DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» » » »Broderie cu încadrare
Fiecare brodător visează să-și vadă de lucru într-un cadru decent. Nu este întotdeauna posibil să cumpărați un cadru finisat, deoarece o imagine brodată se dovedește a fi, de obicei, de o dimensiune non-standard. Iar comanda într-un atelier de baghete este o plăcere scumpă. Trebuie să caut alte opțiuni. Puțină imaginație, iar broderia ta va avea cea mai șic decor.

Pentru procesul creativ de care aveți nevoie:
 • tablou brodat;
 • o bucată mare de carton (puteți lua ambalajul de la orice achiziție majoră: frigider, dulap);
 • cuțit de papetărie;
 • rigla, creion;
 • o frunză de bandă dublă;
 • o foaie de hârtie de ambalat (sau o bucată de tapet, material), potrivită în culori;
 • o mică bucată de bandă.


Pregătiți cadrul. Este format din 2 părți: baza pe care va fi lipit broderie iar partea superioară (cadrul propriu-zis). După măsurarea lățimii și lungimii broderiei, adăugăm 5 cm pe fiecare parte. De exemplu, mărimea broderiei este de 15x20 cm, prin urmare, dimensiunea cadrului va fi de 25x30. Marcăm cartonul și folosim un cuțit clerical pentru a-l tăia. Aceasta este baza.

fundație


Acum pregătește blatul. Va avea exact aceeași dimensiune ca baza, trebuie doar tăiat mijlocul, lăsând o contur lățime de 5 cm.

lăsând conturul larg


Încercăm să brodăm cu un cadru, așezându-l pe acesta din urmă exact la mijloc. Banda adezivă pe bază și broderie lipici.

lipici broderie


Ajungând la cel mai crucial moment: proiectarea părții superioare a cadrului. La dimensiunea bazei adăugați 5-6 cm pe fiecare parte, marcați interiorul hârtiei de învelit și tăiați-o. Aplicați bandă scotch pe cadru și lipiți cadrul exact în centrul hârtiei de învelit. Faceți un alt marcaj pe hârtie: treceți înapoi de la cadru la centrul de 5-6 cm, trageți și tăiați mijlocul.

taie mijlocul


Aplicați bandă scotch pe cealaltă parte a cadrului. Efectuați tăieturi în colțurile pachetului, înfășurați cu atenție pachetul și lipiți-l.

face incizii


Ultima etapă. Aplicați bandă scotch de-a lungul marginilor broderiei. Puneți partea superioară a cadrului pe bază cu broderie, apăsați ferm.


Pentru a impune o parte superioară


Întoarceți munca cu fața în jos. Aplicați bandă scotch de-a lungul marginii spatelui bazei, înfășurați marginile ambalajului și lipici-o. Mai întâi învelim părțile lungi.


Aplicați bandă adezivă


Apoi înfășurați și lipiți restul de 2 părți.

înveliți și lipici


Rezultatul depășește așteptările noastre modeste!
Dacă doriți, puteți realiza un cadru cu o rogojină. Va dura ceva mai mult timp și efort, dar rezultatul va fi uimitor. Pentru a face acest lucru, trebuie să alegeți un fundal pentru broderie (materialul poate fi aceeași hârtie de ambalare, tapet sau țesătură, dar o culoare diferită). De obicei este mai ușor decât broderia, dar sunt posibile diferite opțiuni. Lățimea passe-partout poate fi, de asemenea, diferită, dar nu mai puțin de 2 cm. Procesul de creare a unui cadru cu un passe-partout este același cu cadrul obișnuit. Doar între broderii lipite de bază și partea superioară a cadrului cu bandă dublă este atașat paspartout.

Încadrarea broderiei


Dacă vi se pare că lipsește ceva, pietrele, butoanele decorative sau alte bijuterii pot fi lipite de-a lungul marginii covorașului.
A rămas doar puțin: pe partea din spate a lucrării în partea de sus, marcați mijlocul și cu o bandă adezivă lipiți o panglică - o buclă pe care imaginea va atârna pe perete.

Încadrarea broderiei

Încadrarea broderiei

Încadrarea broderiei
Comentarii (1)
 1. ulyana
  #1 ulyana vizitatori 11 ianuarie 2018 09:16
  3
  Nu vreau să jignesc pe nimeni, dar personal mi-ar părea rău pentru efortul și timpul petrecut în broderie, pentru ca mai târziu să-l proiectez într-un „cadru demn”.

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat