DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» » »Pandantiv din sticlă
Printre obiectele interioare, hainele, precum și bijuteriile, puteți găsi din ce în ce mai multe lucruri realizate într-un stil vintage, care se caracterizează prin rafinament și rafinament. Se crede că epoca poate fi denumită produse create până în anii 80, cu trăsăturile caracteristice unei anumite epoci. Un exemplu de bijuterii de epocă, în special, pot fi broșe pictate, cercei și pandantive în rame masive și alte articole de îmbrăcăminte pentru femei care au fost purtate de bunici și străbunicii noștri. Găsirea unei adevărate bijuterii antice este destul de dificilă, iar prețul unor astfel de lucruri este de obicei foarte mare. Dar puteți crea o bijuterie în stil vintage cu propriile mâini, ghidați de sfaturile acestei clase de master.

Deci, pentru muncă, veți avea nevoie de:

va fi necesar


- rama de bază metalică pentru cabochon. Astfel de elemente de bază sunt vândute de obicei în magazine pentru creativitate și lucrări de ac, unde, pe lângă cadrul în sine, puteți achiziționa toate accesoriile asociate;
- vopsea acrilică albă (alb titan). Acesta va fi folosit pentru amorsarea suprafeței interioare;
- Imagini imprimate pe hârtie de birou sau carduri speciale decoupage;
- autocolant transparent epoxidic. Utilizarea unui astfel de înveliș autoadeziv în lucrare va simplifica foarte mult procesul de realizare a unui pandantiv. De obicei, pentru a umple matrițele și a le oferi efectul unei acoperiri de sticlă, se folosește o rășină epoxidică, lucrul cu care necesită anumite abilități. Merită să spunem că, cu ajutorul acestui material, puteți crea produse foarte neobișnuite, folosindu-vă singuri, modelând și ca umplutură. Dar în această lecție vom folosi un autocolant epoxidic finit;
- lipici PVA pe bază de apă;
- lipici pentru decoupage;
- perie cu grămadă moale;
- accesorii pentru bijuterii (lanț, inele de conectare, fermoar, cauțiune);
- foarfece.

Progres:
1. Folosind o perie subțire, amorsați interiorul cadrului cu vopsea acrilică albă. Grundul suprafeței este o acțiune obligatorie în orice fel de decoupage, deoarece imaginea, dacă este aplicată pe un fundal întunecat nepregătit, își poate pierde luminozitatea și claritatea. Puneți cadrul deoparte până se usucă complet.

amorsați suprafața interioară


2. Între timp, pregătiți imaginea pentru transfer la bază. Tăiați motivul selectat care poate fi imprimat pe imprimantă la dimensiunea diametrului interior al cadrului. De obicei dimensiunea standard a cadrului pentru cabotonul este de 18x25 milimetri.

pregătiți imaginea


3. Apoi acoperiți imaginea cu adeziv decoupage pe ambele părți. Hârtia lăcuită va fi mai puternică și nu va rupe atunci când este aplicată pe substrat, iar modelul va păstra luminozitatea. Lăsați imaginea un timp.

lipici imaginea


4. Când vopseaua acrilică albă și imaginile sunt complet uscate, puteți trece la transferul imaginii în cadru. Folosind o perie, aplicați lipici PVA pe baza cabochonului și pe partea din spate a imaginii. După aproximativ un minut, când lipiciul este ușor absorbit, prindeți ușor desenul cu o perie și așezați-l în centrul cadrului, alinându-l cu degetele. Apăsați modelul de la centru la margini, astfel încât lipiciul în exces și bulele de aer să iasă la suprafață.

desen de rame


Îndepărtați excesul de lipici cu o perie uscată. Acum trebuie să lăsați pandantivul un timp, astfel încât să se usuce.

s-o usuce


5. Acum puteți începe etapa finală: aplicarea unui strat transparent.Îndepărtați cu atenție autocolantul de pe baza de hârtie și atașați-o la imagine în timp ce aliniați acoperirea. Apăsați-l ferm pe bază.

acoperire transparentă

atașați balotul


6. La suspensia terminată, atașați cauța în care este filetat lanțul și fermoarul.

pandantiv din sticlă


Pandantivul rafinat cu un model romantic este gata!
Comentarii (1)
  1. barbar
    #1 barbar vizitatori 12 decembrie 2016 17:50
    0
    Alo Aș dori să fac un pandantiv similar, dar, din păcate, nu găsesc un autocolant din epoxy. Nu-mi spuneți de unde l-ați cumpărat?

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat