DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » »Restaurarea unui dulap vechi
Foarte des vechi mobilierul atât de adânc înrădăcinată în viețile noastre, încât nu există nici o modalitate de a se despărți de ea, practic nu există nicio cale. Aceasta este exact situația cu garderoba veche la începutul secolului trecut. Lumea din jurul său s-a schimbat, apartamentul a căpătat un aspect modern, iar dulapul s-a încăpățânat să stea la locul său, nevrând să cedeze fraților moderni.

dulap vechi


Dulapul vechi nu respecta absolut stilul general al camerei, nu se încadra în mobilierul din jur și avea o culoare roșiatică plictisitoare.
Cu toate acestea, s-a luat o decizie îndrăzneață - să-l restaureze pe bătrân și să-l lase în locul său inițial.
O inspecție rapidă a scos la iveală o mulțime de fisuri, jetoane și fisuri.

masa de fisuri și jetoane


Prima etapă a lucrărilor de restaurare este întotdeauna îndepărtarea tuturor elementelor slab aderente și a lacului vechi, dacă este cazul.
Pentru ca lacul vechi să dispară complet, este necesar să se aplice o spălare specială pentru lacuri și vopsele pe întreaga suprafață a dulapului. Clatirea se aplica cu o perie sau o spatula de otel. După 20-30 de minute, spălarea va dizolva lacul vechi. După aceea, trebuie să curățați bine suprafața cu o spatulă, apoi cu hârtie de șlefuire dură. Acum suprafața dulapului este uniformă curată, uscată și aspră.

uscat și dur


Acum trebuie să „vindecați” cu atenție și cu atenție toate fisurile și zgârieturile de pe suprafața lemnului. Pentru a face acest lucru, avem nevoie de o chit specială pe lemn și o spatulă de cauciuc moale. Toate defectele sunt suprasolicitate cu chit și lustruit cu hârtie de șlefuire fină, pe măsură ce se usucă.

șlefuit cu hârtie șlefuită


Apoi, acoperiți toate suprafețele cu o pată de nuanțe lichide.

acoperiți cu pata vopsită


Pentru a obține efectul uniformității, vor fi necesare 3-4 straturi cu uscare intermediară timp de 2 ore. După stratul final de pată, este necesar să se usuce lemnul timp de 20-30 de ore la temperatura camerei. Acum puteți trece la acoperirea inițială cu lac. Pentru a face acest lucru, este mai bine să utilizați un lac modern acrilic pe bază de apă. Lăsați uniform toate suprafețele dulapului.

lac


Lacul se aplică la suprafață cu o perie specială cu o grămadă naturală dură. Direcția de mișcare a periei ar trebui să fie de sus în jos și niciodată invers.

Când lacul se usucă, puteți proceda la decorarea dulapului. Pentru a face acest lucru, avem nevoie de o bordură de mobilier auto-adeziv cu efectul „aurului”. Cu această muchie decoram pereții laterali ai dulapului, fațada și mai ales caseta centrală a dulapului.

terasamente decorează pereții laterali


Dacă este necesar, puteți înlocui anvelopa interioară pentru articole de îmbrăcăminte. În magazinele moderne, puteți ridica o anvelopă din metal sau din lemn și elemente de fixare pentru aceasta.

Acum continuați la lăcuirea finală. Pentru a face acest lucru, utilizați un lac special ultra-luciu într-o cutie cu aerosoli. Acest lac este foarte ușor și chiar de aplicat și oferă produsului o noutate și șic.

dulap dulap


Garniturele de terasă pentru mobilă pot fi folosite pentru a decora sertarele și rafturile interioare.

Aplicați uniform.


Este suficient să petreci doar 3-4 zile pe toate aceste sarcini plăcute, dar acum dulapul bunicii străvechi a găsit o a doua viață și se încadrează perfect în interiorul modern.

într-un interior modern
Comentarii (5)
 1. Rus
  #1 Rus vizitatori 20 februarie 2015 14:15
  2
  O treabă grozavă!
 2. marina
  #2 marina vizitatori 16 martie 2015 14:19
  0
  Minunat! Spune-mi, ce pata de culoare se folosește?
 3. Nastya
  #3 Nastya vizitatori 17 septembrie 2015 11:59
  0
  Super !!!
 4. Ivan
  #4 Ivan vizitatori 3 noiembrie 2015 23:26
  6
  Probabil că nu știți semnificația restaurării cuvintelor?
 5. Sania
  #5 Sania vizitatori 11 iunie 2016 10:58
  1
  Spune-mi că dulapul meu de bucătărie are o calitate foarte înaltă, dar suprafața dulapului se face simțită, adică grăsimea se deteriorează deja atunci când îl ștergi, nu se șterge, deoarece este grasă.

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat