DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » »Săpun manual" con de pin "
Astăzi vă voi arăta cum să fac un săpun manual con de pin. Pentru muncă, avem nevoie de următoarele:
• bază de săpun transparentă (denumită în continuare MO), 100g;
• coloranți: cafea maro, verde și albă, cafea instant (cei care doresc să folosească în loc de colorant maro);
• mucegai „con de pin”;
• un cuțit pentru tăierea săpunului, un băț de lemn din sushi;
• ulei esențial de pin, brad, cedru sau ceva pe gustul tău;
• orice alcool pentru pulverizarea straturilor de săpun;
• cuptor cu microunde și pahar cu pereți groși.

Pentru muncă, avem nevoie


Începând.

1. MO transparent, aproximativ 75g, tăiat cu un cuțit în bucăți mici. Puneți-le într-un pahar și trimiteți la microunde să se topească. Punem puterea cuptorului cu microunde la maxim, topim 10 secunde. Scoatem ceașca din cuptor și frământăm bine întreaga masă în ea cu un băț de lemn. Dacă mai există bucăți topite, atunci acestea se vor topi cu agitare. Rezultatul ar trebui să fie o topire transparentă și uniformă.

topit uniform transparent


2. Acum trebuie să pictați topita de bază. Pentru a face acest lucru, adăugați câteva picături de colorant maro în cupa topită și amestecați bine până la o culoare uniformă. Adepții săpunurilor naturale pot fi sfătuiți să utilizeze cafea instantanee ca colorant. Dă o culoare maro bună, este naturală și nu absoarbe alte culori.

dă o culoare maro bună


3. Înainte de a turna întreaga masă în formă, adăugați 2-3 picături de ulei esențial. Uleiul poate fi orice, la alegere și gust. Întrucât conul este asociat în principal cu bradul de Crăciun și Anul Nou, puteți utiliza uleiul esențial de pin, brad și chiar mandarină sau portocală.

4. Acum completăm formularul cu nuanță și netezită în formular și îl lăsăm singur 30 de minute. Există însă o ușoară nuanță. Această formă are o suprafață cu nervuri, este foarte instabilă pe masă. Pentru a nu ține un formular (fierbinte) în mâini pentru primele minute în timp ce masa se prinde, este recomandat să îl așezați pe un fel de suport.

suprafață cu nervuri


În timp ce săpunul (partea sa brună) se întărește, puteți zdrobi restul MO într-un pahar.

5. Acum vom fi angajați în cioplirea (adică tăierea) prin săpun. Scoatem săpunul bine înghețat din matriță și cu un cuțit scoatem partea superioară a conului, cea în care ramura ar trebui să fie în imagine. Săpunul tăiat este introdus din nou în matriță.

Introduceți săpun decupat


La sfârșitul tăierii, aplicați o plasă de crestături cu un cuțit. Acest lucru este necesar pentru ca straturile de săpun verzi și maro să se lipească mai strâns. Ar trebui să fie așa.

Ar trebui să fie așa


Din păcate, cu această metodă de a face acest săpun, ceea ce tăiați va duce la risipă. Dar decuparea poate fi folosită pentru alte forme.

6. Pregătiți umplutura verde. Topiți piesele transparente și pictați-le cu un colorant verde. Dacă doriți, puteți adăuga parfum la această parte a săpunului, deși există destul de miros în „bump” maro. Înainte de a turna partea verde, „felia” maro trebuie să fie stropită cu alcool, astfel încât straturile multicolore să nu se despartă. Umpleți felia verde și lăsați să se întărească timp de 20 de minute.

Umpleți o felie verde


7. Săpunul este gata. Îl poți scoate din formă.

Săpunul este gata


Pentru decor, pe partea verde cu un baston de lemn (ca un ciuc), aplicăm „zăpadă” dintr-un MO alb.

con de pin săpun făcut manual


Procesăm partea din spate a săpunului cu un cuțit, tăind tot excesul și urât.

8. Este bine să dai un astfel de săpun pentru Anul Nou. Pentru a face acest lucru, faceți o gaură cu un diametru mic și treceți o panglică, astfel încât săpunul să poată fi atârnat pe un brad de Crăciun.

con de pin săpun făcut manual
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat