DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» »Cum se face un braț robot pentru animatronică.
Pentru a crea un braț robot, se folosește o bucată de tub ondulat din plastic, o cutie dintr-un CD, sfoară, lipici și bandă electrică. Manipulatorul în sine este suficient de puternic pentru a ține, de exemplu, o sticlă sau un telefon mobil.


Mai întâi, faceți un șablon de braț robot pe o bucată de hârtie folosind propria mână. Marcați balamalele pentru fiecare deget.


Din tubul de plastic pe care electricienii îl folosesc pentru a pune fire, faceți degetele. Tubul este tăiat cu ușurință cu un cuțit obișnuit. Tăiați tubul la o lungime egală cu distanța de la capătul degetului până la încheietura mâinii. Faceți-o pentru toate degetele robotului. Pe tuburile rezultate, marcați balamalele cu un marker și apoi efectuați tăieturi în formă de V pentru fiecare îndoire.


Introduceți și fixați un cordon de nailon în fiecare tub deget. Lasă capetele destul de mult (le poți tăia întotdeauna mai târziu).


Folosiți o cutie CD veche pentru a obține o bucată de plastic. Folosind bucata de plastic tăiată, conectați „degetele”: lipiți „degetele” chiar sub articulațiile articulațiilor.


Asigurați-vă că așezați degetele în ordinea corectă.


Acum puteți elimina banda care fixează firul și puteți face câteva rânduri de bandă pentru a conecta mai bine „degetele”.


Lipiți degetul mare așa cum se arată în fotografie și fixați-l cu bandă electrică pentru rezistență.


Folosind rămășițele casetei CD, faceți o încheietura mâinii.


Brațul robotului rezultat este întărit cel mai bine introducându-l într-un tub mai rigid.


Spuma poate fi lipită de "palmă" și capetele "degetelor".


Brațul robot poate fi utilizat într-o mare varietate de proiecte de animatronică. Pentru a controla mâna, puteți utiliza servomotoare conectând capetele firului cu un „balansoar” fixat pe axa lor. Două servos sunt suficiente pentru ca brațul robotului să prindă viață. În acest caz, un servomotor este conectat la degetul mare, iar celălalt la rest. Pentru a face mâna să pară mai impresionantă în proiectele animatronic, puteți pune pe ea o mănușă moale și subțire.


Sursa:
Comentarii (1)
  1. V.A.L.E.K.
    #1 V.A.L.E.K. vizitatori 12 decembrie 2012 14:46
    1
    Am făcut-o tot timpul
    Dar există ceva pe electronică?

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat