DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» »Imagine cu trei culori
știința culorilor

poza cu flori simple


Astăzi vom efectua un exercițiu foarte simplu și incredibil de util în știința florilor. Toți artiștii profesioniști au trecut prin asta de mai multe ori și, cred, nimeni nu a regretat. Într-o școală de artă, un astfel de exercițiu se realizează în primul an de studiu în primul trimestru al anului școlar, în studiourile de artă orele de ore dedicate acestui subiect sunt unul dintre cele mai iubite. Deoarece la sfârșitul lecției, o muncă frumoasă se obține întotdeauna pentru toată lumea, indiferent de vârsta elevilor.
Scopul lecției: prima parte pentru a vă asigura că având la îndemână doar trei borcane de vopsea, puteți obține zeci de nuanțe noi. Chiar și fără a fi un artist profesionist, puteți crea lucruri frumoase, armonioase nu numai ca desene. Orice lucrare care folosește culoare, fie că este broderie, tricotare, ornamentație cu mărgele, scrapbooking, realizând bijuterii din plastic polimeric sau altceva, câștigă doar dacă maestrul este interesat de știința culorilor.
Mai întâi, amintiți-vă de cele trei culori primare. Se crede că există trei culori primare: roșu, galben și albastru. Și toate celelalte culori sunt obținute prin amestecarea celor trei culori primare, rezultând un spectru de culori. Toate culorile din spectru se numesc cromatice. Acest cuvânt provine din greacă cromo, care înseamnă culoare în traducere. Există, de asemenea, culori acromatice (incolore), acestea sunt negru, alb și gri.

poza cu flori


Astăzi vom folosi alb-negru pentru a schimba una dintre cele trei culori primare - roșu. Nuanțele noi rezultate vin la îndemână pentru crearea unei imagini frumoase.
Pentru exercițiu veți avea nevoie de guașă artistică de culori roșu, alb și negru, o paletă de plastic, o foaie de hârtie groasă în format A3 sau A4, un creion simplu, o riglă. Mai întâi, desenați o masă. Lățimea este de aproximativ 5 divizii, înălțimea este de asemenea 5 - în funcție de câte nuanțe doriți să obțineți.

zeci de nuanțe noi


Pictați dreptunghiul inferior dreapta cu guașă neagră, dreptunghiul inferior stânga cu guașă roșie.

zeci de nuanțe noi


Acum facem o trecere treptată de la roșu la negru. Pune guașă roșie pe paletă, amestecă puțin guașă neagră în ea, obține o nuanță nouă, adaugă-o pe masă, apoi chiar mai neagră, adaugă din nou și adaugă negru, apoi adaugă la masă. Rândul de jos este gata. Acesta este roșu, negru și între ele sunt trei nuanțe de roșu noi.

zeci de nuanțe noi


Următoarea etapă. Pentru fiecare culoare din rândul de jos, trebuie să adăugați treptat guașă albă pentru a obține un al doilea rând de nuanțe. Apoi adăugăm mai mult alb, obținem următorul rând, chiar mai luminos. Continuăm astfel până în vârful tabelului. Sensul acestui exercițiu este că întinzând culoarea roșie spre alb și negru, obținem noi variații de roșu. Culorile achromatice de alb și negru fac roșu dezactivat, dar în același timp îl complică: albul face roșul mai delicat, pastelat, iar negrul îl face mai greu. Iată cum arată exercițiul final realizat de un elev de clasa I a unei școli de artă.

zeci de nuanțe noi


Imediat ce îți vei simți puterea și nu poți numi acest sentiment diferit: este o glumă să ai doar trei borcane de vopsea în arsenalul tău și să creezi o astfel de paletă de culori noi! Acum puteți trece la următoarea etapă mai creativă.
Acum vom face o schiță cu pictura unei plăci decorative.Vom folosi aceeași combinație de culori. Un exemplu pentru noi din nou este munca unui elev într-o școală de artă. Desenați un cerc pe o foaie cu o busolă. Puteți încerca ceva rotund. Desenăm un ornament într-un cerc. În continuare desenăm plăci pentru scala de culori.

zeci de nuanțe noi


Placa superioară stângă, formată din trei diviziuni, este necesară pentru culorile roșu, negru și alb. Placa din dreapta va fi umplută cu nuanțele lor derivate.

zeci de nuanțe noi


Ne colorăm ornamentul, folosind doar acele culori care au fost conturate în lucrare.

zeci de nuanțe noi


Dacă faceți exercițiile lent, cu atenție, ele pot deveni o decorațiune de perete independentă, cu designul adecvat, desigur. Datorită acestui fapt, veți putea crea o atmosferă de studio creativ acasă.

știința culorilor


Aplicând abilitățile dobândite astăzi, puteți efectua lucrări mai complexe, de exemplu, o viață nemișcată cu vopsele în ulei. De asemenea, aici erau folosite doar trei culori care erau deja cunoscute pentru tine - alb, roșu și negru.

poza cu trei culori

Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat