DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» » »Săpun cu vârtejuri de la bază
Săpunul făcut cu propriile mâini este acea mică minune pe care aproape oricine o poate face, dar puțini oameni știu. Dar acest lucru este nu numai interesant și interesant, ci și foarte util. Săpunul realizat dintr-o bază de săpun finisat nu necesită cunoștințe speciale în domeniul chimiei, prezența unei educații speciale sau a unui echipament sofisticat. Tot ceea ce este necesar pentru acest proces puteți găsi cu ușurință într-o farmacie sau un magazin pentru producătorii de săpun, deoarece acum există o mulțime de acestea.
Dar cea mai importantă condiție este prezența dorinței, buna dispoziție și încredere deplină în succesul final!

Pentru a face săpun cu vârtejuri, avem nevoie de:
- baza de sapun transparenta - 170 gr
- baza de sapun alb - 260 gr
- aromatizant sau parfum cosmetic
- colorant (pastă de pigment sau colorant gel)
- glicerina - 1 lingurita
- orice ulei solubil în apă (migdale, piersici, caise, jojoba, ulei de semințe de struguri) - 1 linguriță
- alcool
- rezervoare pentru topirea bazei de săpun
- solzi
- formă siliconică cu margini netede
- bastoane din lemn sau sticlă pentru amestecare
- flacon cu spray de alcool


Deci, procedăm direct la fabricarea săpunului.
1. Pregătim toate ingredientele necesare.

ingrediente esențiale


2. Măsurăm și cântărim baza de săpun alb și transparent. Îl tăiem în cuburi mici, uniforme și îl introducem în recipiente termorezistente pentru topire.

Am tăiat


3. Există două modalități de topire. Fie în cuptorul cu microunde, fie pe aragaz folosind o baie de apă. Baza de săpun ar trebui să se topească complet. Pentru a preveni formarea de buline în ea, periodic trebuie să o agitați cu un băț de lemn sau de sticlă. Baza topită este ca apa obișnuită. De asemenea, trebuie să monitorizați temperatura pentru a preveni supraîncălzirea.

Baza topită


4. Împărțiți baza albă topită în două părți și turnați în căni separate. Pentru a picta o cană în galben, alta în violet. Pentru a face acest lucru, trebuie să picurați câteva picături de colorant cosmetic în bază și să amestecați imediat. Cantitatea de colorant depinde de saturația dorită a culorii. Dar, de obicei, 3-6 picături sunt suficiente. Acolo adăugăm aromă, ulei de migdale solubil în apă și glicerină. Se amestecă.

amesteca


5. Stropiți fundul și pereții formei de silicon cu alcool și turnați baza transparentă topită. Stropiți suprafața cu alcool.

se toarnă în formă


6. Așteptați până când baza transparentă este acoperită cu o peliculă subțire și se îngroașă ușor și apoi turnați ușor și fără probleme 1/3 din baza purpurie în ea. Ar trebui să „ușoare” între stratul de jos. Presărați suprafața cu alcool.

7. Apoi procedați la fel cu baza galbenă pregătită.

Presărați suprafața cu alcool


8. Astfel, este necesar să alternați mai multe straturi, monitorizând turnarea lor unul în celălalt și fără să uitați să pulverizați fiecare strat nou cu alcool.

bază pregătită galbenă


9. Lăsați săpunul de întărire aproximativ 1 oră, apoi îndepărtați-l cu grijă din formă și tăiați-l.

alternează mai multe straturi


10. Săpunul manual cu vârtejuri este gata!

Săpunuri cu vârtejuri de la bază
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat