DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» »Realizarea unui captator de vis indian
materiale: ramuri de salcie (salcie, viță de vie), tencuială de hârtie, cuțit pentru pană, fire de lână, margele decorative, fir, ac.

Catcherul este format dintr-o jantă și o plasă. Orice bază rotundă este potrivită pentru o jantă: fabricată din sârmă, cerc. Cu toate acestea, o bază mai naturală de ramuri flexibile. Salcie, salcie, lăstari de struguri sălbatici sau hamei sunt potrivite. Este mai bine să tăiați ramurile la începutul primăverii sau toamna. Cele uscate nu sunt bune - au pierdut flexibilitatea. Ramurile înmuiate trebuie să fie înmuiate în apă fierbinte înainte de muncă.
Ramurile sunt mai bine să țeseți 3-4 bucăți. aproximativ aceeași grosime.

sucursale


Fixați pachetul cu o tencuială de hârtie, apoi începeți să vă îndoiți, în timp ce răsuciți ramurile.

sucursale

sucursale

înfășurați baza cu un șnur


Capăturile capătului trebuie răsucite cu începutul fasciculului pentru a face un inel. Fixați toate capetele proeminente cu o tencuială de hârtie și tăiați capetele groase cu un cuțit batjocoritor. În timp ce baza este flexibilă, poate fi ușor încrețită, dând forma cât mai aproape de cercul corect. Apoi se pune sub greutate și se lasă să se usuce 2-3 zile. Baza uscată este dură.
Puteți țese o rețea direct pe baza (care este, de asemenea, posibil să pictați sau lăsați). De asemenea, puteți înfășura baza cu un șnur sau un fir.

înfășurați baza cu un șnur


Înfășurarea este strânsă. În același timp, nu vă grăbiți să tăiați simultan întregul plasture de hârtie - ramurile individuale pot fi foarte fragile. Alegeți grosimea firului proporțional cu dimensiunea viitorului captator.
Janta rezultată este gata să pună o plasă pe ea. Desfaceți ordinea unui contor (pentru un prindere cu diametrul de 8-10 cm) a firului și fixați un capăt al acestuia pe margine și înfilați al doilea în ac. Firul nu trebuie să fie prea subțire - o astfel de rețea nu va arăta bine, mai ales pe un captator mare. Grosimea acestuia trebuie să treacă de mărgelele alese pentru decorare de două ori.
String prima și a doua perle pe fir.

făcând captor de vis indian

făcând captor de vis indian


Apoi buclați-vă în jurul jantei.

făcând captor de vis indian


După completarea acestuia, treceți firul în bile două și strângeți firul. Apoi, puteți contoriza trei, patru și așa mai departe pe mărgele, fixând fiecare dintre buclele care merg cu un pas egal de-a lungul jantei.

făcând captor de vis indian


Firul trebuie să fie strâns, astfel încât buclele să nu se deschidă.
Când cercul este finalizat, atunci următoarea buclă cu o perlă este deja atașată între prima și a doua buclă.

făcând captor de vis indian


Astfel, într-o spirală, buclele merg una după alta. Datorită faptului că buclele nu sunt fixe, le puteți schimba ușor, alinind rețeaua rezultată.

făcând captor de vis indian


Dimensiunea sa, la final, este limitată doar de diametrul captatorului și de mărimea mărgelelor (care într-un cerc mai mic poate fi mai mică). De asemenea, urmați tensiunea firului - cu cât este mai liberă, cu atât densitatea captatorului de plasă este mai mică. Catcherul se încheie cu un cerc interior cu o gaură în care puteți lipi vârful degetului mic.

Ultima etapă de lucru cu captatorul este fabricarea de bucle pentru agățare și decorare. Catcherul este decorat în mod tradițional cu pene (bufnițe, șoimi, fazan), margele.

făcând captor de vis indian


Strângeți mai întâi mărgelele pe fire, apoi fixați firele de pe prindere.

făcând captor de vis indian

făcând captor de vis indian

făcând captor de vis indian


În interiorul mărgelelor puteți ascunde trunchiurile de pene (fixându-le cu lipici sau legându-le cu un fir).

făcând captor de vis indian

făcând captor de vis indian
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat