DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» »Jucarie copii din lemn" Puii "
Una dintre jucăriile pe care le jucau bunicii noștri în copilărie este o lucrare din lemn, în care două figuri se apleacă alternativ spre centru: prima, apoi a doua și din nou. Poate fi figuri ale fetelor care „culeg fructe de pădure într-o poiană” și „pui de boabe” și, bineînțeles, o cherestea cu urs. Este simplu să faci o astfel de jucărie, pentru această tâmplărie specială nu este necesară cunoașterea.

pentru speculă "Puii" cu o dimensiune de 200 x 100 mm. Veți avea nevoie de următorul material:
1) o bucată de placaj cu trei straturi de 150 x 150 mm .;
2) o șină de lemn lungă de 400 mm. și o secțiune transversală de 102 mm x 102 mm .;
3) 6 cuie lungime de 15 mm.
Dintre instrumentele de care aveți nevoie: o riglă, un puzzle electric sau un ferăstrău, un burghiu cu un burghiu cu diametrul de 1,5 - 2 mm., Un ciocan mic, hârtie de șlefuire cu praf fin.

model de jucărie

stencils de pasari


Vom face toate semifabricatele, ca în fotografie. Pentru a face acest lucru, folosim un stencil special și folosim un puzzle pentru a decupa două figuri de păsări din placaj și un dreptunghi de 400 x 250 mm. Feliile prelucrează cu atenție șmirghelul, rotunjind marginile. Împărțim șina în două părți egale, procesăm și feliile.

ferăstrăul în două


În fiecare „picior” al figurii de pui vom face 2 găuri simetrice cu un burghiu la o distanță de 150 mm. în afară de celălalt.

găurim găuri


Facem două din aceleași găuri pe o placă dreptunghiulară, necesare pentru a nu se crăpa atunci când intră unghiile. Toate semifabricatele sunt completate. Acum trebuie să asamblați jucăria.

stencils de pasari


După ce am măsurat centrul uneia dintre șine, îi atașăm cu cuie o „masă mică pentru cereale”.

fundație


Apoi, așezând simetric „ciocurile” pe dreptunghiul din centru, conectăm păsările la șina de sus. Este important să observați o simetrie absolută.

legătură


Combinând ambele șipci, vom ciocni încă o unghie, de data aceasta - conectând pasărea stângă și latura inferioară. Deplasați șina spre dreapta cu 15 mm., În timp ce pasărea din stânga „se înclină înapoi”.

jucăria este gata


La fel ca și prima, conectăm a doua pasăre cu șina inferioară. Mutați bățul înapoi - puiul din dreapta „se îndepărtează”, în timp ce vecinul său lovește „masa”. Jucăria noastră este gata!

jucării de pui


Meșteșugul poate fi lăsat așa cum este acum: în orice caz, copilul va fi interesat de modul în care lucrează. Dar dacă colorezi jucăria, va fi și mai distractiv. Puteți oferi proprietarului meșteșugurilor din lemn să o facă singur folosind vopsele și lacuri sigure.

jucarii pentru copii Puii


După verificarea fiabilității tuturor accesoriilor, jucăria poate fi oferită chiar și celor mai mici copii, care vor fi atrași de bătaia și mișcarea uimitoare a figurilor. O jucărie făcută sub formă de cherestea și un urs poate fi prezentată unui adult ca obiect al jocurilor vechi, care poate fi așezată pe mantelă.
Comentarii (1)
  1. vavilonovich
    #1 vavilonovich vizitatori 9 august 2017 11:51 p.m.
    0
    Artizanat interesant. Având în vedere că acum este o vacanță, am decis să fac timpul vagonului. M-am amuzat puțin și am dat-o vărului meu mai mic.Îi plăcea atât de mult, încât de vreo două zile nu a lăsat-o să plece

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat