DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
Arta decoupajului a devenit populară în secolele XVIII-XIX, când acest tip de creativitate a devenit răspândit în Europa. Această tehnică, al cărei nume este tradus din franceză drept „tăiat”, constă în transferul imaginii în produse din lemn, piele, metal, țesătură și mobilierul. Lucrând în tehnologie "decupaj ", puteți crea articole interioare originale și foarte frumoase, proiectate în spiritul anilor 20-30 de ani ai secolului XX cu„ abraziunile "caracteristice ale timpului. O astfel de cutie în stil vintage poate fi creată cu propriile mâini, folosind sfaturile acestui atelier.

Pentru a lucra, veți avea nevoie de:

Pentru muncă va fi necesar


- o casetă din lemn (astfel de caschete pot fi achiziționate în departamentul de marfă pentru lucrări de ac și de scrapbooking);
- vopsele de artă acrilică. Lucrarea va necesita mai multe culori: maro închis pentru a crea nuanța de bază, alb pentru primer și metalic auriu pentru decorarea produsului finit;
- servetele cu model. Puteți alege orice motiv pentru decorarea cutiei, dar este stilul „vintage” care implică utilizarea de culori și compoziții delicate, modele florale, comploturi sentimentale și portrete retro;
- lipici special pentru decoupage. Merită acordat preferință adezivului decoupage pe bază de apă, care creează o acoperire densă și se usucă rapid;
- perii sintetici de diferite dimensiuni. Atunci când lucrați în această tehnică, este mai bine să acordați preferință periilor artificiale, deoarece periile naturale se pot crăpa și lăsa fibrele pe suprafața produsului;
- o lumânare care va fi folosită pentru a „îmbătrâni” cascheta;
- burete pentru aplicarea vopselei;
- hartie de nisip;
- figuri metalice, rame, flori, dantelă - toate acestea vor fi folosite pentru decorarea și decorarea pieptului.
Să trecem la realizarea unui piept vintage.
1. La începutul lucrului, este necesar să curățați toate hârtiile de pe o suprafață de lemn cu șmirghel. Astfel, cutia va fi gata pentru aplicarea vopselei.

curățați toate denivelările


2. Primul strat se aplică vopsea maro. Acrilul se usucă destul de repede, așa că după 30 de minute nu puteți aplica următoarea acoperire: lac pe bază de apă.

vopsea maro aplicată

aplicați următoarea acoperire

lac pe bază de apă

se usucă destul de repede


3. După ce lacurile s-au uscat, toate părțile cutiei sunt bine măcinate cu lumânări de ceară. Ceara nu va permite acoperirilor să adere strâns între ele, astfel încât produsul să poată avea efectul de „spălare”, răzuind vopseaua în acele locuri în care se aplică ceară.

unde este aplicată ceara


4. În pasul următor, acoperiți caseta cu un strat de alb acrilic. Este de preferat să aplicați vopseaua cu un burete paralon, deoarece acest lucru va ajuta la evitarea dungurilor și a acoperirii inegale. Când stratul ușor este complet uscat, este necesar să curățați marginile și colțurile pieptului cu șmirghel până când apare o tentă maro.

un strat de alb acrilic

margini și colțuri


5. Acum puteți începe să lipiți imaginile. Separați cu atenție stratul de culoare de sus de șervețel și determinați cum se vor aranja desenele pe cutie. După ce a pus un șervețel pe piesa de prelucrat, cu o perie plată lată, începeți să aplicați lipici pentru decoupage, netezind în același timp pliurile formate. Când lipiciul se usucă, fixați rezultatul cu lac pe bază de apă.

la lipirea imaginilor

Separați cu atenție

rezolvați rezultatul cu lac


6. Când lacul este uscat, umbriți marginile și marginile cutiei cu vopsea maro închis pentru a îmbunătăți efectul „scuffing”.După ce vopseaua maro s-a uscat, aplicăm acrilic cu o strălucire metalică aurie deasupra acestuia, datorită căreia marginile îmbătrânite ale cutiei vor arăta interesante și naturale. Fixează un strat de vopsea cu lac decoupage.

margini și margini de umbră

vopsea pentru a spori efectul

Fixează un strat de vopsea cu lac


7. Procedați acum la decorarea caschetei: fixați compoziția florilor artificiale, pandantivelor metalice și a altor elemente de decor pe capac.

începe decorarea


Cutia originală realizată folosind tehnica decoupage este gata!

Cutie originală
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat