DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » »Masă mobilă de la obișnuit
Ai o bucătărie destul de bună mobilierul, care de obicei stă în colț - nu deranjează pe nimeni. Când sosesc oaspeții sau este timpul ca toată familia să mănânce, începeți să-l mutați într-un loc convenabil. O problemă și mai exotică: pentru a pune la dispoziție o canapea, aceasta trebuie să fie pusă în mijlocul camerei și de multe ori ea trebuie să fie făcută de una și de multe ori de o femeie. Și astfel se repetă cel puțin 1 dată pe zi - o problemă tipică a celor mai masive, apartamente mici.

Pentru a facilita sarcina mutării mobilierului și a altor dispozitive, vă propun un mic upgrade. Montăm roțile pe două suporturi. De ce două, nu toate? Pentru stabilitate atunci când utilizați. Aplecându-ne, așezându-ne pe mobilă cu patru roți, îl vom muta, pe două - va rămâne pe loc și va fi mult mai convenabil să îl mutați. În plus față de comoditate, „patinarea” mobilierului împiedică covoarele și podelele de la abraziune. Masa, în special cea glisantă, de la distrugere: prin luarea capacului și nu pe rama mesei, capacul poate fi rupt cu o creștere ascuțită. Aceste considerente au determinat modernizarea tabelului.
Vom nota principalele puncte pe etape.
1. Mai întâi avem o masă.

masa


Trebuie să ridicați o pereche de roți identice, sunt cele mai potrivite de pe un scaun, sunt ușor de cumpărat la o piață de vechituri sau la un magazin specializat.
2. Întoarceți masa. Măsurăm înălțimea roții la raftul de montare.

Măsurați înălțimea roții


Tăiați picioarele mesei pe o parte până la înălțimea măsurată, + 3mm.

înălțimea măsurată


3. Măsurați lățimea și lungimea suportului în locul tăierii.

lungimea suportului


4. Realizăm un suport de montare din oțel de 2-3 mm care acoperă complet piciorul, suficient pentru montarea roții.

suporturi pentru roți


În ea, găurim găuri pentru fixarea pe picior, un diametru de cel mult 4 mm și o gaură de aterizare pentru roată.
5. Piciorul mesei este un lemn suficient de solid. Cu toate acestea, nu trebuie să riscați și să tocați copacul când strângeți șuruburile. Atașați suportul cu roata fixă ​​pe scaun, marcați centrele găurilor de montare. Măsurați o lungime suficientă, tăiați șuruburile după cum este necesar.

tăiați șuruburile


Forați o gaură cu un diametru de șurub 3/4 pentru a marca lungimea șurubului.

lungimea surubului


6. Procesăm punctele tăiate cu un fișier, îndepărtăm burrsele de pe copac, rotunjim marginile pentru o potrivire mai simplă a suportului.

în jurul marginilor


7. Încă o dată, verificăm etanșitatea montării ansamblului bracket, dacă totul este în regulă, procedăm la prelucrarea locului tăiat cu orice lac sau vopsea. Atenție! Nu lăsați lacul sau vopseaua să scurgă sub suprafața tăiată.
8. În cele din urmă, fixați roata cu o piuliță, contra-prindere pentru fiabilitate.

fixați roata cu o piuliță

blocare de securitate pentru fiabilitate


9. Fixăm toate parantezele pe picioarele pregătite, efectuăm „încercări la mare”.

picioare pregătite


Când operați mobilier modernizat, va fi dezvăluit un dezavantaj semnificativ - riscul de rănire a suportului metalic, colțurile ei ascuțite. Problema poate fi rezolvată dând forme rotunjite părților proeminente. Este ușor să faceți o râșniță, dacă nu, să lucrați cu un fișier. Problema nu este complet rezolvată, partea proeminentă a metalului rămâne periculoasă. Este mai bine să puneți un profil de plastic pe un suport dreptunghiular, să-l tăiați dintr-o jucărie pentru copii, să-l îndoiți pe un gol de foaie de plastic cu un uscător de păr industrial.
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat