DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » » »Șosete pentru copii cu ornament norvegian
Pentru a lucra, veți avea nevoie de:
1. un set de ace de tricotat de 5 bucăți mărimea nr. 3. Pentru tricotarea șosetelor pentru copii, o lungime medie este suficientă.
2. fire pentru tricotat Alize Classic realizate în Turcia. Compozitie 49% lana si 51% acril. Greutatea unei frânghii este de 100 de grame, lungimea totală este de 390 de metri într-o broască. Pentru a lucra, ai nevoie de trei culori. Principalele alb și două suplimentare: albastru închis și verde. Pentru șosete timp de 3-4 ani, puteți utiliza rămășițele firului, deoarece consumul minim (chiar și pentru culoarea principală, 1/5 skein este suficient).
3. cârligul nr. 3 (va fi necesară numai scoaterea capetelor firelor care acoperă produsul în sine).

Set de bucle:
Pentru șosete de 3-4 ani, dimensiunea 25, lungimea piciorului de aproximativ 18 cm, trebuie să formați 52 de bucle cu un fir alb.

Pentru muncă va fi necesar


Lăsăm buclele adunate pe 1 spiță, îl eliminăm pur și simplu pe al doilea. Apoi distribuim 13 bucle la 4 ace de tricotat. tricotare începe prin a uni prima și a patra ace de tricotat. Astfel, din 52 de bucle distribuite uniform pe 4 ace de tricotat, ar trebui obținută o groapă echilaterală.

Buclă setată


guma:
Banda elastica este formata din trei dungi, doua albe si una albastru inchis. Tricotarea începe cu culoarea albă conform schemei 2x2, 2 bucle față x 2. Este mai convenabil să începeți primul rând cu bucle față. Banda elastică este tricotată 10 rânduri de alb, apoi 10 rânduri de albastru, a treia bandă albă de elastic - 10 rânduri. Astfel, înălțimea gingiei va fi de 7 cm.

Partea principală:
Fără a adăuga sau a scădea numărul de bucle după elastic, partea principală continuă cu un fir alb doar cu bucle faciale. Toate cele 52 de cusături rămân pe ace de tricotat. 3 rânduri de tranziție la partea principală sunt suficiente

Toc de tricotat:
Premisă: numărul necesar de bucle este transferat la 1 spiță. Restul rămân pe 2 ace de tricotat. Munca continuă numai la tricotarea lungimii călcâiului.
Pentru lucru, se iau 26 de ochiuri pentru 1 ac de tricotat. Fir alb cu bucle faciale la exterior, partea greșită la tricotarea rândului invers. Astfel, 7 rânduri sunt tricotate - aceasta este înălțimea principală (aproximativ egală cu 2 cm).
În rândurile următoare, două bucle sunt tricotate împreună (pe partea din față) conform schemei:

8 rând - 8 + 9 buclă și 17 și 18 buclă
9 rând (și toate cele ciudate) - toate buclele sunt purl
10 rând - 7 + 8 buclă și 17 și 18 buclă
12 rând - 6 +7 buclă și 17 și 18 buclă
14 rând - 5 +6 buclă și 17 și 18 buclă
16 rând - 4+ 5 bucle și 17 și 18 buclă
18 rând - 3+ 4 bucle și 17 și 18 buclă
20 rând - 2 + 3 buclă și 17 și 18 buclă
22 rând - 1+ 2 buclă și 17 și 18 buclă

Astfel, călcâiul este închis pe acul de lucru rămâne 9 bucle

Buclă setată


Este necesar să continuați lucrarea după cum urmează: pe baza lungimii călcâiului, este necesar să formați 9 bucle pe fiecare parte.

radieră


Lucrul cu călcâiul este terminat. Munca ar trebui să obțină 54 de bucle. Dacă ați greșit calculul undeva, este în regulă, puteți adăuga întotdeauna bucla lipsă în această etapă.

radieră


Picior de tricotat:
După toate cele 54 de bucle în funcțiune, este necesar să tricotați 3 rânduri cu un fir alb. Apoi continuăm cu podoaba.

ornament:
Figura pentru a efectua bucle faciale.
Arborele de Crăciun poate fi tricotat doar pe unul dintre șosete - acest lucru îi va ajuta pe părinți să învețe copilul conceptele de stânga și dreapta, dacă puneți (de exemplu, doar pe piciorul stâng) un șoset cu un brad de Crăciun. Raporturile cu model albastru sunt tricotate într-un cerc al întregului produs, bradul de Crăciun este tricotat singur pe partea superioară a piciorului.

Corpul principal


Puteți calcula mijlocul pentru bradul de Crăciun prin simpla împărțire a tuturor buclelor la 2, păstrați calculul de la mijlocul călcâiului (din a cincea buclă a călcâiului închis)

schemă

Călcâiul de tricotat


Închiderea produsului:
Închidem produsul pe ambele părți cu bucle față conform schemei 2 împreună 1 față 2 împreună, apoi 22 față, 2 împreună 1 față 2 împreună. În fiecare rând ulterior de bucle devine cu 2 mai puțin. Ultimele 4 bucle acoperă întregul produs. Tăiați firul rămas la o distanță suficientă pentru a tricota 2-3 bucle. Ascundeți vârful în coada de porc obținută după închiderea cu un cârlig.
Șosetele sunt gata.

Șosete pentru copii cu un ornament norvegian

Șosete pentru copii cu un ornament norvegian


Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat