DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » »Săpun manual„ Mușețel ”
Săpunul - un agrement foarte interesant. Este deosebit de valoros prin faptul că poate fi practicat cu copiii, creându-și propriile lor lucruri exclusive. Astăzi vă voi arăta cum să faceți săpunul de mușețel decorativ. Tot ce ai nevoie pentru muncă poate fi cumpărat într-un magazin specializat pentru producătorii de săpun.

Vom avea nevoie


Vom avea nevoie de:
• bază de săpun finisat (denumit în continuare MO): transparent 45g și alb 40g. Dacă nu există alb, atunci este ușor să-l pregătiți singur adăugând dioxid de titan la baza transparentă (acest pigment cosmetic conferă culoare albă pastelor de dinți și cremelor). În primul rând, trebuie să fie bine zgâlțit, astfel încât să nu existe buline;
• pigment verde mineral și galben neon. În săpunul cu două culori, este mai bine să folosiți pigmenți decât coloranți, ca de exemplu ei nu „se înghesuie” unul peste altul, ceea ce se întâmplă cu coloranții. Și galbenul de neon este mai luminos decât galbenul mineral, așa că l-am ales;
• parfum „iarbă cosită”;
• matriță pentru săpun „Camomilă”;
• o cană cu sticlă cu pereți groși (sau cu polietilenă groasă). Este necesar pentru topirea MO în cuptorul cu microunde;
• flori uscate de mușețel - 1 lingură. (vândut la farmacie). Acestea trebuie turnate cu apă clocotită, chiar dacă este aburită. Mușețelul în săpun va funcționa ca un antiseptic natural și scrub;
• ladybug din lemn pentru decorarea săpunului finit;
• un cuțit, un burghiu, un băț din lemn pentru amestecarea topiturii MO (din setul de sushi).

Începem să creăm.

Începeți să creați


Punem un MO alb tăiat fin într-un pahar și îl introducem la microunde pentru câteva secunde. Se amestecă topitura cu un băț de lemn până când MO este dizolvată complet. Se picură 2-3 picături de parfum în topitură. Completați formularul la jumătate din volum. Se lasă să se răcească timp de 8-10 minute.

partea albă răcită


Pe partea albă răcită a mușețelului cu un cuțit, aplicăm crestături sub formă de grilă. Acest lucru se face astfel încât următorul strat verde să adere mai puternic la alb și apoi săpunul nu se exfoliază.

topiți în cuptorul cu microunde

Se lasă să înghețe


Tăiați fin MO transparent și de asemenea topiți în cuptorul cu microunde, amestecând bine. Adaugă topitură 3-4 picături de pigment verde. Scurgem apa din florile de mușețel, le strecurăm și adăugăm și la topitură. Acolo picuram și 2 picături de parfum. Trebuie să adăugați totul rapid, deoarece MO îngheață. Dacă tot acest lucru s-a întâmplat, atunci este din nou topit în cuptorul cu microunde. Foto nr. 5. Înainte de a turna a doua jumătate, presărați partea albă cu orice alcool (am alcool de furnică din farmacie). Umpleți partea verde în matriță la maxim. Se lasă la congelat timp de 10 minute.

scoate din formă


După răcirea completă, săpunul poate fi îndepărtat din matriță. S-a dovedit un săpun atât de drăguț. Puteți lăsa așa, dar noi îl vom face și mai atractiv.

găuri mijlocul alb


Pentru a face acest lucru, găuriți un diametru mare, manual, găuriți mijlocul alb al săpunului până la verde (aproape întreaga adâncime este posibilă).

Gătirea umpluturii galbene


Pregătim umplutura galbenă a mijlocului, precum și cele anterioare: topim MO transparent, o vopsim în galben și o umplem cu grijă în gaura găurită. Se lasă să se întărească 1-2 minute.

decorați-o cu o gărgăriță de lemn


Săpunul este aproape gata. Rămâne să-l decorați cu o buburuză din lemn (este lipit cu o picătură de bază transparentă topită) și apăsați câteva boabe de mac alimentar în centrul galben. Totul este gata.

săpun manual


Un astfel de săpun nu este o rușine de oferit pentru nicio ocazie, adăugându-i un șervețel sau prosop frumos. Mult noroc.

Autor Nalimova T.P.
Comentarii (1)
  1. Ekaterina Ulikhina
    #1 Ekaterina Ulikhina vizitatori 21 februarie 2014 07:00
    0
    Mulțumim pentru minunatul articol! Totul este foarte clar pictat, iar fotografiile completează perfect instrucțiunile. Am încercat să fac săpun de mușețel - s-a dovedit pentru prima dată deloc rău! : cerere :: cu ochiul:
    Cel mai bun articol!

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat