DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » » »Servet cu trandafiri brodati
broderie panglici - acesta este unul dintre cele mai originale și interesante tipuri de lucrări cu ac. Produsele decorate cu astfel de broderii arată foarte bogate și, la prima vedere, dificile. Totuși, această impresie este înșelătoare. Îți voi spune secretul creării unui șervețel atât de elegant.

Servetele


Materiale care vor fi necesare în lucrare:
1. O bucată de gabardină în culoarea unui val de mare care măsoară 20 cm cu 20 cm.
2. Fire pentru broderie "ață" de culoare verde (la fel ca o panglică subțire).
3. Fire pentru cusut cu poliester roz și alb.
4. Panglici din satin sau mătase: roz și verde 6 mm lățime, verde de o nuanță diferită - 10 mm.
5. Perle mici de culoare albă și aurie.
6. Florile-paiete sunt galben deschis și alb.
7. Foarfece, cercuri și ace: 1 pentru cusut cu un ochi mic, 2 pentru panglici cu capăt contond și urechi mari (lungimea ochiului trebuie să corespundă cu lățimea panglicilor).

desen schiță


Începem prin crearea unei schițe a imaginii. Apoi, transferați-l pe țesătură cu un creion simplu, folosind schematic linii și puncte. Marginile șervețelului sunt tăiate cu foarfece cretate - acest lucru va proteja țesătura împotriva stropirii.

cearcănește țesătura


Pentru ca munca să fie îngrijită, tragem țesătura de pe cerc. Brodăm cu fire „ata” cu o cusătură „în spatele acului” crenguței.

a pune bazele


Pentru a crea trandafiri, trebuie să găsiți baza. Pentru a face acest lucru, luați firele pentru a coase aceeași culoare ca panglică pentru trandafiri și începeți să brodați razele. Coase într-un fir nu este strânsă. Clipești fiecare rază de două ori. Pentru un trandafir sunt cusute 5 raze. Brodăm o bază pentru trei trandafiri.

Brodăm o bază pentru trei trandafiri

Gătirea unei panglici roz


Pregătim o panglică roz de aproximativ 40 cm lungime (pentru fiecare trandafir), tăiem un capăt uniform și celălalt la un unghi de 45 °, astfel încât să fie convenabil să treci ace în ochi.

ace de ață în ochi

Fixați banda la ac


Fixăm banda pe ac.

Realizarea unui nod plat

îndoiți capătul benzii de două ori


Realizarea unui nod plat. Pentru a face acest lucru, îndoiți capătul uniform al benzii de două ori și străpungeți-l în centru cu un ac. Întindem banda prin nod.

Începeți să brodați un trandafir


Începem să brodăm un trandafir - o pânză de păianjen. Aducem banda în partea din față și o împingem pe bază printr-o rază.

înfășurați-o pe bază

formând mijlocul


Mai întâi, tragem banda mai mult, formând mijlocul, apoi mai slab. Trecând banda sub raze, răsuciți ușor pentru a obține o asemănare cu o floare vie. Când razele sunt complet umplute, scoatem banda din interior. În același mod, brodăm alți trandafiri.

Trecând banda sub raze

brodează alți trandafiri


La capetele ramurilor cu o panglică roz, brodăm mugurii cu o „buclă în atașare” de cusătură. Pentru a face acest lucru, afișați banda pe partea din față, la baza crenguței. Cu un ac, prindeți țesătura pe lungimea mugurii, înfășurați banda de ac și coborâți-o ușor în jos. Țineți cu degetul bucla formată din panglică și trageți acul din țesătură, defilând ușor (acest lucru va ajuta la îngroșarea din apropierea acului să treacă mai ușor prin țesătură).

brodează ramuri cu o panglică roz

apuca lungimea tesaturii


Cu o cusătură dreaptă mică, scoatem banda înăuntru și o tăiem, lăsând 1,5 - 2 cm, toate „cozile” din interior trebuie să fie tivite, mai întâi, împletind marginea tăiată.

scoate acul din țesătură

brodează pliante pe o crenguță


Când florile sunt gata, brodează frunzele pe o crenguță cu o panglică de 6 mm cu o cusătură dreaptă. Cu ajutorul unui ac mare, îndreptăm banda, formând o frunză și ne asigurăm că banda nu este răsucită din interior. Brodăm frunzele de jos în sus, înaintând spre mugur.

înaintând spre mugur

cusătură de panglică


Coasem sepalele la muguri cu o „cusătură de panglică”.

Șervețel cu trandafiri


Dintr-o panglică verde de altă umbră, lățime de 10 mm, cu ajutorul unui ac mai mare, îmbrăcăm frunzele lângă trandafiri în perechi cu o cusătură „panglică”.

Îndepărtați cercul de pe cerc. Stabilim florile de paiete, le fixăm pe țesătură cu ajutorul mărgelelor aurii. Și ultima atingere - cusem margele albe în axilele pliantelor pe ramuri, într-un model de tablă de checker.

trandafiri pe șervețele

Șervețel cu trandafiri brodați
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat