DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» » »Gătit brânză de casă
După cum arată practica, majoritatea produselor moderne fabricate industrial au o calitate destul de dubioasă. Este deosebit de dezamăgitor pentru acele produse pe care cu toții suntem obișnuiți să le considerăm naturale. Acestea includ brânza de căsuță, care este o sursă excelentă de calciu necesară organismului. Prin urmare, nu vreau cu adevărat să obțin un produs atât de scump. Este mai bine să muncești din greu pentru binele sănătății tale și să iei inițiativa în mâinile tale de încredere. Mai mult, prepararea brânzei de casă nu este deloc complicată, dar rezultatul este cu mult superior produsului cumpărat din magazin, în calitate și gust.

brânză de cabană


Îl puteți găti din chefir sau lapte acru, sau dintr-un amestec de ambele produse. Dacă laptele se turtește la fierbere, atunci poate face și o cașă excelentă.
Pentru a face brânză de căsuță acasă, cel mai bine este să folosiți lapte de vacă natural de casă. Dacă acest lucru nu este posibil, atunci păstrați laptele cu un conținut de grăsimi de cel puțin 3,2% este destul de potrivit. Pentru a obține aproximativ 300 g brânză de casă obținută în casă în rezultatul final, aveam nevoie de 2 litri de lapte.

lapteProcesul de preparare a acestui produs din lapte fermentat în sine mi-a luat o treime de oră, dar pregătirea pentru acesta a durat aproximativ două zile.
Așadar, până la urmă!
Turnăm laptele din pungi într-un borcan de sticlă cu o capacitate de 3 litri - puteți și 2, dacă există unul - și închideți capacul.

lapte într-un borcan


Dacă este posibil, așezăm vasul umplut într-un loc mai cald, dar în absența unuia, îl lăsăm pur și simplu pe masă sau pe pervaz. După aproximativ câteva zile - poate mai devreme - laptele se va transforma acru, ceea ce va fi evidențiat prin formarea a două tipuri de lichide de consistențe diferite: în partea de jos a borcanului se află un ser translucid și pe deasupra un lapte alb și gresat.

laptele se coagulează


Acum poți începe să gătești brânză de căsuță. Pentru a accelera procesul de aprovizionare cu lapte, puteți adăuga în borcan un pahar de kefir sau 100 g smântână sau o crustă de pâine de secară. Atunci nu vor fi necesare 2 zile. În partea de jos a tigaiei, a cărei înălțime ar trebui să fie puțin mai mică decât conservele, punem un șervețel învelit în 4 (cel puțin) straturi.

tigaie


Punem borcanul în tigaie, scoatem capacul și turnăm apă rece până la nivelul de umplere a recipientului de sticlă.

pune vasul în tigaie


Ne punem construcția pe foc puternic, amestecăm conținutul conservei și o încălzim.

conținutul conservei este încălzit


După ce fierbe apa, reducem focul și după 5 minute scoatem borcanul din tigaie. Dacă țineți iaurtul pe foc mai mult, brânza de vaci se va dovedi a fi mai uscată și nu foarte gustoasă. Acum serul a dobândit o nuanță galbenă plictisitoare, iar iaurtul s-a transformat în fulgi de cereale albe.

transformat în fulgi de cereale albe


Luăm a doua tigaie, așezăm un colizor pe ea, o acoperim cu un strat dublu de tifon deasupra și turnăm conținutul borcanului în structura pregătită.

în construcția gătită

acoperim cu un dublu strat de tifon


După ce lăsați cea mai mare parte a zerului să se scurgă în tigaie, legați un tifon pe un nod și agățați-l undeva până în momentul în care umiditatea încetează să mai iasă din caș.

mai mult de un litru de ser


În urma manipulărilor cu lapte, am obținut mai mult de un litru de zer și o cantitate foarte decentă de caș de licitație de casă.

brânză de casă acasă


Rămâne să asezonați produsul finit cu zahăr și smântână și continuați cu așteptarea mult așteptată a gustului său plăcut.

brânză de casă


Serul nu trebuie grăbit să se toarne în chiuvetă. Este util pentru prepararea unui drojdie de lux sau aluat de clătite, din care produsele de patiserie sunt foarte luxuriante și gustoase.
Bucurați-vă de munca dvs.!
Comentarii (3)
 1. llove
  #1 llove vizitatori 8 august 2017 20:11
  2
  Gătesc des brânză de casă de casă. dar nu am încercat niciodată așa - într-o baie de apă. Voi încerca cu siguranță. Mulțumesc pentru hack-ul de viață!
 2. Marinochka
  #2 Marinochka vizitatori 28 noiembrie 2017 05:10
  1
  Prefer să fermentez laptele în prealabil înainte de a face brânză. De obicei, iau Bakzdrav smântână pentru asta, are un set de bacterii benefice în ea, mi se pare că, ca urmare, brânza de vaci se dovedește a fi cât se poate de naturală. Cu prețul de acasă, a face brânză de vaci iese mai profitabil decât un magazin.
 3. Alpi
  #3 Alpi vizitatori 2 iunie 2018 18:24
  0
  Gătesc brânză de cabană din chefir. Se dovedește o cașă foarte gustoasă.

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat