DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» »Vază decorativă
Orice lucru realizat de tine este mai valoros decât ați cumpărat într-un magazin. Mai ales dacă este un element interior, în acest caz, puteți alege orice dimensiune, formă și stilul potrivit pentru camera dvs.
O vază este unul dintre elementele interioare care pot fi realizate din sticle de plastic și sticlă, folosind materiale precum fire, hârtie colorată, pâlcuri, panglici sau crenguțe ale diferitor copaci. O vază decorată cu diferite cereale și boabe de fasole arată foarte neobișnuită și originală. Pentru a pregăti o astfel de vază, avem nevoie de o sticlă de plastic, foarfece, plastilină, orez, mazăre, fasole roșie și bob de grâu.

boabe de orez fasole roșie


Luați o sticlă de plastic și tăiați partea superioară cu foarfece, nu mai avem nevoie de ea.

Luați o sticlă de plastic


Apoi luăm plasticina albă și se înmoaie cu mâinile, apoi o aplicăm cu un strat subțire pe suprafața sticlei. Grosimea plastilinei ar trebui să fie de aproximativ 1-2 mm, dacă este mai mică, boabele se vor lipi prost, dar nu se vor fixa bine pe suprafața plastilinei.

aplica plastilina


Acum că întreaga suprafață a sticlei noastre este acoperită uniform cu un strat de plastilină, alegem un model care să se potrivească pe placul nostru. Diverse forme geometrice de formă neregulată vor arăta foarte frumos.

uniform acoperit


Vom lipi de sus și de jos sticla cu grâu. Acest lucru este foarte ușor de făcut: coborâm sticla în recipient cu conținutul întâi la un capăt, apoi la celălalt. Limitele părților superioare și inferioare sunt făcute ondulate. Pentru ca crupul să nu se sfărâme, trebuie să o apăsați ușor la suprafață cu o ușoară atingere a degetelor.

Lipiți în jurul părții superioare și inferioare a sticlei


După ce am decis imaginea principală, în centrul viitoarei vase am conturat o formă similară cu o picătură inversată din mazăre.

stabilește forma de mazăre

stabilește forma


Mai întâi, expuneți granițele picăturii noastre, apoi completați forma pe care am selectat-o.

prezinta poza


Când baza desenului nostru este gata, partea exterioară a picăturii este acoperită cu fasole roșie în două straturi.

se acoperă cu fasole roșie

în două straturi


Astfel, obținem modelul „picătură prin picătură”.

picătură în picătură


Compoziția noastră principală este gata, acum aranjăm fundalul vazei cu orez alb. Pentru ca munca să meargă mai repede, turnați o cantitate mică de orez pe suprafață și apăsați ușor în jos, astfel încât cerealele să fie bine fixate. Folosind această metodă, umplem tot spațiul liber cu cereale, cu cât sunt mai fine cerealele, cu atât mai frumoasă va arăta imaginea de ansamblu.

orez spațiu liber

desenând pe o vază


Asta este totul! Cu ajutorul cerealelor obișnuite, am putut transforma o simplă sticlă de plastic într-o artă reală.

Vază decorativă


Rămâne doar să-l suplimentăm cu ceea ce este destinat, în cazul nostru, folosim ramuri de pin.

Vază decorativă


Vază Do-it-yourself va deveni o decorație neobișnuită a oricărui interior. În plus, un astfel de lucru va fi într-un singur exemplar. Și nu uitați că procesul de fabricare a unei astfel de vaze va aduce mare plăcere celor care apreciază cu adevărat creativitatea.
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat