DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» »Fabricarea plastilinei
 

plastilină - material pentru modelare. Este fabricat din pulbere de lut rafinată și zdrobită cu adăugarea de ceară, ceresină, grăsimi și alte substanțe care împiedică uscarea. Este pictat în diverse culori. Servește pentru a realiza schițe de lucrări sculpturale, modele mici, lucrări de forme mici.

A fost dezvoltat în 1897 de un profesor la o școală de artă din Anglia. William Harbutt a creat materiale care nu s-ar usca atunci când studenții au creat sculpturi.

Brevetul a fost obținut în 1899, iar în 1900 a început producția industrială de plastilină la fabrica Bathampton. Plasticina originală era gri, dar ulterior produsul a început să fie produs în patru culori. Plasticina a fost populară în rândul copiilor, este utilizată pe scară largă pentru predarea în școlile de artă.

Spre deosebire de argilă și ceară, plastilina rămâne moale și practic nu se întărește și nu se usucă. Spre deosebire de ceramică, plastilina are o gamă largă de culori. În plus, spre deosebire de lut, argila nu se lipește de mâini. Plasticina dobândește un grad diferit de moliciune în funcție de temperatură, ceea ce vă permite să continuați să lucrați cu ea în orice perioadă de timp.

Plasticina este folosită de copii ca material pentru meșteșuguri. Jocurile de plastilină contribuie la dezvoltarea coordonării degetelor.

Facem plasticină acasă

Pentru a face plasticină, veți avea nevoie de:
400 gr. făină, 200 gr. sare, 500 ml apă clocotită, 1 lingură de "alann" și 1 lingură de ulei de floarea soarelui. „Alann” se vinde la farmacie. Aceasta este o pulbere precum gelatina, nu este dăunătoare și este folosită în medicină.

Se amestecă făina, sarea și „alannul” într-o cană, se toarnă apă clocotită și repede, astfel încât să nu existe buline, se amestecă. Se amestecă mai bine cu un mixer. După ce ați turnat apă, trebuie să adăugați o lingură de ulei. În apa clocotită, puteți adăuga culoare alimentară. Trebuie să adăugați multă vopsea, astfel încât să existe o culoare frumoasă bogată. Deoarece masa devine mai groasă și mixerul nu se poate întoarce mai departe, trebuie să frământați bine masa, ca un aluat. Plasticina este gata!

Plasticina trebuie păstrată într-un borcan închis sau într-un sac închis.

Modelare pentru copii

Modelarea dezvoltă abilități motrice fine, îi învață pe copii să fie îngrijite, ajută la transpunerea fanteziilor copiilor în realitate și doar la distracția minunată a copiilor!

De unde să începi, cum să-ți înveți copilul să sculpteze?

În primul rând, alegeți materialul potrivit. La urma urmei, puteți sculpta nu numai din lut, ci și din lut și aluat. Argila și aluatul sunt cel mai bun material pentru copil. Sunt mai moi și este mult mai ușor să sculptezi un copil mic. Dacă decideți să sculptați din lut, atunci asigurați-vă că o înmuiați.

După ce materialul este selectat, treceți la treabă. Asigurați-vă că introduceți copilul în proprietățile materialului: moale, puteți ciupi bucăți, puteți sculpta. Apoi învață-ți copilul să rostogolească lutul în dungi lungi (sau materialul tău). Puteți rula mai întâi pe masă, apoi puteți învăța cum să vă rostogoliți între palme. Asigurați-vă că vorbiți despre ceea ce sculptați, lăsați-l să fie creioane, gard sau altceva. După aceea, puteți încerca să se rostogolească într-o mișcare circulară, să facă bile, bile. Dacă copilul tău știe toate acestea, atunci învață să aplatizezi o minge și să conecteze dungi lungi sub formă de inel, gogoșar. Învățați să sculptați obiecte simple formate din mai multe părți (un picător, un om de zăpadă).
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat