ou de Paște va trebui:
- un gol de ou de Paște sculptat din lemn pe un suport;
- vopsea acrilică cu lămâie ușoară, cu efect perlat;
- vopseaua acrilică este de culoare maro închis;
- perie de grosime medie, 2 buc .;
- lipici "Moment gel transparent";
- Mordan, un amestec adeziv pe bază de lac;
- potal de aur, 1 foaie;
- penseta cu capete ascutite;
- solvent;
- sare de mare grosieră, 6-8 linguri.

Etapa 1 Pentru decorare trebuie pregătit în prealabil un strat de ou de lemn de Paște.
Sarea de mare lipită de suprafața oului va străluci prin copac. Prin urmare, este necesar să tăiați oul cu o culoare care să fie în concordanță cu culoarea sării de mare (dacă are o culoare) sau să alegeți orice culoare delicată care să arate bine prin cristale transparente de sare.
Acoperiți oul în sine cu un strat de vopsea de lămâie ușoară, iar baza cu un strat de vopsea maro închis. Lăsați vopseaua să se usuce bine în aer sau, dacă doriți să grăbiți procesul, folosiți un uscător de păr.

2 etapa. Sarea de mare trebuie înmuiată pentru o perioadă scurtă de timp într-o farfurie cu apă caldă. Apoi, cu o lingură, selectați toată sarea și aranjați să se usuce pe o pungă de plastic de pe masă. Înmuierea este necesară pentru ca sarea să dobândească o strălucire strălucitoare și transparență. Se amestecă periodic sare în timpul uscării.

materiale


3 etape. Sarea preparată trebuie lipită de oul de Paște. Pentru comoditate, puteți utiliza pensete cu capete ascuțite. În primul rând lipici cristale mari de sare, medii și mici. Oferiți lipiciului timp pentru a se usca bine.

decora oul de Paște


Etapa a 4-a. Imprimate cu acrilic maro de suport pentru ouă de Paște cu un strat subțire de mordan. Curățați peria cu solvent. Mordan se usucă mult timp. Pentru a înțelege dacă este deja necesar să lipici potalul sau nu, glisați o margine a degetului de-a lungul suprafeței acoperite cu mordan. Dacă auziți un sunet scârțâit, atunci este timpul să lipiți potalul. Dacă degetul se lipește, este prea devreme.

decora oul de Paște


5 etapă. Când mordanul s-a uscat suficient, luați un potal și, așezând în bucăți mici pe suportul pentru ouă de Paște, cu o perie uscată, fixați-l la suprafață cu o perie uscată. Ea se va lipi de față. Deoarece suprafața suportului este curbată, în unele locuri potalul va fi rău și neuniform. Acolo unde potalul nu s-a lipit, vor rămâne locuri întunecate (o suprafață acoperită cu acrilic maro) imitând aurul îmbătrânit.

decora oul de Paște


Oul de Paște este gata!

decora oul de Paște
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat