DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
Argila polimerică este unul dintre acele materiale cu care este ușor și plăcut să lucrezi fără abilități și instrumente speciale. Plasticul are o structură plăcută plăcută, care vă permite să creați capodopere reale, făcând totodată un efort minim.
Acest articol va detalia procesul de creare a cerceilor unici, care vor fi realizate folosind tehnica „traducere”.

Această tehnică constă în transferul oricărei imagini în argilă polimerică, care în același timp nu își pierde luminozitatea și claritatea. Această tehnică vă permite să creați bijuterii și suveniruri uimitoare, dar pandantivele cu fotografii cu persoane care sunt dragi proprietarului ei arată deosebit de impresionant.
Din plastic folosind tehnica „traducere”, uimitor cadouricare sunt amintite o viață întreagă.

Să trecem la crearea cerceilor.

Vom avea nevoie de:
- o bară mică din plastic alb
- imaginea imprimată pe o imprimantă laser (!) în imagine în oglindă
- fitinguri (2 shvenzy, 2 pini și 2 inele de conectare)
- lama
- apa
- vata de bumbac
- un știft sau orice element care poate fi utilizat pentru rulare
- placa de modelare

Aceste obiecte sunt clar vizibile în fotografie:

Vom avea nevoie

imagine în oglindă


Pasul 1
Dacă plasticul este încă rece, atunci este greu și se flexează foarte slab, așa că trebuie să îl încălziți în mâini și să frământați, atunci va deveni maleabil. Mai întâi trebuie să tăiați două bucăți mici din bara de plastic și, după întinderea acestora, să dați forma unei bile.

bara de plastic alb

da forma unei mingiPasul 2
Acum trebuie să rolați aceste bile într-un strat cu o grosime uniformă de 2-3 mm. În acest scop, profesioniștii folosesc mașini de pastă speciale, dar vom folosi un știft în mod vechi.

rostogoliți aceste bile


Sfat 1: pentru ca lutul să nu se lipească și să nu sfâșie, trebuie umezit cu apă.
Sfat 2: plasticul, în special albul, „colectează” tot cel mai mic praf de pe mâini și unelte, așa că înainte de a-l lua, trebuie să vă spălați bine pe mâini, deoarece chiar și cel mai mic mote va fi vizibil pe lut.

Pasul 3
Când plasticul este turnat într-o „clătită”, puteți trece direct la procesul de transfer al imaginii pregătite. Trebuie menționat că dimensiunea stratului de argilă ar trebui să fie puțin mai mare decât imaginea.

Cum se traduce un desen? Pentru a face acest lucru, faceți o fotografie imprimată și tăiați de-a lungul conturului și aplicați-o cu partea din față (!) Pe plastic și rotiți-o puțin cu un știft.

aplicați-l cu fața


Pentru a traduce imaginea, trebuie să o umeziți cu apă și să așteptați până când va satura stratul superior, astfel încât să o putem scoate, lăsând doar imaginea pe „clătită”. Pentru a accelera procesul de impregnare, este necesară rularea ușoară a piesei cu un știft.

umed cu apă


Când hârtia devine transparentă și un model este vizibil prin ea, este timpul! Pentru a îndepărta stratul superior de hârtie, trebuie să atrageți cu el degetele, rulând stratul superior în „bobine”. Acesta este cel mai crucial moment - până la urmă, împreună cu hârtia, puteți elimina desenul în sine, ceea ce va strica lucrarea. Cum ar trebui să arate piesa în final:

scoateți stratul superior

scoateți stratul superior

rezultatul eliminării stratului


Pasul 4
Acum trebuie să tăiați cu atenție excesul de argilă cu o lamă, fără a deteriora produsul în sine.

tăiat


Pasul 5
Urmează rândul accesoriilor: în primul rând, înșurubați cu atenție știfturile în partea superioară a produsului

înșurubați știfturile


Pasul 6
Acum poți merge la sobă! Cuptorul trebuie preîncălzit la 160-180 de grade și menține produsul acolo timp de aproximativ 10-15 minute.
Când cerceii sunt coași și răciți, puteți trece la asamblarea finală - dispozitivele de fixare.
Drept urmare, am obținut cercei unici pe care nimeni nu îi are!
Procesul de fabricație a durat 30 de minute.

Cercei originali
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat