DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» » »Vază cu papiță
Vom avea nevoie de:
  • Forma pentru viza viitoare;
  • ziare;
  • Hârtie albă;
  • Lipici PVA;
  • Mănuși de unică folosință;
  • Folie din plastic;
  • guașă;
  • Lacul lucios pentru acoperire;
  • Perii Gouache și lac.


1. Faza pregătitoare.
Pregătiți o matriță pentru o viitoare. Dacă alegeți o formă cu o suprafață plană, va fi mai ușor de lucrat. În exterior, modelați matrița cu polietilenă, astfel încât atunci când scoateți vaza din matriță, aceasta nu va deteriora nici viitoarea vază, nici matrița în sine.

Forma pentru viza viitoare

să se așeze cu polietilenă


Diluează adeziv PVA cu apă în raport de 1: 3. Rupeți ziarele în secțiuni mici (bucățile mici de ziare vor face suprafața vasei mai uniformă, iar secțiunile mari dreptunghiulare vor grăbi în mod semnificativ lucrarea). Numărul de ziare de care aveți nevoie depinde de dimensiunea vasei și de grosimea dorită a peretelui.

Se dizolvă lipiciul PVA

sfâșie un ziar


2. Realizarea unei vaze.
Pentru această etapă de lucru, sunt utile mănuși de unică folosință. Înmuiați bucățile de ziar în lipici diluate cu apă, așezați-le cu atenție pe partea exterioară a matriței (vă amintesc că trebuie mai întâi să acoperiți matrița cu polietilenă). Secțiuni de cusături într-un cerc. Când prima minge este gata, îi puteți da ceva timp să se usuce sau să continue să lucreze, împărțind mingea de bilă bucăți de ziar. Pentru cele mai bune rezultate și durabilitatea produsului finit, tăieturile de ziare sunt aplicate cel mai bine în 8 straturi.

umed cu lipici

în așteptarea uscării


Procesul de uscare depinde de numărul de straturi și poate dura de la două până la patru zile.
Când vaza se usucă, ar trebui să eliminați cu atenție formularul din ea. Pentru a pregăti vaza pentru decorare, este necesar să o lipiți cu bucăți mici de hârtie albă în mai multe straturi în exterior și în interior. Pentru lipirea hârtiei albe folosim aceeași metodă ca și pentru lipirea ziarelor. Lăsați vaza acoperită cu hârtie albă încă o zi.

separa forma

lipit cu hârtie albă

lipit cu hârtie albă


3. Decorarea unei vaze.
decorare Vaza ta depinde doar de imaginația ta. Vă propunem să acoperim vază finisată cu tipare folosind guașă obișnuită. De ce vopseaua de guașă și nu de acuarelă? Totul este simplu. Vopselele în acuarelă vor oferi o imagine mai moale, deoarece vopselele în acuarelă sunt mai transparente. Iar guașa are o consistență mai densă, ceea ce oferă o imagine mai luminoasă și mai clară.
Este important să stabiliți ce model doriți să aplicați și dacă doriți să îl aplicați doar pe exterior sau pe exterior și în interior. Desenul este mai bine să-l pui în creion în prealabil. Și apoi desenați-l de-a lungul conturului cu guașă și o perie subțire. Desenul se va usca aproximativ 1-2 ore.
4. Este recomandabil să lacuiați vasul finit și complet uscat pentru o utilizare confortabilă.

se usucă

vopsea

Macheta de papiță


Lacul lucios va arăta excelent asupra produsului finit. Dacă intenționați să utilizați o vază cu alimente, atunci lacurile pentru acoperire ar trebui să fie căutate în magazine pentru creativitate. Dacă vaza dvs. nu va intra în contact cu produsele, atunci lacul universal obișnuit, care poate fi cumpărat la un magazin de hardware, este de asemenea potrivit (în plus, un astfel de lac vă va costa mult mai ieftin). Se acoperă produsul finit cu lac pe toate părțile și se lasă într-o zonă ventilată timp de 5 ore până se usucă complet.
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat