DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » »Desen acuarelă
Problema de astăzi este desenul de acuarelă. Mulți, atunci când se confruntă cu acuarelă, preferă să o ocolească, deoarece această vopsea este fluidă și incredibil de dificilă de a face față. Totuși, nu vă speriați. După cum se spune, diavolul nu este atât de groaznic cum este pictat.

Pentru a crea un desen de acuarelă, veți avea nevoie de:
- creion și ștergătoare;
- perii - este mai bine să luați perii din material artificial (sintetic) și diferite „calibre”;
- două foi de hârtie - una pentru desen, a doua - pentru a încerca vopseaua. Este indicat să fie specializată în acuarele;
- o cutie de apă;
- tableta pentru desen. Dacă doriți să faceți un desen în acuarelă folosind tehnica „brută”, atunci este mai bine să luați paharul, deoarece foaia de hârtie udată se va lipi mai bine de ea și nu se va mai usca mai mult. În plus, este nevoie de un burete pentru ca această tehnică să ude formatul;
- mascarea benzii sau săparea pentru a remedia formatul pe tabletă. Prefer banda de mascare, deoarece ține bine, nu strică hârtia și este convenabil de utilizat;
- și, desigur, ai nevoie de o paletă. Unde ar fi un artist fără ea?
Acum să începem. Mai întâi trebuie să schiți un desen pe o bucată de hârtie cu un creion și o radieră. Am decis să desenez o floare:

desenați o floare


Acum preluăm acuarela. Este important să acționați corect și să schimbați adesea apa. Ce înseamnă să acționezi corect? Ținând peria, nu trebuie doar „să-l scufundați - să-l cufundați în vopsea - să-l puneți pe hârtie”. Trebuie să umeziți bine peria, fără să o apăsați pentru a atrage vopsea, să o umeziți din nou în apă și abia acum puteți începe să desenați pe hârtie.
Cel mai bine este să începeți cu elementele de bază ale unui obiect cheie. De exemplu, am fost primul care a atras o inflorescență. Mai întâi am luat culoarea principală - portocaliu, apoi am adăugat galben lămâie și am amestecat culorile, scăpând de efectul granițelor clare.

culoarea primară este portocaliu


În același mod, desenez toate frunzele și fundalul.

Desenez toate frunzele și fundalul


Pentru ca vopseaua să nu se răspândească pe foaie și să nu se amestece inutil, trebuie doar să vă amintiți o singură regulă: trebuie să desenați bordura imaginii fără a vă scoate mâinile și înainte de a începe să aplicați vopseaua pe cealaltă parte a bordurii, trebuie să o lăsați mai întâi să se usuce. Cu toate acestea, nu merită să vă faceți griji dacă culorile au fost amestecate, deoarece acuarela este frumoasă, deoarece orice defect în ea este frumos și poate fi îndeplinit în orice moment în procesul de creare a unui desen.

desen acuarelă


Acum puteți perfecționa fundalul. Nu încercați imediat să-l faceți perfect. Este important să aplicați numai vopsele de bază. Trebuie evitate detaliile mici, mai ales dacă ar trebui să fie clare.

desen acuarelă


Deci, floarea mea este pictată, se aplică fundalul. Rămâne doar să remediați câteva erori, defecte, adăugați culori întunecate în locuri, îndepărtați banda și modificați colțurile. Totul este gata.

desen acuarelă


În cele din urmă, vreau să spun că, ca orice artă, acuarela necesită exerciții fizice constante. Dar, în același timp, nu este atât de dificil să stăpânești această tehnică. În primul rând, pentru executarea desenelor în acuarelă, trebuie să ai răbdare și smerenie. Pentru ce - veți înțelege începând să desenați.
Așadar, îți doresc succes!
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat