DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» »Cum se face o casă de fum
Dorința de a avea propria casă de fum este de înțeles, pentru că acestea sunt aripi de bere afumate pentru sărbători și o cină aromată delicioasă, sub formă de toboșă afumată sau o bucată de untură. Cum să refuzi o astfel de delicioasă?

Desigur, există posibilitatea de a cumpăra produse afumate finite în magazin, dar va fi un produs complet diferit, după gust, aromă și beneficiu. Nu toată lumea știe că fabricile mari de prelucrare a cărnii au abandonat de mult fumatul scump, înlocuindu-l cu un fum „lichid” mai ieftin - un produs chimic care seamănă cu un produs afumat cu gust și miros, iar vopseaua chimică este folosită ca colorant. Substanțele dăunătoare, deoarece conțin aditivi ai formei E, adevărul este în norma admisibilă, dar acest lucru este mai ușor?

Prin urmare, vi se oferă un algoritm pentru a vă face propria casă de fum. Costul total al unui astfel de „dispozitiv” este de aproximativ 10 USD, durata de funcționare depinde de timpul de utilizare a dispozitivului electric.

Eficiența fumatului este 100%, gustul este uimitor, iar viteza de gătit durează 45 de secunde!

Lista dispozitivelor necesare:

1. Cazan cu putere redusă conceput pentru a încălzi 0,5 litri de apă.
2. Dimensiunea obișnuită a foliei 35 X 35 cm.
3. Rumegus, de preferință arin, deoarece temperatura lor de ardere este mai mică decât cea a stejarului sau a ienupărului. Puteți lua jetoane mici.
4. Borcan de trei litri.
5. Capac de plastic, îl puteți lua pe cel vechi, deoarece va trebui să fie ușor stricat.
6. Buta de pui sau orice alt produs nu este foarte mare, astfel încât să se încadreze într-un borcan fără a atinge rumegușul din interior.

detalii despre fum

nevoie de fumat


Algoritmul pentru crearea propriei minuni.

1. Turnați rumegușul uscat pe fundul unui borcan de trei litri, grosimea stratului trebuie să fie de cel puțin 3 cm.
2. Din folie tăiați un pătrat care măsoară 35 X 35 cm, dublați-l în jumătate și puneți-l în interiorul borcanului pe rumeguș.


borcan de rumegus

folie de aluminiu


Astfel, am format un strat protector împotriva supraîncălzirii paharului containerului nostru pentru fum.

După aceasta, este necesar să protejați carcasa din plastic a cazanului, deoarece, de la temperatura ridicată din interior, poate topi și închide contactele, dar acest lucru nu este bun.

acoperim rumeguș

cazan


Cum se face? Înveliți cu atenție toate elementele din plastic cu folie, fără a uita de izolarea dintre conductele de fier ale cazanului.

Deci, am avut grijă de siguranță, este timpul să începem acțiunea: a pus un cazan în borcan, astfel încât părțile de fier să nu atingă pereții de sticlă și partea de jos.

înfășurați cazanul

înfășurați cazanul


Umectați rumegușul cu apă și puneți-l deasupra pe elementele de fier ale cazanului, formând astfel un foc electric.

Pregătiți detaliile rămase ale casei de fum: tăiați o gaură de 1 cm grosime în capacul de plastic cu un cuțit, avem nevoie de sfoară, lungimea căreia poate fi de aproximativ 25 cm. Legați un nod pe fir și treceți-l prin orificiul din capac. Pentru a repara poziția firului, puteți utiliza o scobitoare, așa cum se arată în fotografie.

instalați într-un borcan

am udat rumegușul


Tamburul de pui, coapsa, aripa, gătit la starea finală, trebuie legat cu o „gaură” la sfoară. Reglați lungimea firului astfel încât produsul să nu atingă rumegușul din borcan. Puneți produsul în interior, închizând bine capacul.

îmbrăcați-vă un costum de baie

umplem casa de fum

trânti în gaură


Porniți centrala exact timp de 35-40 de secunde. În acest timp, rumegușul va începe să fumeze, aerul din interiorul borcanului se va încălzi până la temperatura dorită. După 40 de secunde, centrala trebuie oprită, deoarece:

- rumegușul poate exploda din cauza temperaturii ridicate;
- va fi suficient fum pentru a fuma produsul;
- aerul intern al conservei are timp să se încălzească până la o temperatură de 75 de grade, iar acest lucru este suficient pentru a fuma frumos așezat pe suprafața cărnii sau a grăsimii.

fixați cu o scobitoare

legați picioarele


După oprirea cazanului, merită să așteptați până când fumul din bancă s-a instalat complet, doar atunci puteți scoate produsul și serviți.Nu vă alarmați atunci când fumul din rezervor devine alb lăptoasă și produsul nu este vizibil, acesta este un proces normal și, dacă nu l-ați făcut la timp, produsul dvs. nu se va arde și nu va fi amar după terminarea procesului.


legați picioarele

cravată în casa de fum

porniți


Pentru a fuma un kilogram de aripi, avem nevoie de 200 de grame de rumeguș și 45 de minute, destul de puțin, având în vedere că vasul rezultat va fi 100% natural.

așteptați câteva secunde

picior de pui afumat

picior de pui afumat

picior de pui afumat

picior de pui afumat


Din păcate, această rețetă nu este potrivită pentru containere mari, deoarece durează mai mult timp pentru încălzirea fumului până la temperatura dorită, iar rumegușul explodează din aceasta.
Comentarii (2)
 1. Vasily Strelnikov
  #1 Vasily Strelnikov vizitatori 17 ianuarie 2018 02:51
  0
  ... o casă de fum / gândul este bun .., dar experiența nu este în colibă ​​... altfel ...... !!!
 2. Stepan
  #2 Stepan vizitatori 1 mai 2018 18:47
  2
  V-aș sfătui să utilizați nu un cazan, ci un bloc de încălzire dintr-un uscător de păr, un element dintr-un fier de lipit sau fier ondulat, sau chiar o spirală de sârmă (poate fi, de exemplu, mic și să vă conectați la o baterie sau redresor auto, care este mai sigură), montat pe o bucată (sau tub) ) mica, ceramica, sticla de cuart.Cazanul are uneori o carcasă din aluminiu sau o acoperire de crom sau nichel. Perechile acestor metale sunt extrem de proaste pentru sănătate.

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat