DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» » »Finisarea unei băi într-o casă din lemn
Decorarea interioară a unei case din lemn are o serie de caracteristici care trebuie luate în considerare pentru a nu pierde timpul și banii. Lemnul este un material care reacționează constant la temperatură și umiditate în exterior și, în special, în interior. Prin urmare, decorarea băii trebuie abordată cu toată seriozitatea și înțelegerea acestei situații. În acest caz, plăcile ceramice sunt asumate ca material de finisare. Și având în vedere că țiglă nu poate fi niciodată lipită de un copac, este necesar să înveliți pereții cu material fiabil impermeabil.
Pereții sunt cusute cu foi de gips-rezistent la umiditate.

cusute cu foi


Astfel de foi au o grosime de 2-2,5 cm, aceasta va servi ca o protecție serioasă pentru copac împotriva umidității care se va forma în baia ta.
Pentru ca țiglă să se adere perfect la perete și să te încânte cu frumusețea sa timp de mai mulți ani, pereții sunt prelucrați cu atenție cu compusul de contact din beton.

capac

soluție specială


Instalarea plăcilor începe cu podeaua. Pardoselile sunt așezate într-un plan perfect orizontal, pentru aceasta trebuie să utilizați regulat nivelul clădirii.

Instalarea plăcilor începe de la podea


Dacă planul podelei inițiale este departe de a fi ideal, este necesar să îl nivelați, crescând treptat stratul de lipici.

crescând treptat stratul


Placile de perete trebuie lipite de rândul de jos, trecând treptat în sus.

Tigla de perete


La finalizarea instalării plăcilor de perete, procedăm la îmbinare. Acest proces se realizează cu o soluție specială pentru cusăturile articulare. Soluția se freacă în îmbinările plăcilor cu o spatulă de cauciuc moale.

pânză moale uscată


Trebuie să lucrați cu soluția de cimentare destul de repede, deoarece se cristalizează destul de repede și se usucă. Cel mai bine este să nu tratați întreaga suprafață deodată, ci segmentele sale mici.
Mortarul în exces este îndepărtat de pe suprafața plăcii cu o cârpă moale și uscată.

Finisarea unei băi într-o casă din lemn


Pentru ca plafonul să aibă o suprafață netedă netedă, s-a decis să se utilizeze foi de gips-carton rezistent la umiditate. Pentru început, pe tavan a fost montat un cadru de rafturi.

rama raftului


Apoi, foile de gips-carton au fost tivite pe acest cadru.

prelucrate prin compoziție


Gips-carton convențional nu este recomandat să fie utilizat în camere cu umiditate ridicată. Și având în vedere că este prevăzută instalarea unei băi cu hidromasaj în baia noastră, este necesar să abordăm selecția tuturor materialelor cu grijă specială. Gresia a fost tratată cu chit modern de ciment și vopsită în mai multe straturi cu vopsea albă ca zăpada pentru camerele umede.

foi de gips-carton


Pentru a face ca linia de joncțiune dintre tavan și perete să pară limpede și armonioasă, a fost fixată o linie perimetrală din tabla de spumă din polistiren alb. Această plită este lipită pe orice suprafață folosind adeziv de montare convențional.
Pentru ca placa de bază să se potrivească perfect, colțurile trebuie tăiate cu ajutorul unei mitre speciale pentru clădiri.
Acum rămâne să ștergi urmele de vopsea și chit de pe pereți și podea. Minunata noastră baie modernă este gata.

Decorarea băii
Comentarii (1)
  1. Andrew
    #1 Andrew vizitatori 30 iulie 2014 1:50 p.m.
    0
    3. Contact de beton, un instrument pentru prelucrarea acoperirilor care conțin ciment, pentru a crea o suprafață aspră pentru o mai bună aderență a materialelor de finisare ulterioare. Cadrul sau armatura GKL are o bază de carton cu o bună aderență,

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat