DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » » »Desenăm un portret cu vopsele acrilice
Învățarea de a picta un portret cu o fotografie este mai bună în alb și negru. Imprimați fotografia în alb și negru, este recomandat să imprimați o fotografie cu dimensiunea pe care intenționați să o realizați, dar acest lucru nu este necesar. După ce imprimați fotografia, desenați-o în pătrate egale cu dimensiunea de 3X3 cm, încercați să desenați chiar și linii paralele! Folosiți o riglă.
În continuare, desenați o foaie de hârtie sau carton în pătrate de aceeași dimensiune, dacă doriți să desenați un portret de aceeași dimensiune cu fotografia originală. Dacă formatul dvs. este mai mare (ca în fotografie), apoi trageți foaia în pătrate mai mari, de exemplu 4x4 cm, dar numărul pătratelor ar trebui să se potrivească. În continuare, numerotați toate pătratele din fotografie și pe foaia goale în aceeași ordine.

(până la prima fotografie) Începem să facem o schiță creion, aici veți începe să folosiți pătratele, nu încercați să redescoperiți întreaga imagine în general. Privește fiecare pătrat ca o imagine separată și copiază liniile principale, numerele te vor ajuta să navighezi în imagine.

Desenați un portret


Cel mai bine este să lucrați pe un plan înclinat vertical, de exemplu pe un șevalet, dar dacă acest lucru nu este posibil, atunci este posibil pe unul orizontal, caz în care încercați să vă îndepărtați din imagine din când în când și să-l priviți de departe, este mai ușor să vedeți erori de perspectivă.
În etapa de schițare, nu trebuie să atrageți mici detalii, să acordați atenție principalelor componente ale desenului și să le copiați cât mai corect posibil. Folosiți un creion dur HB sau 2HB. Încercați să nu colorați hârtia cu numeroase ștergătoare ale creionului, atunci vopseaua va rămâne uniformă.
(la a doua fotografie) Procedăm la lucrul cu vopsele. Pentru a lucra cu acrilic nu este nevoie de multă apă, este nevoie, în aceeași cantitate ca și atunci când lucrați cu guașă. Pregătiți perii de diferite dimensiuni, cu cât este mai largă alegerea, cu atât sunt mai bune, dar chiar și 2-3 perii sunt suficiente. În primul rând, marcați pentru tine cele mai întunecate locuri și cele mai ușoare zone, pictați-le peste ele, așa cum se arată în figură. În continuare, începe să înmoaie tranzițiile de la alb la negru.

Desenați un portret


(până la 3 fotografii) Monitorizați cu atenție nuanța din fotografie și completați-o, apoi lucrați pe buze, ochi și nas cu perii mici. Ai răbdare, nu începe să desenezi mai mult de o oră fără pauză. Dacă ați greșit și nu ați reușit să atingeți corect, atunci așteptați până când vopseaua este complet uscată și așezați deasupra stratul dorit, acrilicul se suprapune bine tonului anterior, chiar și întunecat. Când uscați, acrilul rămâne aceeași culoare ca și atunci când este aplicat, nu se estompează ca guașa, rețineți acest lucru atunci când aplicați tonul. Nu exagerați cu apă, altfel imaginea va „curge”. Acrilul se spală cu apă, dar nu foarte bine, așa că încearcă să nu te murdărești prea mult.

Desenați un portret


Principalul lucru atunci când scrieți un portret este să arătați emoțiile unei persoane, astfel încât puteți omite câteva detalii minore, dar acordați atenție expresiei ochilor, buzelor, nasului, proporțiilor generale.
Nu vă descurajați dacă prima dată ceva nu funcționează, exersați și totul va funcționa.

Desenați un portret
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat