DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» » »Reparați telecomanda
Cu o utilizare prelungită și intensă, telecomanda echipamentului radio începe să manifeste o defecțiune caracteristică. Butoanele de pe telecomandă nu mai răspund la apăsare. Acest lucru se întâmplă din cauza contaminării plăcuțelor de contact ale plăcii și butoanelor din cauciuc sau din cauza uzurii acoperirii conductive a butoanelor. Pentru a restabili telecomanda, puteți dezasambla cu atenție telecomanda, curățați plăcuțele și butoanele cu o cârpă umedă și puteți aplica un pic lipici conductiv pe butoane. Există însă un alt mod de a restabili telecomanda. Aceasta este pentru a utiliza bucăți de folie lipite pe benzi de cauciuc conductoare.
Pentru a repara consola, avem nevoie de foarfece, un cuțit, pensetă, lipici Monolith și folie de țigară.

instrumente de reparare


Scoatem bateriile de pe telecomandă. Cu un cuțit, împărțiți cu atenție telecomanda în două jumătăți. Jumătățile telecomenzii sunt de obicei fixate cu aceste zăvoare.

deschide telecomanda


Apoi, scoateți placa și blocarea butoanelor de cauciuc. Folosind un prosop umed, le curățăm de contaminare.
Din folie tăiem pătrate până la dimensiunea plăcuțelor de contact.

folii pătrate


Punem puțin lipici pe acoperirea conductivă și, luând un pătrat mic cu penseta, îl lipim.

lipici folia


Telecomanda noastră nu folosește cinci butoane. Prin urmare, nu este necesar să lipiți folie pe ele.

butoane de telecomandă


Lipiți folia de pe butoane


În continuare, montăm telecomanda. Introducem bateriile, respectând polaritatea și verificăm funcționarea tuturor butoanelor.

asamblați telecomanda


Folosind această metodă, operativitatea multor telecomenzi ale diferitelor echipamente radio a fost restabilită. Un defect repetat apare după aproximativ un an. Acesta va restaura din nou butoanele prin ruperea foliei vechi și lipirea unuia nou. Și încă un sfat. Pentru a verifica funcționarea telecomenzii, trebuie să direcționați obiectivul oricărei camere digitale către LED-ul infraroșu al telecomenzii și să apăsați orice buton. Dacă LED-ul clipește, atunci cu mare încredere putem presupune că telecomanda funcționează.

telecomanda funcționează


Dacă nu vedem clipi, atunci telecomanda nu funcționează.

Reparație telecomandă
Comentarii (9)
 1. Vitali
  #1 Vitali vizitatori 2 decembrie 2014 22:43
  4
  sună folia înainte de a începe să funcționeze cu telecomanda! De multe ori țigara nu conduce curent, luminescența este depusă pe hârtie * cu o grilă * sau cu puncte.
 2. Serghei
  #2 Serghei vizitatori 7 ianuarie 2015 19:18
  2
  Bună ziua tuturor!

  Am suferit mult timp cu telecomanda TV, butoanele funcționând de fiecare dată.

  După ce am citit-o, am sunat o folie de țigară și, literalmente, în 5 minute am refăcut toate butoanele care nu funcționau.

  [b] Mulțumesc mult autorului !!! [/ b] clipit
 3. Eugene
  #3 Eugene vizitatori 19 ianuarie 2015 17:01
  3
  Îmi propun să îmbunătățesc ușor metoda de lipire a foliei (de la dulciurile pe hârtie) la contactele de cauciuc ale telecomenzii. De mai multe ori am încercat să lipesc cu diferite tipuri de adezivi, dar, în timp, totul a zburat. Cauciucul, și în special conținut de grafit, nu ține lipici. Dar, am găsit o cale. Cu un cuțit clerical pe fiecare loc, facem 3-4 incizii superficiale (o, 5 ... 1 mm). Eforturile de a nu face, reducerile minunate.În continuare, luăm o rășină epoxidică și frământăm 2-3 grame cu un întăritor acid. Acest volum este mai mult decât suficient. Cu un ac, aplicăm picături mici de rășină pe plăcuțele de contact tăiate și așteptăm 3-5 minute. În acest timp, rășina, datorită fluidității mari, pătrunde în tăieturi și le umple. Nu trebuie să scurgeți, va curge acolo. Apoi vom pune resturile picăturilor pătrate pre-tăiate sau folii rotunde și abia le presăm pe baza benzilor elastice. Nu îl puteți apăsa cu degetul, altfel rășina reziduală va cădea de la deget în alte site-uri și după polimerizare nu va exista contact. Așteptăm 5-8 ore până la „uscarea completă”. Pentru a controla polimerul, nu aruncăm rășina pe / în care am crescut-o, ci o folosim ca „sondă” de solidificare. După o perioadă de timp, rășina are o oarecare elasticitate reziduală și nu se rupe la apăsarea butoanelor, iar rezistența de lipire este de cea mai înaltă clasă. Mai degrabă, în timp, aluminiul se va uzura mai degrabă decât să se decojise. Până la urmă, puteți (avea nevoie) să apăsați puțin banda de cauciuc pe o cârpă groasă pentru a oferi marginilor foliei o formă sferică. Colectăm telecomanda sau orice aveți și beneficiați de clicuri ușoare. Noroc tuturor.
 4. Lybimoff
  #4 Lybimoff vizitatori 22 ianuarie 2015 20:35
  2
  Această telecomandă a fost reparată de mine la locul de muncă, cum se spune, pe teren. Material care era la îndemână. A trecut mai mult de un an, toate butoanele funcționează perfect. Deși înainte de reparație, au existat propuneri de la colegi la serviciu pentru a cumpăra o nouă telecomandă. Vă mulțumim tuturor pentru feedback și comentarii.
 5. Trecut pe lângă
  #5 Trecut pe lângă vizitatori 25 octombrie 2015 11:13
  5
  Folia se stinge după o săptămână (adezivul se usucă - se sfărâmă), pasta conductivă este ruptă, interferează pe bază de silicați - sunt necesare componente complexe ... cea mai bună modalitate și dovedită: SUPRAFETUL DE LUCRU CRUZAT CU CABLARUL COPERICULUI (UN FIAT (3-4 cusături durează un secol))!
 6. Serghei
  #6 Serghei vizitatori 27 decembrie 2016 09:45
  4
  Există o metodă mult mai simplă. Degresează și șterge bine acoperirile conductoare cu un grătar de creion. Rezultat 100%!
 7. Rahmatoff
  #7 Rahmatoff vizitatori 30 septembrie 2018 11:43
  1
  În timpul reparației, folosesc filmul cu tastatură, de mai bine de 15 ani reparat în acest fel. Este imposibil să descriu în detaliu în comentarii, pentru că voi împărtăși un link către clasa mea de master într-un singur forum.
 8. Sergey K
  #8 Sergey K Vizitatori 13 noiembrie 2018 17:18
  1
  Este o idee bună, dar de mai bine de 30 de ani încă nu am avut un caz în care un instrument simplu și eficient nu a ajutat - să spăl bine carcasa telecomenzii și apoi să șterg bordul și banda de cauciuc cu nasturi cu un alcool. Rezistă de mai multe ori, în orice caz, telecomanda televizorului achiziționat la începutul anilor 90 funcționează încă, deși televizorul în sine este deja totul;)
 9. Oaspete Leonid
  #9 Oaspete Leonid vizitatori 6 ianuarie 2019 16:07 p.m.
  1
  În primul rând, acordați atenție curățeniei suprafețelor de contact. Clătiți întotdeauna blocul butonului cu apă și praf de spălat și ștergeți placa cu o cârpă uscată sau umezită. În marea majoritate a cazurilor, acest lucru este suficient.

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat