DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» » »Sistem de încălzire a colectorului de montare
Sistemul de colecție se remarcă deja prin faptul că este universal, instalarea sa este realizată de persoane fără abilități profesionale. Mai mult, un astfel de sistem vă permite să montați încălzirea cu cablaje ascunse ale conductelor.

Din motive economice, secțiunea transversală a conductelor trebuie aleasă cât mai puțin posibil, dar pe punctul de a funcționa. Secțiunea transversală a colectorilor înșiși ar trebui să fie, de asemenea, mică, deoarece toate aceste obstacole pot împiedica circulația, ceea ce poate crește rezistența hidraulică a întregului sistem. Nu se poate face fără o pompă de circulație într-un astfel de sistem, deoarece lichidul de răcire trebuie să fie nevoit să se miște. Acest lucru face ca sistemul de colectare să depindă de electricitate și, de asemenea, reduce viabilitatea acestuia.

Instalarea unui sistem de încălzire.

1. În această casă privată, la subsol este instalat un cazan pe gaz. Cazanul este montat pe o șapă de beton grosime de cinci centimetri.

centrala pe gaz


2. Instalăm conducte metalice cu diametrul de 32 mm la „alimentare” și „întoarcere” a cazanului.

montați conducte metalice


3. Instalăm un rezervor de expansiune închis pe conducta de „alimentare”.

rezervor de expansiune


4. În continuare, instalăm un colector pe conducta „alimentare”.

instalați colectorul


5. Pe "revenire" conducta instalați o pompă de circulație.

pompa de circulatie


6. Macarale trebuie să fie instalate pe ambele părți ale pompei. Acest lucru este necesar pentru înlocuirea convenabilă a pompei în caz de avarie. În acest caz, nu trebuie să scurgi lichidul de răcire.

pune macarale


7. Pe conducta „returnare” montăm un robinet prin care sistemul va fi alimentat.

montăm macaraua de întoarcere


8. Montăm și un colector la „conducta de retur”.

montați colectorul


9. La subsol nu este necesară instalarea lui într-un dulap special, prin urmare, în acest caz, colectorii sunt montați pe un colț metalic.

pe un colț de metal


10. Toate robinetele colectorului au robinete încorporate care vă permit să opriți un singur calorifer.

au robinete încorporate


11. Distribuția grinzilor în subsol se face pe tavan În acest caz, s-au folosit țevi metalice.

Cablarea fasciculului


12. Conectarea razelor de încălzire cu colectoarele se face cu ajutorul unei conducte de plastic.

conducta de plastic


13. În plăci, sunt găurite găuri prin care conductele sunt conectate direct la dispozitivul de încălzire.

tuburi


14. O conductă metal-plastic este de asemenea folosită pentru conectarea radiatoarelor la grinzile de încălzire.

conexiuni la calorifer


Am exploatat sistemul de încălzire colector pentru al doilea an. Nu s-au înregistrat defecțiuni grave în lucrare.
Comentarii (7)
 1. Dmitry
  #1 Dmitry vizitatori 17 februarie 2014 10:39
  0
  O diagramă bloc simplă ar fi mult mai informativă decât un set de fotografii de neînțeles.
 2. Vladimir
  #2 Vladimir vizitatori 25 mai 2015 17:07
  0
  Oh! Mi-a venit o idee)))
  Casa mea a fost construită „fără comunicații”. Pe stâlpi.
  Schema ta „cu fascicul”, da ÎN casă - este ceea ce ai nevoie!
 3. Alexander
  #3 Alexander vizitatori 24 martie 2018 07:44
  1
  marea întrebare este de ce conductele metalice? să se schimbe după 5 ani și să picteze.
 4. Invitat Sergey
  #4 Invitat Sergey vizitatori 7 aprilie 2018 1:55 p.m.
  0
  O schemă bună cu colecționari, aș adăuga termometre (pe Ali, sunt câte 50 de ruble) la fiecare baterie și nu este nevoie să configurați o rulare, totul este aici !!
 5. Paul
  #5 Paul vizitatori 4 mai 2018 10:28 p.m.
  0
  este mai bine să puneți pompa la alimentare; este la temperatură ridicată și nu încarcă cazanul prin presiune. După pompă, o supapă antireturnă pentru pornirea lină a sistemului și indicatoarele de temperatură pe colectoare pentru a controla modurile de temperatură și presiune. La machiaj este o supapă de retur. Dacă există o presiune de încălzire mai mică în sistemul de alimentare cu apă, pompa de încălzire va stoarce apa de la încălzire la alimentarea cu apă.La întoarcere este necesar un filtru grosier, ținând cont de eterogenitatea sistemului.Un rezervor de expansiune cu un robinet de închidere și descărcare, în caz contrar, dacă există un lichid antigel în sistem tip de os friterm va fi înlocuit atunci când rezervorul de scurgere toate sistemu.uroven de executie anul -kolhoz.escho sau două operațiuni un bun knock out gaura vyydet.voda naydet.eto de experiență de instalare și 25 de ani de serviciu, cu începutul apariției unor astfel de echipamente.
 6. Paul
  #6 Paul vizitatori 4 mai 2018 10:51 p.m.
  1
  Puneți rezervorul de extindere pe linia de întoarcere și nu pe alimentare. Echipați caloriferele cu termococuri cu capete termice pentru a economisi energie termică. Și, de asemenea, aveți nevoie de o supapă de siguranță pentru a preveni suprapresiunea în sistem. .si nimic nu trage.
 7. Oleg Brazhnikov
  #7 Oleg Brazhnikov vizitatori 6 decembrie 2018 15:28
  0
  Există o mulțime de încălcări: 1-Apa este întotdeauna plasată pe alimentare, acest lucru va salva cazanul de o scădere bruscă a temperaturii, ceea ce nu este acceptabil pentru multe cazane. În acest fel, veți pierde garanția producătorului. 2-pompa trebuie să aibă o strecurătoare și să ia lichidul de răcire după el. 3-piulițele de presare au capacitatea de a slăbi în timp, din cauza diferențelor de temperatură și necesită strângere, înlocuiți cu accesorii de presare pentru clești de presare. 4-Pe fiecare baterie trebuie să existe robinete cu un american în caz de reparație, nu este necesar să opriți întregul sistem de încălzire, ci doar un singur dispozitiv 5- Utilizarea conexiunilor filetate în locuri unde nu este posibilă repararea lor nu este admisă - înlocuiți cu o sudură. 6- Rezervorul de expansiune poate sta și la întoarcere acolo va dura mai mult fără a fi expus la căldură 7- Nu se spune despre grupul de siguranță care controlează sistemul prin temperatură și presiune. Este criminal să dai astfel de sfaturi greșite oamenilor care te vor crede și să facă totul nu așa cum ai recomandat-o. Va fi util pentru cineva să citească acest lucru.

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat