DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» » » »Amuleta autohtonă - captator de vise
Mulți sunt familiarizați cu un dispozitiv atât de neobișnuit ca un captator de vis, a cărui origine este asociată cu o legendă antică americană nativă. Conform legendei, visele și energia care plutesc în aerul nopții cad în pânza captatorului și sunt țesute în firele sale. Energia bună găsește o cale de ieșire și coboară firele lungi către omul adormit, înzestrându-l cu înțelepciune și ajutând la rezolvarea problemelor de viață. Și forțele negative se împletesc în nodurile de țesut și mărgele, nu găsesc nicio ieșire și se dizolvă odată cu apariția primelor raze ale soarelui. Un captator de vise poate fi o adevărată amuletă care protejează proprietarul de energia negativă și de expunerea proastă. În același timp, se crede că numai captatorul de vis care a făcut-o cu propriile sale mâini posedă o adevărată putere magică: în timpul procesului de fabricație este înzestrat cu energie umană. Așadar, să trecem la lecția din care veți învăța cum să vă faceți propriul captiv de vis.

Pentru amuletă veți avea nevoie de:

Pentru o amuletă veți avea nevoie


- bază în formă de inel. În mod tradițional, amuleta folosește o salcie răsucită într-un inel, dar puteți folosi și cercul interior din cerc;
- șnur sau fir de 12 până la 14 metri lungime. Firele nu trebuie să fie prea subțiri: un fir de lână, o împletitură sau un fir de ceară este potrivit pentru amuletă. Se crede că, alegând culoarea firului pentru captatorul de vis, ar trebui să se acorde preferință nuanțelor naturale, „naturale”;
- margele din lemn de diferite dimensiuni. Este recomandabil să folosiți materiale naturale, dar în capcanele moderne de vis folosiți tot felul de margele din sticlă, plastic sau pietre naturale;
- pene. Pene de diferite culori necesare pentru amuletă pot fi achiziționate la magazinele de artizanat și de scrapbooking;
- clei de moment transparent;
- foarfece.

Progres:

La inel, luat ca bază a amuletei, trebuie să legați cu fermitate un cordon lung, lăsând aproximativ 20 din cealaltă margine liberă pentru fixarea mărgelelor și penelor. Începeți să înfășurați bine firul în jurul urzei, având grijă să nu lăsați goluri între viraje. Este de dorit ca firul să nu se rupă în acest proces. După ce înfășurați întreaga bază, legați bine firele de șnurul lăsat la începutul lucrării. Toți nodulii pot fi lubrifiați cu clei clar și uscat rapid pentru a-i întări.

înfășurați bine firul

înfășurați în jurul bazei


Apoi, aproape de nod, ar trebui să legați firul inițial, care va împleti amuleta. Pentru a începe primul rând al pânzei, pășește 3-4 centimetri de la începutul firului și face o buclă: înfășurați bucla în sensul acelor de ceasornic și filați firul în gaura formată, strângându-l bine. Continuați să faceți bucle similare într-un cerc. În procesul de a face un captator de vis, mărgele de lemn, scoici pot fi țesute în pânza de păianjen, dacă doriți, asigurându-le cu noduri.

legați firul de pornire

împletesc o amuletă

faceți bucle similare


Când primul rând este terminat, treceți imediat la al doilea cerc. Acum firul nu trebuie să fie înfășurat în jurul urzei, ci pentru a fixa buclele de pe firul propriu-zis, care alcătuiește primul rând al captatorului de vise. Continuați să țeseți în rândurile următoare. Raza găurii din interiorul țesăturii ar trebui să scadă treptat.


treci la a doua rundă

neînfășurându-se în jurul bazei

scade treptat


Tesutul poate fi completat atunci când un cerc mic de fir se formează chiar în centrul capcanei.Legați ușor capătul cordonului, fixându-l cu un mănunchi. Aplicați o mică picătură de lipici instant pe ansamblu, astfel încât sticla să nu se topească. Aliniați rândurile de țesut și tăiați capătul firului.

Termină țesutul


La următoarea etapă, puteți începe decorarea amuletei. Strângeți mărgelele pe cordonul din stânga înainte de a începe lucrul și fixați-le cu un pachet, astfel încât să nu cadă. Când mărgelele sunt strânse pe un fir, trebuie să legați ferm capătul cordonului de baza penelor alese pentru captatorul de vise.

decorare amuletă


La aceeași distanță de cordon, faceți două din aceleași „cocteiluri” cu pene și margele.

alcătuiți două din aceleași ponytailuri


Pentru a crea o buclă pentru a atașa o capcană de vis, tăiați un fir de aproximativ 16 centimetri lungime legându-i capetele. Îndoiți în jumătate și faceți nodul după cum se arată.

bucla pentru fixarea capcanei


Păstorul tău de vis personal este gata!

Amuleta autohtonă
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat