DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» »Abajur cu fir
Ce să faci într-o lungă seară de iarnă? Puteți sta pe canapea cu o telecomandă și semințe sau floricele, puteți viziona filme interesante la TV. Puteți discuta cu prietenii și doar prieteni buni pe internet sau puteți citi articole interesante și informative acolo sau puteți petrece acest timp liber în beneficiul dvs. și al copiilor dvs., dacă le prezentați la această lecție. Care este esența sa? Nu este un secret pentru nimeni faptul că un lucru făcut manual este și este apreciat altfel. Un plus interesant la designul apartamentului tău poate servi ca un abajur de ață frumos făcut-it-yourself. Un abajur original, modern și unic în esența sa vă va face casa și mai confortabilă și mai originală. Fire de lucru, puteți alege orice culoare, în funcție de schema de culori a întregii camere și gust. Cel mai mult, un astfel de abajur este potrivit pentru un hol.

Pentru muncă, avem nevoie de:
  • Fire (în acest caz, alb și roșu)
  • Ac mare țigan
  • Balon (rotund)
  • Cana de plastic
  • foarfece
  • Sârmă
  • Adeziv PVA


Materiale pentru abajur


Mai întâi trebuie să pregătiți în mod corespunzător cana de plastic. Pentru a face acest lucru, pereții laterali ai paharului sunt străpunși cu un ac și ață, iar prin el este trecut un fir.

pereții laterali ai paharului sunt străpunși


Apoi, cleiul PVA este turnat în pahar. Când trageți firul prin geam, acesta va fi impregnat cu lipici.

se toarnă fir de sărit lipici


Acum umflați balonul la dimensiunea dorită. Un cerc ar trebui să fie tras în jurul vârfului mingii cu un marker - acestea sunt limitele viitoarei orificii pentru fixarea abajurului în cartuș.

desenați un cerc


Începem să înfășurăm bila cu fir, trecând-o treptat printr-un pahar cu lipici. Aici trebuie să vă asigurați că firul nu depășește limitele cercului desenat pe minge.

Începem să înfășurăm mingea cu fir


În același mod, procedăm cu un fir de culoare diferită (în acest caz, roșu). Alegem numărul de ture noi, la discreția noastră. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că cu cât mai multe rotiri ale firului, cu atât abajurul va transmite lumină din bec și va fi întuneric în cameră.

înfășurați un fir de altă culoare


După ce am terminat de înfășurat mingea cu fir, aceasta trebuie suspendată și lipiciul lăsat să se usuce complet. După uscare, desfacem mingea și eliberăm încet aer, asigurându-ne că cadrul rezultat nu se deformează și nu se îndoaie spre interior, deoarece firele se pot lipi de minge. După eliberarea întregului aer, scoatem mingea din gaura pentru cartuș.

se suspendă și se lasă să se usuce complet


Acum rămâne doar să atașați abajurul la cartuș cu un fir și să agățați structura rezultată pe tavan.

Abajur DIY


Firele pentru abajur pot fi luate în culori diferite. Cu cât sunt mai multe flori în ea, cu atât va fi mai distractiv. Pentru o mai mare rigurozitate, puteți utiliza una dintre culorile lor, care este cea mai potrivită pentru holul dvs. Adezivul PVA pentru asta este mai bine să cumpărați într-un magazin de hardware, este mai puternic și mai fiabil decât papetărie obișnuită. Nu este necesar să cumpărați un cartuș nou cu un fir. Puteți folosi de la o lampă veche, în care tavanul a fost spart, de exemplu. Munca va fi mai ușor de făcut împreună, în special atunci când înfășurați firul pe minge.
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat