DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» »Balon sau aeronave


De ce avem nevoie? ... O duzină de lumânări pentru prăjituri sau mici, un pachet de polietilenă subțire (se vând pentru adăposturi), trei șipci, un aparat pentru lipirea polietilenei (sau doar un fier), bandă scotch și mâini.


Desfacem filmul, facem un pătrat pliat în două, măsurând aproximativ 2 pe 2 metri. Lungimea totală a filmului 4 metri, lățimea de 2 metri.


Marginile filmului sunt lipite cu un aparat sau un fier (prin hârtie).
S-a dovedit o pungă


Procedăm la instalarea sistemului de propulsie. Acestea vor fi lumânări obișnuite. Îi așezăm pe șina cea mai lungă, îi topim cu aparatul, astfel încât să nu se sfărâme. Și îi navigăm pe calea ferată.
Și acum începem să asamblăm aeronava! În primul rând, asamblăm structura de susținere. Punem o șină lungă pe masă, se aprind lumânări. Fixați șinele scurte pe părțile laterale. Ce? Da, chiar și cu lipici sau bandă.


Fixăm mingea pe structura de susținere. Pe margini fixăm cu lipici sau bandă.Totul este! Gata de lansare! Mergem pe pad-ul de lansare și începem numărătoarea inversă! Ridică marginea mingii și dă foc la „motor” - lumânări. Aveți grijă, flacăra nu trebuie să atingă filmul, altfel mingea va arde.
Mingea este gata de lansare! Acum o lansăm și urmăm noutățile - următorul zbor OZN.
În mod obișnuit, astfel de bile decolează foarte sus și sunt transportate în aer pentru câțiva kilometri. Mult succes tuturor balonistilor!

De Halloween, puteți desena o față pe o minge cu vopsea neagră. Când va fi lansat în întuneric, un astfel de avion fantomă va arăta foarte impresionant.


Sursa: igrushka.kz
Comentarii (4)
 1. balaur
  #1 balaur vizitatori 12 decembrie 2010 23:13
  1
  zbor de iarnă? -5
 2. feelloff
  #2 feelloff vizitatori 13 decembrie 2010 21:38
  1
  Chiar mai bine decât vara. Verificat!
 3. feelloff
  #3 feelloff vizitatori 3 iulie 2011 15:46
  1
  [Centru][/ centru]

  Seara într-unul din orașele poloneze, de către oamenii obișnuiți, au fost lansate peste 11.000 de astfel de fonapik-uri zburătoare! biggrin
 4. sasha
  #4 sasha vizitatori 11 septembrie 2013 13:14
  1
  Am făcut acest lucru numai în loc de lumânări, am înmuiat o bucată de hârtie cu kirosină, dar aceasta doar într-o situație fără ieșire (când magazinele sunt închise), deoarece picurarea surplus de kerosen cu picături arzătoare, aveți grijă când experimentați.

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat