DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» » »Transmițător audio simplu
Acest transmițător a arătat o calitate bună a muzicii transmise, așa că vă recomand să începeți cu această schemă.
Așa cum s-a arătat practica, un generator asamblat pe un tranzistor unic nu poate sta într-un singur loc, fără o cascadă suplimentară, frecvența se stinge constant atunci când o mână este ridicată sau aplică tensiune. Am folosit transmițătorul în aceeași cameră, așa că nu am făcut, vor folosi o cascadă suplimentară. După cum vedeți, în acest generator sunt folosiți două tranzistoare, ceea ce vă permite să lăsați frecvența stabilă. Varikap exclus din sistem, în opinia mea, nu a jucat un rol semnificativ.

circuit de emițător audio


Tensiunea de alimentare 6 volți. Curent de consum 0.2 amperi. Intervalul este de 88-107 MHz.
Frecvența scade atunci când furnizează tensiuni de până la 3,7 volți, de aceea recomand să includeți un regulator de tensiune pentru 5 volți „7805” în circuit, astfel de stabilizatori sunt pe transmițătorii FM, există o placă de pe DVD. Diodă setată pentru a crește tensiunea.

diagrama blocului


LED-ul ajută, de asemenea, la menținerea generatorului mai stabilă. Acest generator nu răspunde la obiecte străine sau când ridică o mână, cu excepția cazului în care, desigur, ne ținem de antenă. La sursa de alimentare este utilizat un transformator pentru o tensiune de 9 v, amperi 0,2. Diodele IN4007, puteți desigur IN4004, IN4001. Electrolit 3300 uF. Și asigurați-vă că aruncați fiecare diodă cu un condensator de 10n, altfel va fi urât să clipească.
Între caz și plus, trebuie să conectați și condensatorul de 10n.

transmițător

Transmițător audio simplu


Lungimea antenei este de aproximativ 35 cm, distanța până la un telefon mobil cu obstacole este de 60 m. Totuși, nu este necesar să conectați o antenă spiralată, agravează eficiența, raza largă, banda largă și dacă o conectați la o priză de perete, atunci va apărea fundalul de la tensiunea alternativă. Cei care au folosit astfel de antene s-au confundat profund. BUNĂ LUCRU tuturor fanilor și iubitorilor de radio.

Transmițător audio DI-do-it-yourself
Comentarii (1)
  1. Oleg Olov
    #1 Oleg Olov vizitatori 22 aprilie 2014 22:28
    4
    Bine făcut.
    Întrebarea este: a fost nevoie de mult timp pentru a configura schema?

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat