DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» »Obținerea acidului clorhidric acasă

În ciuda faptului că vânzarea acidului clorhidric este limitată și poate fi dificil de cumpărat la vânzare cu amănuntul, toată lumea o poate face cu ușurință din clorură de polivinil - unul dintre cele mai obișnuite materiale plastice. Fabrică din PVC, jucării și multe produse casnice și industriale din PVC.

În scopurile noastre, PVC-ul este necesar sub formă de cipuri.

Să construim un dispozitiv simplu. Într-un pahar - apă, peste care ieșirea din tub este acoperită cu o "umbrelă" de cauciuc. Tubul și umbrela nu trebuie să atingă apa. tubul trebuie să fie complet uscat afară (sau altfel va izbucni). Vata este slăbită. Încălziți chipsurile.


Descompunerea termică a PVC eliberează HCL gazos care se dizolvă în apă. În plus, dacă avem de-a face nu cu PVC pur, ci cu materiale plastice bazate pe acesta (ceea ce se întâmplă de obicei), atunci cu HCL orice mușchi cu miros neplăcut este eliberat în aer, deci experimentul ar trebui să fie efectuat în condiții adecvate.

Continuați procesul până când cipurile devin negre. Poate dura mai mult, dar HCL nu va crește vizibil, iar spălarea tubului va fi problematică.

În stânga este testul unei soluții HCL 10% „cumpărate”, în dreapta este „samopalul” nostru. Aparent, concentrația sa este de aproximativ
5%. 

Acidul clorhidric rezultat oxidează metalele (în special zincul), reacționează cu alcaline etc. - în general, se comportă așa cum ar trebui să fie cu acidul clorhidric.

Sursa:

Comentarii (3)
 1. Veronika Prokhorova
  #1 Veronika Prokhorova vizitatori 21 decembrie 2016 10:58
  3
  Metoda, ca să fiu sincer, nu este foarte. Am obținut 1 litru de 11-12% hodgepodge (determinat de densitate, pentru că nu am acasă pentru titrare) prin reacția de H2SO4 + NaCl. Ieșirea este minunată. Adevărat, înainte de asta, electrolitul pentru baterii (acid sulfuric) a fost evaporat mult timp.
  1. Musafir Michael
   #2 Musafir Michael vizitatori 16 martie 2018 13:05
   0
   Vă rugăm să duceți tehnologia în studio.
 2. Veronika Prokhorova
  #3 Veronika Prokhorova vizitatori 21 decembrie 2016 11:00
  2
  [b] Veronika Prokhorova [/ b],
  + fără gaze laterale

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat