DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» » »Cum se înlocuiește glisorul pe haine
Aceasta era destul de problematică. În prezent, hardware-urile au o selecție uriașă de produse de cusut. Este ușor să alegeți un glisor. Mărimea este scrisă de obicei pe cealaltă parte. Materiale, configurații, „reglare” pentru fiecare gust: plastic și metal, colorate, cromate și bronz, cu strasuri și pandantive din blană. Alergători pentru fermoare, cum ar fi "spirală", "tractor", metal. Consultați vânzătorul. Veți fi întotdeauna ajutat. Nu puteți cumpăra un glisor nou, ci eliminați-l din vechiul lucru inutil și selectați dimensiunea prin simpla atașare a glisorului vechi la noua parte lată inferioară.

glisiere pentru fulgere


Puteți înlocui glisorul de pe geacă singur. Organizați un loc de muncă confortabil, cu o iluminare bună. Aveți grijă să nu pierdeți micile detalii. Dintre instrumentele de care avem nevoie: o șurubelniță mică și un clește.

instrumente necesare


Dintre piesele de schimb, părțile superioare ale fermoarului vechi vor veni la îndemână. Mai degrabă, elemente de fixare metalice, numite dopuri. Îl împiedică pe alergător să apară. Dacă geaca avea inițial elemente de fixare din metal, le puteți îndepărta cu grijă cu o șurubelniță mică și le puteți refolosi.

piese de schimb ale vechiului fulger


Din păcate, calitatea armăturilor lasă mult de dorit. Se întâmplă că sacoul este încă complet nou, dar încuietorul nu funcționează. Determinați motivul. Poate că glisorul a fost „transportat”. Atunci totul este simplu. Este suficient să-l strângeți pe ambele părți în partea inferioară. Nu exagerați - metalul este foarte moale. Glisorul din plastic nu va funcționa, va trebui să fie schimbat fără ambiguitate. Haideti sa ne verificam munca prin butonarea si desfacerea jachetei de mai multe ori. Fulgerul nu se dispersează, ceea ce înseamnă că reparația este finalizată.

Doar stoarce-l


Dacă nu a fost posibil să remediați defectul, vom schimba glisorul. Scoateți glisorul vechi din împletitură.

Scoateți glisorul vechi


Scoateți cu grijă dopul cu o șurubelniță mică și cu un clește. Amintiți-vă că dopul este fabricat dintr-un metal foarte moale. Îndreptați aproape ușor antenele dispozitivului de fixare și încercați să-i mențineți forma inițială, nu îndreptați dopul. Și amintiți-vă vizual cum a fost instalat.

scoateți dopul


Îmbrăcați un nou glisor pe banda fulgerului. Uneori se poate face ușor și rapid, alteori este nevoie de ceva timp. Desigur, o anumită abilitate ajută și ea. Dacă nu se rezolvă, furăm sacoul, eliberăm capătul benzii și punem liber pe glisier. Îl coase cu atenție, așa cum era.

Îmbrăcați-vă pe împletitură


Punem încuietorul la loc. Geaca este gata.

reparația fulgerului


Dacă jacheta are o încuietoare din plastic cu dopuri de plastic, vom smulge cu atenție dopurile din plastic folosind un clește cu nas rotund sau clește cu nas plat, având grijă să nu deterioreze țesătura și să punem cele metalice la locul lor după înlocuirea glisorului. Apropo, producătorii de curând au început să facă semne speciale pe „oprirea” unui nou alergător pe dopuri cu fermoare din plastic. Este foarte convenabil, nu este necesar să rupeți cleme de plastic. Aruncați o privire mai atentă.
Dacă la examinarea inițială este clar că cuișoarele de fulgere lipsesc sau dantela este ruptă, atunci înlocuirea glisorului nu va ajuta, fulgerul va trebui înlocuit complet. Puteți merge la atelier sau o puteți face singuri dacă casa are o mașină de cusut și sunteți prieten cu ea.
Comentarii (1)
  1. Witold
    #1 Witold vizitatori 10 mai 2018 10:21
    0
    nu este clar cum să înlocuiți glisorul

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat