DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» » De ce are nevoie un producător de săpun începător?
Te gândești să faci săpun de casă, dar nu știi de unde să începi?
În primul rând, trebuie să pregătiți toate materiile prime și echipamentele necesare. Pentru a face acest lucru, cumpărăm din lista de mai jos tot ceea ce este necesar pentru fabricarea săpunului făcut manual.

1. Baza de săpun (denumit în continuare MO).

Baza de săpun


Este transparent, alb și culoare. Vândut în magazine speciale pentru producătorii de săpun. Este produs de companii rusești și străine. Diferentele MO diferă între ele prin transparență, plasticitate, miros, culoare, efect asupra pielii, spumare și, desigur, preț. În prezent se produce Mo care nu conține lauril sulfat de sodiu sau cremă. Există MO strălucitoare în întuneric, sunt jeleu. MO colorat este mai scump decât transparent, așa că este mai bine să faceți o astfel de bază folosind coloranți.

2. Matriță din silicon.

Matriță din silicon


Foarte convenabil să folosești forme pentru săpun. Datorită flexibilității, formularul este pur și simplu întors către interior și îndepărtat din săpun ca o ciorapie. Mylice poate fi scos puțin cald. Matrițele sunt cumpărate de la magazinele sub formă de „matrițe de gheață” sau „forme de coacere”. În astfel de magazine se vând în farfurii, 4-8 bucăți identice pe foaie. Sortimentul nu este foarte mare. În magazinele de săpun sunt vândute individual.

3. Matriță din plastic.

Matriță din plastic


Varietatea lor uriașă, pentru fiecare gust. Sunt dure și săpunul poate fi îndepărtat numai dacă este bine înghețat. Cu o presiune puternică, forma poate fi ruptă.

4. Forme volumetrice.

Forme volumetrice


Există, de asemenea, forme 3D. Săpunul din ele este „voluminos”. Astfel de matrițe constau din două jumătăți cu o gaură pentru turnarea topiturii. Jumătățile sunt fixate cu o încuietoare. Sunt de multe ori mai scumpe decât formele plane.

5. coloranți.

coloranți


Coloranții sunt folosiți foarte diferit. Există culori alimentare, există pigmenți minerali, există vopsele neon și gel. Sunt vândute atât în ​​formă uscată, cât și divorțate deja. Vopselele concentrate sunt suficiente pentru câțiva kg de săpun.

6. parfumuri.

parfumuri


Pentru a oferi săpunului un miros plăcut, se folosesc parfumuri cosmetice. Sunt foarte multe în magazine. Puteți cumpăra uleiuri esențiale la farmacie și, de asemenea, să le adăugați sub formă de parfumuri în săpun. Puteți combina mirosurile și crea propriul parfum.

7. Rezervoare de topire.

Rezervoare de topire


Cel mai bine este să topiți MO într-un cuptor cu microunde în sticlă cu pereți groși sau pahare din plastic de diferite capacități. Un plasture este lipit pe sticlă, pe care este convenabil să se noteze nivelul topiturii pentru o anumită formă.

8. Se amestecă bețișoarele.

Se amestecă bețișoarele


Este mai sigur să agitați topirea fierbinte cu sticlă sau bețișoare din lemn (de pe uscat). Este mai bine să aveți mai multe dintre aceste bețe pentru fiecare culoare MO.

9. Cuțite și burghie.

Cuțite și burghie

Cuțite și burghie


Este mai ușor să tăiați MO cu un cuțit mare, iar crestatura dintre straturile multicolore, finalizarea săpunului finit și corectarea defectelor mici se face cel mai bine cu un cuțit mic sau chiar un bisturiu. Diferite găuri rotunde realizează burghie de diferite diametre.

10. alcool.

alcool


Pentru ca straturile multicolore din săpun să se lipească mai bine, folosiți alcool în pistolul de pulverizare. Alcoolul (sau orice soluție antiseptică) este cumpărat de la o farmacie.

11. Sclipici și mamă de perlă.

Sclipici și mamă de perlă


Dacă adăugați sclipici (sclipici) sau sidef de diferite culori unui MO transparent, săpunul se va dovedi a fi foarte frumos, de parcă strălucitor și strălucitor din interior.

12. decorare și timbre.

Decor și ștampile

Decor și ștampile


Săpunul finit poate fi decorat cu diverse elemente decorative: jucării, semințe de mac, margele de sticlă etc.Puteți folosi diverse timbre care pe spatele săpunului dau imprimeuri frumoase.

Dacă ați pregătit toate acestea, atunci a venit momentul să vă arătați capodoperei lumii. Mult noroc.
Comentarii (2)
 1. Katherine
  #1 Katherine vizitatori 15 decembrie 2016 19:01
  0
  articol bun, multe mulțumiri autorului!
  Aș dori doar să văd mai multe uleiuri de bază pe această listă. Care vă recomandă să cumpărați mai întâi? sunt mulți dintre ei diferiți.
  multumesc anticipat
 2. matveenkova tatyana sergeevna
  #2 matveenkova tatyana sergeevna vizitatori 6 noiembrie 2018 9:27 p.m.
  0
  articol foarte interesant

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat