DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» » »Cutie de piatră
Dacă după reparație mai aveți tencuială texturată decorativă, sol cu ​​umplutură de cuarț, bobine goale din banda adezivă, nu vă grăbiți să le aruncați, toate acestea pot fi utile pentru a face un sicriu.
Mai întâi trebuie să creezi baza pentru cutie. Materiale care vor fi necesare pentru aceasta: o mulinetă de pe banda adezivă, carton gros, un creion simplu, foarfece, lipici PVA.

materiale pentru cascheta


Desenăm un creion în jurul diametrului exterior al bobinei (este indicat printr-o linie punctată verde în fotografie). Efectuăm această manipulare de trei ori. Obțineți trei cercuri identice. Vom lăsa unul pentru fundul cutiei. Celelalte două vin la îndemână pentru partea de sus a capacului caschetei noastre. Linia punctată albastru indică diametrul aproximativ al cercului, care ar trebui să fie mai mare decât diametrul fundului - aceasta este baza pentru acoperire, cel mai mare cerc.

face fundul


Acum înconjurați diametrul interior pentru a crea un cerc care va fi lipit ulterior pe partea inferioară a capacului. Este necesar pentru ca capacul să nu alunece de pe casetă. Și de atunci am tencuit întregul produs cu tencuială, crescând grosimea pereților, acest cerc trebuie redus astfel încât capacul să se potrivească liber pe cutie. Linia punctată roșie arată cât trebuie să reduceți circumferința și să tăiați partea finită.

scoate


Rămâne să lucreze cu lipici pentru a obține baza pentru cutie. Trei cercuri identice sunt marcate în verde în imagine, pe care le-am primit când am înconjurat diametrul exterior al bobinei - unul pentru partea de jos și alte două pentru partea superioară a capacului. Cercul care s-a dovedit când am crescut diametrul exterior al tamburului pentru a face baza pentru capac este marcat în albastru. Culoarea roșie este cercul pe care l-am făcut, în primul rând încercuind diametrul interior al bobinei, apoi reducând-o.

decupat


Lipim partea de jos.

lipici partea de jos


Baza pentru cutie este gata. Capacul este, de asemenea, lipit - două cercuri identice sunt lipite deasupra bazei capacului unul pe unul pentru grosime. În imagini, capacul este vizibil de sus și de jos. În editorul grafic, am arătat culoarea în care este inserat un cerc.

faceți capacul

Baza pentru cutie


Înveliți baza cu un primer special care conține nisip de cuarț. În acest exemplu, solul este solubil în apă, nu miroase, se usucă rapid. De obicei, un astfel de sol este vândut în depozite speciale de construcții. Acoperă pereții înainte de a aplica tencuieli cu textură decorativă (chituri) pentru o mai bună aderență (aderență la suprafață).

se acoperă cu sol

aplicați tencuială decorativă


După uscarea solului, se poate aplica tencuială decorativă. De obicei, are consistența smântânii groase conținând umpluturi, care după uscare dau o textura pietroasă neuniformă. Tencuiala poate fi colorată prin adăugarea de paste speciale de colorare, care sunt vândute în feronerie sau vopsele obișnuite acrilice. În imagini s-au folosit pigmenți de culoare ai mărcii germane MIXOL. Nuanța a fost aleasă pentru a se potrivi cu culoarea stelei, deoarece inițial culoarea cutiei a fost planificată exact așa.

sol

vopsele acrilice


Tencuiala se aplică prin perie, secvențial, cu uscare intermediară. În primul rând, acoperiți interiorul și marginea. Apoi, când se usucă, aplicați amestecul pe suprafața exterioară și lăsați-l să se usuce cu susul în jos. Procedăm la fel cu capacul - mai întâi procesăm o parte, apoi uscăm, apoi cealaltă.

acoperit cu un amestec


După ce tencuiala s-a uscat complet, depinde de temperatură și umiditate în cameră - de la 3,5 la 4 ore sau mai mult, produsul trebuie șlefuit cu șmirghel.

curățăm


În acest proces, a devenit clar că trebuie să adăugați încă o nuanță, pentru a complica culoarea cutiei.Prin urmare, au fost folosiți pigmenți de culoare de aceeași marcă ca înainte - MIXOL nr. 22, acesta este un pigment maro. Acesta a fost adăugat la o vopsea transparentă, semilucidă, solubilă în apă, care, atunci când este uscată, dă un film impermeabil. În depozitele de construcții, de obicei, se vând compoziții de vitraj similare pe dispersii acrilice.

perie aplicată pigment


Datorită compoziției vitrajului, care se aplică prin perie, pigmentul este distribuit uniform pe suprafață. Aproape imediat, trebuie făcută chit cu un burete, astfel încât relieful să fie mai ușor decât straturile mai adânci ale texturii.

straturi adânci de textură

mortar burete


Următorul pas este patinarea. În aceste scopuri, orice vopsea aurie, solubilă în apă este potrivită, puteți lua acrilic - una dintre numeroasele nuanțe de aur. Imaginea folosea lac acrilic cu adaos de pastă de pigment metalizată. Cu o perie uscată, desenăm vopseaua, o frecăm pe hârtie, apoi o aplicăm în partea de sus a reliefului cu mișcări ușoare, multidirecționale. Nu vopsiți puternic și profund, îndepărtați excesul de vopsea din perie. Rezultatul ar trebui să fie un efect, ca și cum am avea înaintea noastră o suprafață neuniformă veche, întunecată cu timpul, dar uneori strălucitoare.

patinat


Iată ce s-a întâmplat:

vopsea solubilă în apă


Probabil că acest lucru s-ar putea opri. Dacă totuși, rămâne o dorință și o siguranță creativă, continuăm să decorăm. Pentru următoarea etapă, veți avea nevoie de câteva detalii, de exemplu, stele de mare uscate, sfoară, super-clei.

ce s-a întâmplat

decorațiuni apar din mers


Articole de decor apar din mers. În timp ce lipiciul se îngroașă puțin, turnăm firul, tăiem inutilele și îl presăm la suprafață.

apăsați la suprafață

apăsați la suprafață


Produs finit:

Cutie de piatră

Cutie de piatră
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat