DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» »Decor de ghivece cu flori
Poate că fiecare gospodină după ce a gătit cina are o coajă de ou, care inevitabil cade în coș. Dar puteți arăta imaginație, iar acest material inutil va fi un decor minunat pentru multe lucruri. Cojile de ouă pot decora vaze, rame foto, caschete și pot realiza tablouri. Vom face un frumos ghiveci de flori neobișnuit.

Pentru a lucra, avem nevoie de:
1. Direct ghiveciul cu flori. Poate fi un vas obișnuit sau ponos, o cutie de maioneză sau o găleată veche de plastic.
2. Coji de ouă.
3. Adeziv PVA.
4. Perii pentru aplicarea lipiciului și lacului.
5. Lac de construcție.

În primul rând, trebuie să vă aprovizionați cu instrumentul principal - coaja. Este potrivit atât pentru ouă fierte, cât și pentru cele crude. Culoarea poate fi, de asemenea, diferită: de la alb la maro deschis. Și chiar este necesar ca o coajă de diferite culori să fie disponibilă pentru ca imaginea să arate mai spectaculoasă. Pentru început, trebuie pregătite cojile de ouă. Pentru aceasta, imediat după utilizarea ouălor, umpleți coaja cu apă caldă aproximativ 2 ore într-un recipient.

eggshell


Aceasta se face astfel încât filmul interior să fie bine separat de coajă.

separăm filmele


După îndepărtare, aruncați filmul și puneți coaja pe un prosop și lăsați-l să se usuce bine.

se lasă să se usuce


În procesul de preparare, se poate întâmpla uneori ca bucăți mici de cochilii să fie crăpate. Nu le aruncăm, sunt de asemenea foarte utile. Apropo, este mai convenabil să lucrați cu piese mici.
O condiție importantă a procesului este aceea că suprafața care trebuie decorată trebuie curățată și uscată în prealabil. Îl curățăm și îl degresăm cu alcool sau cu îndepărtarea lacurilor de unghii.

ștergeți oala


Deci, totul este gata, continuați să aplicați felii de coajă de ouă pe produsul ales. Aplicați lipici PVA cu o perie în porții mici pe o zonă mică a vasului. Lucrăm cu zone mici, deoarece lipiciul se usucă foarte repede. Luăm o bucată de coajă, o ungem cu lipici și o aplicăm pe suprafața produsului, apăsând puțin. Trebuie să apăsați pentru ca coaja să se strice. Puteți face acest lucru direct cu degetul, precum și folosind o scobitoare sau un chibrit. Apoi distribuim piesele la o distanță scurtă una de cealaltă.

lipici coaja


În procesul de fabricație, arătăm imaginație și imaginație. Puteți alterna bucăți întunecate de coajă cu lumină pentru a obține un model neobișnuit.

distanță mică unul de celălalt


Pentru a remedia mai în mod sigur coaja, acoperim cu adeziv deasupra.

Am acoperit cu adeziv


Imediat ce lipim coaja pe întreaga suprafață, lăsăm vasul să se usuce bine în timpul zilei. Apoi, lăsați ușor produsul pentru uz exterior și interior. Pentru cel mai bun efect, puteți alege un lac cu orice nuanță, cum ar fi „Stejar”.

lac pentru uz exterior și interior


Dacă suprafața de decorat este mică, de exemplu, o ramă foto, atunci putem fixa coaja și doar lac de unghii. Lucrarea este gata.

Decor flori
Comentarii (1)
  1. Olesia
    #1 Olesia vizitatori 2 martie 2014 20:02
    0
    S-a dovedit foarte bine! Voi încerca să repet, nici măcar nu mă așteptam ca o astfel de frumusețe să iasă dintr-o simplă coajă!

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat