DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» » »Colier de margele
Un colier simplu de fabricat, dar foarte eficient, realizat din margele, poate fi realizat folosind margele selectate în ton sau contrast, condiția principală este de a alege dimensiunea mărgelelor, astfel încât rezultatul să fie un semicerc neted, fără distorsiuni și curbură. Pentru a face acest lucru, va trebui să țesem un eșantion de testare. Lucrarea folosește mărgele japoneze Matsuno și Toho, margele de cristal și granat, ace subțiri pentru mărgelele Miyuki, un fir pentru margele. De asemenea, veți avea nevoie de foarfece, ceară și plăci triunghiulare de sortare foarte convenabile - plastic sau metal.

plăci triunghiulare

ace subtiri de margele

margele de cristal și granat


Când selectați tonul mărgelelor după ton, se obțin fluxuri netede de culoare și, dacă se aleg dimensiuni diferite de margele în culori contrastante luminoase, colierul va arăta ca un curcubeu. Magatama poate fi înlocuită cu margele în formă de picătură, pandantive sau chiar bugle, principalul lucru este să observați tranziția treptată a dimensiunilor mărgelelor sau mărgelelor, iar produsul ar trebui să arate armonios, și nu un „matlasat”.

În lucrarea folosită:
1. Perle mici (nr. 15) - violet curcubeu.
2. margele medii (nr. 11) - violet închis.
3. Margele octogonale (cabină) - argintiu „sclipitor”.
4. Perle cilindrice (cabină) - argint „sclipitor”.
5.Magatama (margele în formă de picătură) - transparent.
6. Margele violet opace de cristal și un focar din rodie.

Lucrarea este realizată prin țesutul mozaic și constă din 8 elemente de semilună. Mărimea semilunei depinde de volumul gâtului și este calculată pentru un anumit produs. Pentru colierul nostru, colectăm 28 de mărgele pe un fir subțire puternic, cu mici mărgele violet curcubeu și 2 rânduri de țesut.

margele violet curcubeu


Adăugați încă 2 rânduri cu mărgele mari violet.

Adăugați încă 2 rânduri mari


Următoarea etapă este adăugarea unui rând de „argintiu” mat argintiu, apoi a unui rând de margele mari mov și un alt rând de mat argintiu.

adăugând un rând de argint


Etapa finală - 2 rânduri de argint „ușor” și 1 rând de magatama. Dupa tesut, trecem pe ultimul rand in sens opus pentru a fixa firul. Firele rămase nu sunt tăiate astfel încât să poată fi ascunse discret la țesut.

ascunde-te liniștit în țesut


Stabilim cele 8 elemente rezultate în formă de colier.

Descompunem rezultatul


Amplasăm margele între crescătoare.

margele semilună


Coasem împreună părțile rezultate ale colierului, alinind forma. Puteți conecta și decora părțile rezultate în mod arbitrar, pur și simplu conectându-vă cu un lanț de margele sau creând forme ondulate cu proeminențe, dinți sau chiar o franjă - aici puteți arăta imaginația și o abordare individuală. Toate șirurile lipicioase sunt ascunse cu grijă în țesut. Coaseți un blocaj, potrivit ca formă și culoare la colier. Verificăm corectitudinea formularului și absența erorilor. Totul - produsul este gata! Purtați-vă la sănătate!

colier din margele din margarete

colier din margele


Un astfel de colier poate servi drept bază pentru multe opțiuni, mărgelele, de exemplu, pot fi înlocuite cu caboane împletite, în loc de o mărgărită focală în centrul colierului, puteți face o inserție mare sau conectați elementele semilună cu lanțuri de margele înțepate. Dezlegați-vă imaginația creativă și creați-vă propriile opțiuni!
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat