DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» » » Panoul „Cuplu misterios” folosind tehnica de pliere a irisului
Există o tehnică atât de interesantă în prelucrarea acului precum plierea irisului. Este utilizat mai ales la fabricarea meșteșugurilor pe hârtie. Dar îmi place să lucrez mai mult cu textile. Prin urmare, aproape toată munca mea a fost realizată folosind tehnica de pliere a irisului din țesătură.
Privind prin diverse site-uri pe acțiuni, mi-a plăcut un cuplu desenat sub formă de siluete pe un fundal alb-negru. Și eu, ridicând ideea, am decis să fac panouri folosind tehnica de pliere a irisului.

iris pliere


Voi împărtăși etapele principale ale muncii, iată clasa mea de master. Alegând două culori contrastante (galben și negru), luăm un carton gros și desenăm o siluetă a unui domn cu un baston și o doamnă elegantă. S-a decis să se facă o doamnă în galben pe fond negru, iar un bărbat, dimpotrivă, în negru pe un fundal galben.

pentru speculă va fi necesar: carton colorat gros (în cazul nostru 1 foaie de negru și 1 foaie de carton galben strălucitor), 2 foi de carton alb simplu, țesătură neagră și galbenă, foarfece, un cuțit sau lamă de papetărie, bandă scotch și șablonul pliant iris.

marcați și desenați silueteȘabloanele pot fi pregătite independent sau le pot folosi pe cele care oferă site-uri tematice pe acțiuni. În lucrările prezentate, șabloanele au fost elaborate independent. 2 forme geometrice folosite - un dreptunghi și un triunghi.
Din partea greșită, pe carton colorat marcăm și desenăm siluete. După ce siluetele sunt desenate, acestea trebuie tăiate cu un cuțit sau cu lama ascuțită strict de-a lungul conturului. Aceasta va fi baza noastră pe care se vor fixa benzi de țesături. Marginile siluetelor trebuie să fie clare și uniforme.

tăiați figura


Să începem cu silueta unui bărbat. Mai întâi trebuie să tăiați benzi de țesătură neagră cu 2 cm lățime, acestea pot avea diferite lungimi. Fiecare bandă trebuie să fie pliată și călcată bine cu un fier, apoi va fi mai ușor să fixați banda. Pentru silueta masculină, au fost folosite 2 dreptunghiuri de diferite dimensiuni - în zona capului și în zona cozii. Fixăm șabloanele de pe masă cu bandă și așezăm baza pregătită deasupra și fixăm și banda.

a tăiat silueta unui bărbat

benzi de țesătură

Fixăm tiparele

masculină tehnică pliere iris


Acum a venit cel mai mult timp, care necesită precizie și atenție din partea interpretului. Stabilim fiecare bandă de țesătură după modelul desenat într-un cerc, începând de la margine la mijloc, cu un pli în mijloc. Marginile țesăturii sunt fixate cu bucăți de bandă adezivă, lipind marginea țesăturii de bază. Și așa până se închide totul și rămâne un mic dreptunghi în mijloc, care poate fi acoperit cu o cârpă sau carton negru. Din partea greșită, ambarcațiunea poate părea dezordonată, dar aveți răbdare și terminați panoul.
Partea greșită este acoperită cu o foaie curată de carton sau fibra, pregătită la dimensiunea bazei. Acum curățați produsul de pe suprafață și îl întoarceți. Și iată rezultatul pentru care a meritat să muncesc din greu.

În același mod facem o doamnă. Fixăm șabloanele și baza cu bandă, astfel încât acestea să nu se miște în timpul funcționării. Partea superioară (capul și corpul până la talie) vor fi așezate după modelul dreptunghiului, iar fusta - conform modelului triunghiului. Picioarele și mănușile negre (și brațele) au fost așezate separat, pur și simplu, în dungi paralele.Întrucât doamna este sculptată pe un fundal negru, țesătura folosea un satin galben. Și doar banda din spatele benzii este așezată al doilea panou, mijlocul triunghiului poate fi acoperit cu pânză neagră pentru contrast.

fâșii de țesături pentru femei

faceți doamnă

femeie tehnică iris pliere


Când lucrarea este finalizată, puteți, în plus, să lipiți toate benzile cu o singură bandă de bandă adezivă. Apoi, partea greșită este sigilată cu carton alb sau carton. Panoul final poate fi redus și admira munca primită.

iris pliere


Rămâne să așezați ambele panouri în rame și să atârnați de perete. Vor fi un decor minunat pentru interiorul oricărei încăperi. Este deosebit de important să fie făcut manual.
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat