DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» »Husa pentru notebook
Un laptop nu este doar o tehnică scumpă, ci și destul de capricios. Pentru ao proteja, aveți nevoie de o „îmbrăcăminte” specială, adică o huse. Acesta vă va proteja dispozitivul de praf, zgârieturi, efecte de temperatură și alte probleme.
Multe femei știu să facă meșteșuguri bune cu propriile mâini. cadouri. Dar nu toți oamenii sunt capabili să-și aprecieze priceperea și sunt mai degrabă sceptici cu privire la lucrurile de acest fel. Dar suntem siguri că carcasa laptopului, cusută cu dragoste cu propriile mâini, nu va lăsa indiferent nici măcar cel mai inverat sceptic.
Poate fi cumpărată o copertă. Dar a face dintr-o varietate de materiale este mult mai plăcut. Astăzi vom coase un capac de plic din țesătură.
Pentru fabricarea unor astfel de lucruri necesare au fost utilizate:
- drapaj negru;
- material de bumbac colorat pentru căptușeală;
- o bucată de draperie gri pentru un buzunar;
- Banda velcro pentru elemente de fixare;
- un rachiu de pâslă roșie pentru decor.

au fost folosite


Etapele lucrării:
1. Măsurăm dimensiunile laptopului nostru. Pentru a face acest lucru, pliați țesătura (draperie neagră) în jumătate și trasați un dreptunghi al părții principale, în conformitate cu măsurătorile luate. Pentru supapa de pe stratul inferior de țesătură, adăugați încă 8-10 cm deasupra. Oferim o cotă de 1-1,5 cm pe părțile laterale și 3-4 cm în părțile superioare și inferioare. Taiem piesa de lucru rezultata.

Măsurarea dimensiunilor unui laptop

Măsurarea dimensiunilor unui laptop


2. Din țesătura căptușelii, tăiați un dreptunghi de aceeași dimensiune, dar fără alocații deasupra și de dedesubt. Dintr-o dungă cenușie am tăiat un buzunar. Lățimea sa este egală cu lățimea părții principale, înălțimea la alegere. Partea superioară a buzunarului poate fi pliată sau marginea acestuia poate fi lucrată cu foarfece în zig-zag.

tăiați dreptunghiul

tăiați dreptunghiul


3. Atașați buzunarul de peretele frontal al capacului nostru. Anterior, puteți face un pli în partea de jos a buzunarului pentru a-i oferi mai mult volum.

Atașați buzunarul


4. Țesătura de căptușeală și partea principală sunt pliate cu părțile greșite împreună, înfășuram draperia pe căptușeala din partea superioară și inferioară pentru tiv de 3-4 cm. Coase părțile laterale cu 0,5 cm, părțile superioare și inferioare - cu 2-3 cm, respectiv.

aduna


5. Îndoiți „sandwichul” rezultat cu căptușeala spre exterior și țeseți în diagonală colțurile inferioare ale plicului nostru. Tăiem colțurile, lăsând o cotă de 0,5 cm.

cusem

îndoire


6. Coaseți bucăți de bandă Velcro la supapa și peretele frontal al plicului.

tăiem bucăți


7. Îndoiți plicul cu căptușeala spre interior și coaseți părțile laterale.

Tăiați din materialul căptușelii


8. Tăiați fâșii de incrustări oblice din țesătura căptușelii, fiecare lățime de 3-4 cm și prelucrați cu ele marginile drepte și stângi ale carcasei laptopului.

Tăiați din materialul căptușelii

atașați lipici fierbinte la decor


9. Rămâne să atașați decorațiunea de pâslă la supapă cu adeziv topit la cald (puteți să-l coaseți bine și dacă asistentul dvs. - o mașină de cusut - este capabil de această operație).

atașați lipici fierbinte la decor


Carcasa laptopului original este gata. Este cusut manual, prin urmare, ca un lucru exclusivist, va fi deosebit de plăcut de un iubit și prieteni ca un cadou.

Husa pentru laptop


În ceea ce privește designul și frumusețea, coperta nu va ceda celui finit cumpărat într-un magazin special.
Comentarii (1)
  1. katrin1755
    #1 katrin1755 vizitatori 8 august 2017 08:27
    0
    Am cusut un capac pentru animalul meu de companie „lenovo” conform acestei scheme, totul s-a dovedit bine și foarte elegant. Doar pe lângă buzunarul pentru încărcător, am adăugat și un buzunar pentru mouse.

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat