DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» » »Raft de colț
Colțurile din cameră rămân aproape întotdeauna neocupate, dar între timp există suficient spațiu acolo pentru a găzdui un raft mic, raft sau suspendare. Din punct de vedere al proiectării, aranjamentul unghiular oferă un anumit avantaj, deoarece o astfel de articulare a pereților extinde posibilitățile de a folosi diverse configurații de structuri și elemente de fixare utilizate. Dacă comparați rafturile obișnuite și cele de colț, puteți observa imediat cât de mult mai divers și atractiv arată acest din urmă. Să încercăm să vă decorați casa cu un astfel de raft de colț.

desen raft


Cele mai populare materiale pentru fabricarea rafturilor sunt lemnul, mobilierul, MDF-ul, plăcile laminate etc. Uneori, rafturile sunt realizate din mijloace improvizate - laminat, plastic sau chiar gips-carton. Nu vom schimba tradițiile și nu vom lua o placă de mobilier ca materie primă. Pentru muncă, veți avea nevoie de un puzzle, un burghiu, diverse elemente de fixare, bandă de măsurat și creion. În primul rând, trebuie să schițați viitoarea raft pentru claritatea proceselor de lucru.

instrumentele


Raftul va avea o înălțime de aproximativ 70 cm, cu trei secțiuni. Acesta va fi fixat prin elemente verticale cu ajutorul unghiilor de dibluri, iar detaliile vor fi interconectate prin confirmări.

întocmiți măsura


Primul lucru de făcut este să marchezi toate detaliile de pe aragaz. Acest lucru se face de obicei cu un creion, dar dacă placa are o suprafață întunecată, atunci urmele creionului nu vor fi observate, în acest caz puteți utiliza un cuțit. Este necesar ca cu lama sa, fără a apăsa puternic, să trasați de-a lungul liniei tăiate, după care va apărea o linie subțire, albă, vizibilă, pe care va fi ușor de tăiat.

face o incizie


Pentru a decupa elementele raftului, puteți utiliza un puzzle. Lama de ferăstrău trebuie să fie cu un dinte fin și destinată lucrărilor din lemn. Regulatorul de viteză a ferăstrăului din puzzle trebuie să fie setat la valoarea minimă, iar selectorul de mod trebuie să fie setat la „0”. Pentru a facilita asamblarea raftului, este necesar să numerotați piesele din desen, apoi să puneți valorile corespunzătoare pe elementele structurale.

am tăiat un ferăstrău electric


După ce toate detaliile sunt tăiate, trebuie să găuriți găuri în ele pentru conectare cu confirmări. Este mult mai ușor să faceți acest lucru în mod consecvent. Mai întâi trebuie să faceți găuri în raft, apoi prin aceste găuri de foraj corespunzătoare acestora în elementul de susținere. Dacă nu există un burghiu special pentru confirmări, atunci este necesar să folosiți 3 burghie obișnuite cu diametre diferite - pentru partea cu șurub, îngroșarea și capacul cu șurub Euro.

găuri găuri

găuri găuri pentru șuruburi


Imediat în această etapă, puteți face găuri pentru fixarea raftului pe perete. Acesta va fi fixat cu un cuie cu dibluri de 6x80 mm prin elementele de susținere. Toate orificiile trebuie să fie înfășurate, acest lucru este necesar pentru ca capul unghiei să fie plin cu suprafața.

găuri găuri pentru șuruburi


Când toate detaliile sunt tăiate, puteți începe decorarea marginilor. În primul rând, curățăm toate marginile de praf și rumeguș format în timpul tăierii. Apoi atașăm o bandă de margine la capete și, folosind un fier încălzit (de preferință folosind unul vechi, neutilizat), lipim-o pentru a deschide suprafețe.
O astfel de bandă de tuns este disponibilă cu o lățime standard de 1,8 mm, iar grosimea plăcii de mobilier este de numai 1,5 cm, astfel încât o parte a benzii rămâne inutilă și trebuie îndepărtată. Tăiem partea excesivă a marginii folosind un cuțit convențional pentru tapet.

călcate

tăiați excesul

se macină cu șmirghel


Curățăm fața rezultată cu șmirghel cu cereale fine. Puteți închide capetele cu orice altă metodă disponibilă, de exemplu, utilizați un cordon decorativ, împletitură, hârtie specială sau carton.
Acum trebuie să asamblați raftul. Executăm montajul în conformitate cu schema numerotată. Pentru a strânge confirmarea, folosim o cheie hexagonală.
Încercăm structura asamblată în locul destinat acesteia și marcăm punctele de montare pe perete. Pentru foraj în ziduri de beton sau piatră, folosim un burghiu cu vârful victorios.La vârful găuritului se poate observa în prealabil adâncimea de găurire necesară pentru diblul pregătit. Pentru a preveni praful generat în timpul forajului, este posibilă lipirea unei „buzunare” de hârtie pe perete, sub locul de muncă.

colecta raftul

a strâns un raft


După forare, trebuie să introduceți dibluri în găuri și să-l fixați cu cuie de șurub prin elementele corespunzătoare ale raftului, înecând capacele. Acest lucru se poate face cu un ciocan sau o șurubelniță Phillips obișnuită.


găuri în perete

fixați raftul pe perete

fixăm raftul în colț


Puteți decora capacele deschise ale elementelor de fixare cu ajutorul unor dopuri speciale de plastic de o culoare potrivită.
Poate că un astfel de raft se va dovedi a fi prea simplu în aparență, dar de fapt am făcut-o din materiale care adesea adună praf în cămară sau își trăiesc viața în țară. Designul poate fi schimbat la discreția dvs., de exemplu, pentru a face ca elementele de susținere să fie mai lungi, iar apoi rafturile pot fi folosite ca rafturi pentru cărți. Sau alegeți un contur diferit al pieselor finale, în acest caz, raftul va dobândi o decorativitate suplimentară. În orice caz, un articol de bricolaj de mobilier va servi ca exemplu de stăpânire individuală a proprietarilor casei.

raft colț
Comentarii (1)
  1. Serghei
    #1 Serghei vizitatori 17 ianuarie 2017 12:51
    0
    Raft mișto! Cine este autorul? Mâinile nu sunt bărbat ...)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat