DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
hârtie legată


Fabricarea manuală a hârtiei este un proces foarte creativ și fascinant. Particularitatea acestei clase de master este că pentru a crea hârtia propriei autoare, nu aveți nevoie de dispozitive și materiale speciale, puteți găsi tot ce aveți nevoie acasă. Rezultatul este o hârtie frumos texturată pe care o puteți folosi la discreție: pentru scrapbooking, confecționarea cărților, diverse meșteșuguri, confecționarea de cutii cadou, cărți de vizită, etichete pentru munca dvs., desene etc.

Pluse de hârtie ale unui manual manual:

• Unicitatea și originalitatea fiecărei foi;
• Textura plăcută și aspectul hârtiei;
• Proces creativ și fascinant (capacitatea de a face cu copiii);
• Multe opțiuni pentru umpluturi;
• Eliminarea deșeurilor de hârtie;

materiale:

- Servetele, hartie pentru imprimanta, ambalaje de hartie, cutii pentru oua etc. (Nu recomand să folosiți ziare, deoarece cerneala de imprimare conținută în ele va face hârtia gri) - puteți utiliza orice material sau le puteți combina așa cum doriți;
- diverse umpluturi (inflorescențe uscate, petale de flori, confetti, bucăți de hârtie colorată, paiete, bucăți de fir, condimente, coloranți naturali sau artificiali, vopsele în acuarelă, puteți chiar să aromatizați hârtia). Adeziv PVA (opțional)
- Foarfece (tocător), placă (tavă / tavă / foaie de copt), burete, fier, prosoape, știft, blender (dacă este posibil și opțional), apăsați.

materiale


Pasul 1:

În primul rând, macinați hârtia, pentru aceasta folosiți foarfece / tocător sau rupeți-o manual cu bucăți de dimensiuni medii.

toacă hârtie


Pasul 2:

Umpleți hârtia cu apă și macinați-o la o stare moale. Pentru a face acest lucru, utilizați un blender și, dacă acest lucru nu este posibil, lăsați hârtia să se înmoaie o zi, frecându-l periodic cu mâinile, până la consistența dorită. Pentru a face hârtia mai durabilă, puteți adăuga o cantitate de lipici PVA.

într-o stare musculoasă


Pasul 3:

Ia o parte din masa rezultată și formează o foaie cu un știft, pe tablă (tavă / foaie de copt), în proces puteți adăuga puțină apă, pentru mai multă plasticitate a pulpei de hârtie. În această etapă, tu însuți determină grosimea viitoarei foi. Următoarea este cea mai fascinantă etapă, deoarece pe ea puteți amesteca pulpe de hârtie de diferite culori, adăugați tot felul de umpluturi, coloranți, arome și tot ceea ce vă va permite imaginația. Acum folosind un burete obișnuit, lipiți ușor de câteva ori hârtia pentru a îndepărta excesul de umiditate.

formați o foaie cu un știft


Pasul 4:

Apoi, acoperiți hârtia cu un prosop (am folosit prosoape obișnuite de napolitane) și uscați foaia cu un fierbinte fierbinte până când hârtia poate fi îndepărtată cu ușurință de pe bord. Fii extrem de atent, după cum până când hârtia este complet uscată, este foarte fragilă și o puteți deteriora cu ușurință.

uscați foaia cu un fier fierbinte


Acum hârtia trebuie lăsată să se usuce peste noapte sub ceva greoi. Iar dimineața vei fi deja bucuros rezultatul ostenelilor tale. Mult noroc!

trebuie lasat la uscat

acoperiți hârtia cu un prosop
Comentarii (1)
  1. Christina
    #1 Christina vizitatori 30 aprilie 2014 16:37
    2
    Clasa! Cu siguranță o voi face. Ca pagina!

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat